Ved- & vindmöllesamhälle i månadens korta nyheter

Kalifornien har stoppat oljepumparna på sina oljefält

Istället importerar de olja från Arabien. Och stänger sina kraftverk för naturgas.

Claes Lindskogs funderingar

FINNS KLIMATHOTET?

IPCC spår att en ökad koldioxidhalt från idag till år 2100 ger en “farlig temperatur-ökning på 0,5-1 grad” men det har varit varmare förr och klimatfakta motsäger IPCC:s modeller, som nästan bara påverkas av koldioxid. Alarmister har sedan 1980 basunerat ut groteska larm, som motsägs av all statistik, som bekräftar att livet på jorden aldrig varit bättre. Ändå tror media och politiker på larmen. Alarmisternas framtoning blir alltmer religiös och fascistisk och när de påstår att det är bara är 12 år kvar att “rädda klimatet”, ignorerar de att Kinas ökning är 10 ggr större än Sveriges koldioxidutsläpp och att Kina och Indien får öka kolkraften till år 2040!

FUNGERAR FÖRESLAGNA ÅTGÄRDER MOT DET PÅSTÅDDA HOTET?

Klimathotet finns således inte och även en övergång till sol + vind ger, enligt IPCC ändå inte lägre temperatur. Idag ger fossila källor 85% av all energi och skall sol + vind ersätta, måste ett kopiöst antal anläggningar byggas till ofantliga kostnader, som kräver massiv gruvdrift och ger mängder av koldioxid. Utan lagring av el räcker detta ändå inte då sol + vind ger elbrist på natten/vintern och elöverskott på sommaren. Allt fler, även klimathotstroende, inser att den sedan 100 år genom fossil energi, större skördar och marknadsekonomi kraftigt ökade levnadsstandarden, kraschar om sol + vind tar över. Kärnkraft däremot kan ge den ökade elenergi, som krävs för bättre livskvalitet och lösning på många miljöproblem. FN, alarmister och Greta kräver en global klimatdiktatur, som avvecklar industri och marknadsekonomi och skapar ett ved- och vindmöllesamhälle, där svälten kräver miljarder liv. Det vore höjden av dårskap!

SLUTSATSER

Lita inte på vad alarmister, barn i affekt, massmedia, agronomer och psykologer utan klimatkunskaper och drivna av egennytta,  kläcker ur sig. Det är viktigt att själv skaffa sig en uppfattning om fakta.

Mätningar är fakta! Klimathotet är en myt!

Nyheter i korthet:

Månadens nyhet 1:

Man har länge vetat att när koldioxid ökar så ökar temperaturen med som mest som logaritmen av koldioxidhalten, detta under förutsättning att IPCC har rätt i att kol-dioxiden överhuvudtaget har någon effekt. Två av världens främsta strålningsfysiker har nu kommit fram till det häpnadsväckande resultatet att koldioxiden (oavsett om koldioxiden kan påverka temperaturen eller inte) redan har en sådan koncentration (0,04%) att ytterligare tillförsel inte kan ha någon inverkan. Fortsättning följer!

Månadens nyhet 2:

Attackerna mot en öppen klimatdebatt fortsätter: Nu senast är det amerikanska senatorn Elisabeth Warren (som ställde upp i demokraternas primärval till president) som vill att klimatskeptiker likt förintelseförnekare enligt lag skall utestängas från alla sociala medier (som i mångt och mycket redan gör så). Tidigare var det Al Gore (f.d. demokratisk presidentkandidat) som ville sätta klimatskeptiker i fängelse.

Månadens nyhet 3:

En ledarpodd i SvD tar upp att hälften av alla forskningsresultat är så felaktiga att man med fog kan säga “Vad fan har vi fått för pengarna”? . SvD kritiserar också på ledarplats vetenskapliga tidskrifter, som alltmer börjar torgföra politiska åsikter, t ex om vem som bör vara president i USA.

Månadens nyhet 4:

Temperaturrekord sätts för närvarande i nästan hela västra USA, och i Denver (där förra rekordet var från 1923) med hela 9o C. Varför har inte svenska tidningar skrivit om detta? Jo, det är köldrekord man har uppmätt (för oktober), inget att skriva om således för svenska tidningar även om det snöade i Mexiko. Men allvarligt talat, sådana rekord, varma eller kalla, är bara väder och ingen klimatförändring!

Månadens mest galna nyheter

Mest galna nyhet 1:

Håller västvärlden på att begå energisjälvmord? Exemplet är Kalifornien, som importerar nästan all olja och en tredjedel av all elektricitet (vilket väntas öka eftersom de beslutat att helt stänga sina kärn- och naturgaskraftverk). Guvernören erkänner att de elavbrott man ofta har (liksom vissa dåligt skötta länder i Afrika) beror på den förda klimatpolitiken men ändå avser man förbjuda fossildrivna fordon inom 15 år. Detta har starkt ifrågasatts av USA:s energidepartement:

California’s record of rolling blackouts – unprecedented in size and scope – coupled with recent requests to neighboring states for power begs the question of how you expect to run an electric car fleet that will come with significant increases in electricity demand, when you can’t even keep the lights on today.

Mest galna nyhet 2:

DN har utsett Greta till att bli chefredaktör för en dag. Ja, med kulturchefen Björn Wiman som “klimatexpert” kan ju tidningen inte bli sämre i alla fall.

