Politikens idioti med brist på allra simplaste moral !

Rapport 2022-03-08

Figur 1. President Biden vill visa beslutskraft genom att förbjuda import av rysk olja

Det är vad han tror att han gör. Men han själv har gjort importen nödvändig genom att förbjuda “fracking” av naturgas på federala marker, förbjuda borrning efter olja och genom att stoppa en oljeledning från Kanada. Samt med avveckling av kolkraft. För att minska “utsläppen av koldioxid” så att USA kan nå “NetZero”.

Allt för att tillmötesgå de klimatalarmister man vet har finansierats av Putin.

Jag har svårt att fantisera ihop ett värre exempel på ren och skär idioti. (Fast här hemma har vi ju det här med kärnkraft och vindkraft med elpriser i berg-och dalbana.)

Men väljarna klagar på bränslepriserna. Han måste skaffa olja !

WUWT

Figur 2.  Ali Khamenei, Ayatollah of Iran. Joe Biden. Nicolás Maduro, Venezuelan dictator

Biden lyfter sanktionerna mot Iran och Venezuela, för att få olja därifrån

Han byter en massmördare mot två andra från länder, som sedan länge haft “skurkstatus”. Båda har kopplingar till terroristorganisationer och knarksmuggling enligt WUWT. Iran får pengar till att anrika uran igen.

Kan man tänka sig någon värre omoral ?

TJA, världens förment mäktigaste land har utsett en president med tydlig demens och stunder av ren förvirring. I sin krafts dagar visade han aldrig mer än mediokra talanger. