Miljöpartiet har grundsyn med klart totalitära ränder

SvD

Svenska Dagbladet med nyheten om en motion till MP:s kongress

Motionen föreslår att SVT skall åläggas att ägna 15 minuter av varje nyhetssändning åt “klimatnytt”. Motionen är undertecknad av 30 medlemmar, varav åtminstone två sitter på politiska poster.

Staten skulle alltså predika “klimatrörelsens” dogmer så som prästerna gjorde med Katekesen på 1700-talet. En form av nyhetsförmedling som kännetecknar diktaturer: Fascism, nazism och kommunism.

I telefonsamtal tar de två förtroendevalda tillbaka sitt stöd för motionen eftersom partiled-ningen tydligen dragit i handbromsen. Men den totalitära grundsyn, som motionen avslöjar omfattas även av partiledningen.

Där har alltid funnits totalitära strömningar bl.a. visade av Isabella Lövin i sin debattartikel i SvD 2018-09-01, inför det kommande valet. Hon skrev att Parisavtalet måste genomföras:

Ländernas frivilliga åtaganden bör vara utgångspunkt, men målet måste vara att nå ”nödvändiga åtaganden”.

Och det är inte länderna själva som skall avgöra vad som är nödvändigt, utan det skall hennes “Globala Klimat-Kris-Kommission” avgöra. Ett sätt att införa diktatur.

Det är helt logiskt: Skall man “rädda världen” med alldeles nödvändiga åtgärder, kan man inte låta sådana futtigheter som demokratiska formaliteter stå i vägen. Då går ju världen under. . .

Miljöpartiets “värdegrund” har nu öppet avslöjats som totalitär. Miljöpartiet är inte ett demokratiskt parti !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “Miljöpartiet har grundsyn med klart totalitära ränder

  1. @Petter Wulff

    Den dagen MP på allvar gör upp med de tankegångar de uppenbarligen har så ska jag förlåta dem. Men jag ångrar inget av det jag skrev, för jag anser att det fortfarande är aktuellt, även om partiledningen drog i nödbromsen och insåg att några medlemmar och tillika riksdagsledamöter gått för långt – just nu.

    Men med ledning av att ett sådan motion poppat upp tyder på hur diskussionerna går internt. Det verkar vara förankrat och godkänt tankegods att man med alla stående till buds medel genomdriva en politik som kommer att utarma landet fullständigt. Det gagnar ingen inte ens miljön. Fast man kan så klart inte gå för fort fram, därav nödbromsen från partiledningen.

  2. Petter !

    Javisst, den formella motionen. Men tankarna är kvar. Läs hur Pleijel vile “uppdra” åt Naturvårdsverket att varje vecka hålla en presskonferens om klimatet. D.v.s. en skattebetald plattform för MP:s snedvridna uppfattning av verkligheten.

    Vad som behövs är en ÖPPEN konferens, där alarmisternas alla stolligheter kan debatteras.

  3. Kjell L: Mp-motionen tycks vara begravd. Kanske anledning ångra några av anklagelserna?

  4. MP:s utspel kan ju ses mot bakgrund av att de ligger riktigt uselt till i opinionsundersökningarna, 1% (Demoskop/Inizio) under spärren. Så det är ett halmstrå att gripa tag i när vinden vänt.

    Övriga partier skulle hudflängas i alla media om de försökte något liknande, att nyheterna i licensmedia skulle ägna en kvart åt deras respektive profilfrågor.

    Företrädare för MP har ju även sagt att de demokratiska valen skall ställas in under denna period med “klimatnödläge”.

    Det visar med all önskvärd tydlighet att MP kan gå hur lång som helst i att beskära människors frihet på alla plan.

  5. Det är Miljöpartiet som drivit fram “Klimatlagen” och vad den tillhör.

    MP är mest ansvariga för energikrisen. Plus deras icke-valda anhängare i media.

  6. Miljöpartiet bidrog till det klimatpolitiska ramverk, som skulle hjälpa Sverige leva upp till Parisöverenskommelsen.

  7. Petter Wulff 2021-10-10 at 14:14
    MP ingick i Sveriges regering som antog Parisöverenskommelsen. Vem var miljöminister då? Har du redan glömt eller förträngt det?

  8. Magma: Klimatfrågan har större vidd än höstvädret i södra Sverige.

    Ulrika: Såvitt jag vet var det inte Miljöpartiet som ordnade till Parisöverenskommelsen.

  9. Det finns en anledning att miljöpartiet nu ligger stadigt under riksdagsspärren.

    PW
    Så du anser alltså att SVT ska upplåtas till partipolitik i ännu högre utsträckning?
    Ett parti som nu parkerat på 3% ska alltså ha inflytande på nyhetssändningarna?

    Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men ditt uttalande kanske för de allra flesta talar för sig själv. Googla demokrati.

  10. När man ägnar MP’s utspel om 15 minuter daglig klimatkris i SVT nyheter en närmare tanke så kan man ju fundera på vilket som var det verkliga budskapet …
    Fanns det en allvarligt menad motion att ta ställning till … ? Eller var det ett utspel för att partiledningen skulle få tillfälle till att uttala en korrekt syn på politiskt obundna media?
    Det har väl inte undgått någon observant medborgare att de redan har tillgång till SVT nyheter som valplattform vad gäller klimatfrågan.
    Är det någon som minns vad Putin sa när han som bäst planerade att införliva Krimhalvön?

  11. Varför byter inte MP namn till klimatpartiet (KP)? Väderleksrapporten kan ersättas av klimatrapporten där KP (klimatpartiet) berättar om morgondagens och de kommande dagarnas klimatkatastrofer. Petter Wulff ställer upp gratis som klimatpresentatör.

  12. Det hade varit en rimlig begäran … ifall vi haft en riktig klimatkris eller klimatnödläge.
    Med historiskt sett katastrofala klimatrelaterade företeelser att rapportera om, med pågående räddningsaktioner och liknande, så vore 15 minuter med Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap helt rimlig …
    Fast det är naturligtvis inte det MP’s motion handlar om, och med tanke på hur SVT i dagsläget rapporterar om det som de kallar klimatkris så låter det mest som att MP önskar en skattefinansierad valplattform på bästa sändningstid.
    Jag tycker att vi behöver vara mer måna om att vårda det svenska språket, om vi börjar använda ”kris” och ”nödläge” för några tiondelars grad temperaturhöjning så är risken att allmänheten knappt lyfter på ögonbrynet den dagen vi har ett verkligt nödläge …
    För övrigt så har vi här i södra Sverige ett härligt höstväder, blå himmel med spridda moln, en kall och krispig morgon (+2 grader), men fantastisk skönt att ta en promenad i för att plocka lite trattkantareller.

  13. Håller med. Kan ni inte crowdfounda och få till ett riktigt kommentarsfält?

  14. Mot bakgrund av Parisöverenskommelsen har motionen ingen orimlig begäran.

  15. Förmodligen är det SVT som bett om att de ska bli “ålagda att ägna minst 15 minuter åt “klimatnytt”.

  16. Jag vill gärna ha en kommentar av av den annars så flitige Petter Wulff!

  17. Miljörörelsen och nazismen har delvis samma rötter, men det är inget som dagens miljö- och klimataktivister vill veta av.

  18. Varför inte? Då måste dock även alla andra religioner ha var sin kvart. Den enda kris som existerar, är i deras egna huvuden …

Comments are closed.