Tvingas vi nu säga adjö till vårt nuvarande samhälle ?

Stamnätet måste förstärkas för att klara de tillfälliga topparna i effekt från vindkraften

I Expressen meddelas den 21/11 att 1.161 nya vindkraftverk skall byggas i Sverige.

Artikeln fortsätter med rubriken: Upproret mot vindkraften och citerar prästen Arne Söderbäck, 72, ”Det är en krigsförklaring. En våldtäkt av Guds skapelse”.

Per Bolund (MP) ser inga risker med ägarstrukturerna.

I Sveriges Radios P1 får Vattenfalls nya vd Anna Borg samma dag redogöra för: Hur ska Sverige bli fossilfritt ?

P! fortsätter kl 12.55 med: Vid årsskiftet stänger Vattenfall kärnkraftsreaktorn Ringhals 1. Ringhals 2 stängdes redan ifjol. Vind och sol skall ersätta den elen.

 Ingenting som vi svenskar någonsin har gjort med vårt land har skövlat det så som utbyggnaden av vindkraftverk håller på att göra. Egentligen är det inte ”vi svenskar” som håller på att göra det, utan våra ”ombud”, politikerna. Med vanföreställningen att rädda klimatet låter de utländska snyltare med sina bolag skövla naturen över hela landet och därmed ta ifrån oss vår frihet och förtrycka oss. Trots att många av oss svenskar kan citera Biskop Thomas frihetsvisa ”Frihet är det bästa ting som sökas kan, all värld omkring….”. låter vi det ske utan att följa Engelbrekts föredöme 1434 att genom uppror kasta ut Erik av Pommerns utländska översittare.

 Nu vill alla dumskrämda partifunktionärer i Riksdagen ta ifrån oss medborgare våra fri- och rättigheter att åka bil, att resa, att flyga, att äta vad man vill, att … o.s.v. Det betyder en ändring av hela samhället för att rädda klimatet från en påstådd uppvärmning av atmos-fären. Faktum är att enligt satellitmätningar har 1900-talets temperatur av atmosfären förmodligen höjts med knappt märkbara 0,7 gr C till 1998, då höjningen tog slut.

Trots att höjningen har upphört fortsätter partifunktionärerna i Riksdagen att tro på de lögner som FN:s klimatpanel IPCC sprider om en klimatkatastrof som skulle vara orsakad av utsläpp av mänskligt skapad CO₂. De tror så fast på denna lögn, så att de tänker tvinga oss medborgare att betala hundratals miljarder för vindkraftverk. Dessutom har de redan betalat 8 miljarder till politikerna i IPCC så att dessa kan berika sig. Nu skall vi också betala 400 miljarder så att statens LKAB kan leka med att göra stål med vätgas istället för kol. Det kan bara bli så dyrt att den inte går att sälja utan ytterligare miljarder i subventioner från oss. Vi kommer att avtvingas ytterligare något hundratal miljarder för de elledningar som måste byggas för vindkraftens intermittenta el. Dess toppar får inte plats i dagens elnät.

 Hela denna katastrofala omställning av samhället är byggd på en lögn om klimatet, medan sanningen kan läsas i professor Gösta Petterssons bok “Falskt Alarm”. Omställ-ningen skall trumfas igenom utan minsta offentliga debatt, utan minsta mandat från oss berörda medborgare. Därför redovisas inte heller dess kostnad. De som räknat på den anger 1 600 miljarder, men vi, som sett hur kostnader för tunnlar, sjukhus, osv. alltid tredubblas i slutändan, kan vara säkra på att det tredubbla, 4 800 miljarder, inte kommer att räcka. Det är 4 statsbudgetar extra. Pengar som med säkerhet kommer att fattas i skola, vård och omsorg. Så oerhörda belopp för att vara skrämd av en så idiotisk myt som att livets gas CO₂ kommer att döda allt levande.

De dumskrämda i Riksdagen har sett till att vi medborgare kommer att få sitta i mörker och frysa i ett kallt klimat, när det inte blåser och solen inte skiner, eftersom de har stängt av fossilfri el från de väl fungerande kärnkraftverken. Och den el som finns måste gå till statens bolag, LKAB, Vattenfall och de utländska företag som får bygga fabriker och lager för att sälja skräp här.

Vi begär offentlig debatt om utbyggnaden av vindkraftverk, om Vattenfalls olönsamma verksamhet i utlandet, om Vattenfalls vinstkrav, om energiförsörjningen.

Vi motsätter oss att samhällets genomgripande omställning trumfas igenom utan offentlig debatt och utan att omställningen blir föremål för allmänna riksdagsval.

Om omställningen trots allt trumfas igenom, kan Engelbrekts ande väckas igen.

Bernd Stymer

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Tvingas vi nu säga adjö till vårt nuvarande samhälle ?

  1. Samhällsomställning är väl slutmålet för en del av dem som driver på. Sedan verkar det finnas de som har en utopisk idyllisk uppfattning om 1850-talet. Blind lydnad av överheten, låg utbildningsnivå, tuberkulos och hög spädbarnsdödlighet är inget som jag längtar till i alla fall.

  2. Göran J: Är vi då överens om att temperaturen har ökat sedan 1998, så är väl det bra. Att det fanns en temperaturtopp innan dess (kring 1940) är, som jag förstår det, allmänt accepterat.
    Däremot undrar jag om den mycket låga klimatkänslighet du anger kan stämma. Kan du ge källhänvisning?