Mest galna nyhet 3:

Glöm Greenpeace, glöm Extinction Rebellion! Nu kommer Sveriges svar: Andreas Malm. SvD:s Peter Alestig hyllar den vänsterextremistiske “forskaren”, som gått över till klimatkyrkan och uppmanar till sabotage och våld för att hans idéer skall segra. Det bevisar att ju mer desperata alarmisterna blir i bristen på klimatförsämringar, desto galnare företrädare kryper fram ur vrårna och att de har sina medlöpare i media.

Sedan har det surrat runt ännu fler “nyheter” i The Guardian och SvD (som verkar plocka upp de fånigaste från The Guardian) som t ex att klimatförändringar får hajar att attackera fler människor. Men dessa nyheter förtjänar inte att ens diskuteras.

+ – + – + – +

Vad är skillnaden mellan galna nyheter och fake news?

Min provisoriska definition är: Fake news är en nyhet där en uppgift inte stämmer med vad som mätts, alternativt ett uttalande inte stämmer med vad som sagts, medan en galen nyhet är när någon säger något galet eller agerar ologiskt utifrån en korrekt beskriven situation.

Fake News 1:

De grövsta nyhetsförfalskningar uppvisas i DN när de (inför Gretas chefredaktörskap?) framför lätt avslöjade felaktigheter om Kalifornien och att havets höjning får folk att flytta därifrån när havet sjunker (landet stiger!) längs delar av Kaliforniens kuster och folk flyttar främst till andra varma stater mest pga fastighetspriserna och laglösheten.

Fake News 2:

Enligt ny rapport bleks korallreven igen och hälften har blekts sedan 1995. Som vanligt är rapporten missvisande och upphovsmannen har tidigare beslagits med att förfalska fakta.

Fake News 3:

SvD har åter en larmrapport: “Öknarna kan öka om klimatförändringarna fortsätter”. Detta är som vanligt ett utplockat fall i Centralasien och sedan använder artikelförfattaren en gissad modell som räknar fram ett resultat som han kallar för verklighet. Verkligheten är att (i varje fall) IPCC tror att klimatet blir våtare i hela världen och redan har öknarna bevisligen minskat mycket och växtligheten ökat med mer än 11% sedan 1982, mest beroende på den ökade koldioxidhalten.

Fake News 4:

En ny FN-rapport talar om kraftigt ökat “extremväder”, som naturligtvis valsar runt även i svenska media. Som vanligt har detta FN-organ fokuserat på sådant som kan ge mer pengar i kassan, dvs man plockar fram några enstaka företeelser som blivit sämre just de senaste 20 åren (då globala temperaturen varit ganska oförändrad) som t ex översvämningar i Kina (som sedan århundraden konstant har haft dåliga dammar och stor nederbördsvariabilitet). Man påstår utan tillstymmelse till bevis att de framkratsade ökningarna beror på klimatförändringar och kallar därför alla drabbade för klimatflyktingar.

Man ignorerar också sin egen ovädersstatistik över t ex antal döda det senaste århundradet som uppvisar en nedgång med en faktor 10 samtidigt som antalet människor på Jorden ökat med en faktor 8. Sammanfattningen och rubriken i rapporten har dessutom blivit helt fel eftersom även de fakta i rapporten man hänvisar till visar att ovädersfrekvensen är på nedåtgående. Man har således lyckats misstolka sin egen statistik.   

Månadens personliga kommentar:

Jag hoppas att framtidens människor ser tillbaka på vår tid med samma förundran över klimatnojan som vi ser tillbaka på 1894 års stora miljökris, som föranledde The Times att skriva: “Inom 50 år kommer alla gator i London täckas av 9 fot hästgödsel”. En internationell konferens 1898 kunde inte hitta något sätt för att eliminera denna oundvikliga miljökatastrof. 1912 var problemet över, bilen hade ersatt hästdroskan.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Ved- & vindmöllesamhälle i månadens korta nyheter

  1. Bra där! Har undrat vem denne Claes är som skrev i ett kommentarsfält i tidningen Ny Teknik ungefär som här.
    Stort tack, skönt att de flesta klimathotarna dröp av med svansen mellan benen!

  2. Mycket bra sammanfattning av den pågående hysterin.

    En kommentar på “månadens nyhet no 1”. Den artikel som Happer skrivit visar nog inte riktigt det. Den visar att klimatkänsligheten (= hur mycket jordens medeltemperatur stiger om man dubblar atmosfärens koldioxidhalt) är ca 2.2 grad om man antar konstant relativ fuktighet. Den är ca 1.4 grad om man antar att absoluta fuktigheten är konstant.

    Deras slutsats är alltså att temperaturen ökar med 1.5-2.5 grader vid en fördubbling av CO2. Notera att deras arbete helt bygger på datorberäkningar av strålningstransport genom atmosfären (de använder data från HITRAN).

    Det finns definitivt kritiker av deras modell. En del anser att den lägre siffran (1.4) är rätt, med argumentet att den absoluta fukthalten är konstant.
    Den “allvarligaste” kritiken är nog att Happer antar att “lapse rate” inte påverkas om värmetransporten genom atmosfären ändras.
    En ganska måttlig minskning av lapse rate (troligt) ger att klimatkänsligheten snarare blir ca 0.1-0.2 C.
    Det finns alltså “vetenskapliga” argument för en temperaturökning i intervallet 0- 2 C.

    Däremot finns det inga vetenskapliga argument för > 2 C.

  3. Månadens personliga kommentar
    Det är inte lätt att sia om framtiden, inte ens på 1890-talet och det har inte blivit lättare trots IPCCs 104 ovaliderade klimatmodeller.

Comments are closed.