  3. På tal om den av Petter Wulff visade kurvan.
    Klimataktivisterna väjer alltid ”en lämplig tidpunkt” då temperaturerna såsom här har varit nere på sina lägsta värden, under en längre period, för att ”bevisa” sina påståenden. Det är klart att temperaturen stigit sedan dess. Hemskt vore det annars. Vi hade en mycket sval/kall period från ca 1300- till slutet på 1800-talet. Dessförinnan var det varmare än vad det är i dag.
    Vikingatiden för ca 1000 år sedan hade temperaturer som var högre än vad dagens temperatur är. Denna period varade i ca 400 år och beroende inte på några ”mänskliga insatser”. Vikingarna bodde på ”torra land” på bl.a. Birka och lämningar finns kvar än i dag. Inte var det några som bodde i undervattensgrottor. Sedan dess har vi även haft en landhöjning.
    Så den visade kurvan är av noll och intet värde för bedömningen av klimatutvecklingen på längre sikt.

  4. Petter Wulff

    Måste man vara auktoriserad för att få ha en åsikt om vart det “gröna samhällsbygget” är på väg ?

    Jag tror inte vi kan göra dyra investeringar i “grön omställning” utan att det påverkar samhällets ekonomi. För inte så länge sen så stod samtliga politiska partier för att Sverige behöver billig och stabil energiförsörjning för att nå en hög levnadsstandard.

    Hög levnadsstandard är samma sak som bra “vård, skola, omsorg”.

  5. Petter Wulff

    Det är tydligt att du har problem med att läsa diagram. Från 1930 till 1980 pekade temperaturkurvan med mätta temperaturer nedåt och under perioden 1980 till 2019 pekar temperaturkurvan uppåt. Detta trots att Keelingkurvan hela tiden pekat uppåt.
    Sambandet mellan CO2 och temperaturen enligt senast rön är att Klimatkänsligheten ECS är endast 0,35 grader Celsius.
    D.s. vid en fördubbling av CO2 halten från dagens 412ppm till 824ppm skulle temperaturen stiga enbart 0,35 grader Celsius. Så någon större panik med CO2 utsläppen är det inte.
    Däremot skulle det lyckas med alla försök att minska CO2 halten kommer många människor att svälta ihjäl på grund av dåliga skördar. Det galna jakten på CO2 drabbar i första hand jordens fattiga befolkning, med minskade skördar som resultat.

  6. Göran: Oklart vad ditt inlägg innebär. Temperaturkurvan pekar stadigt uppåt.

    Jonas: Är du auktoriserad uttolkare av vad de gröna föreställer sig?

  7. Tror inte att “gröna” fattar vad det är för något samhälle vi är på väg mot. De tror att vi “ställer om” sen är allting som vanligt.
    Omställningen innebär en väsentlig sänkning av vår levnadsstandard. Det påverkar negativt sjukvård, äldrevård, trygghetsförsäkringar, skolan m.m.
    Vi är på väg mot ett väsentligt sämre samhälle därför att några virrhjärnor tror att koldioxiden är ett hot mot vår överlevnad. Dessa virrhjärnor vägrar kategoriskt att diskutera sina teorier. De har så rätt att det inte går att diskutera (enligt dem själva).
    Det är tragiskt det som sker.

  8. Petter Wulff

    Här är lite utbildning för den som försöker att ta upp ett annat ämne än det som dagens inlägg handlar om-

  9. Vindar är en viktig del av väder och klimat. Bromsa in vindarna påverkar naturligtvis väder och klimat. Ta energi från vindarna är att bromsa in dem.
    Vindkraftverk påverkar naturligtvis väder och klimat. Bygga ut vindkraften innebär att öka mänsklighetens klimatpåverkan. Ändå motiveras utbyggnaden av vindkraft med att den minskar mänsklighetens klimatpåverkan. Vilken lögn!

  10. Frågan är vilken del av medialandskapet som kan härbärgera en sådan debatt. Statstelevisionen är ju helt utesluten. Tunga namn som Elsa Widding har ju framträtt i SwebbTv och det får man vara tacksam för. Men hur når man dem som inte redan har sett igenom galenskaperna? Protestmarscher lär vi inte få se förrän strömmen stängs av och gemene man sakta börjar inse att de låtit sig ledas av en totalt okunnig hop religiösa politiker, med religiösa talar jag inte om kyrklig religion.
    BjörnS

  11. Temperaturen har ökat 0,5 grader sedan 1998 (climate.nasa.gov). Kan vara bra att ta upp i nästa version.

  12. Tack Bernd Stymer för din inlaga. Det är tufft att höra sanningen ibland, speciellt om sanningen är obehaglig.
    Vi har till dags dato sett en liten del om vad som kommer att hända när våra kärnkraftverk helt tas bort och vi befinner oss under vinterhalvåret.
    För några veckor sedan var priset på el som vi små konsumenter betalade 3 kronor och 26 öre för en kilowattimme.
    Den som går in på SVK (Svenska Kraftnät) redan idag kan konstatera hur vi under långa perioder är tvungna att Importera el eftersom svensk elförsörjning inte klarar att leverera tillräckligt med el för att försörja landet.
    Jag kan konstatera att under långa perioder har ALLA leverantörer som redovisar sin produktion på Nord pool importerat, alla utom Norge som med sin vattenkraft exporterat till oss övriga.
    Den som inte sett Professor emeritus Per Fahléns beskrivning av vindkraften bör göra detta snarast för att få en vetenskaplig kunskap av vad som kommer att möta oss om vindkraften byggs ut som planerat.

  13. I tillägg alla de internationella storföretag som inte klarar sig utan diverse ekonomiskt stöd vid etablering i Sverige (Facebook, Microsoft, Amazon etc.), som får extrema subventioneringar av elkostnader, utan att ge speciellt mycket tillbaka (de ökade jobbtillfällena har till största delen varit tillfälliga vid byggnationen av anläggningarna, men sen då …?) [/sark]

Comments are closed.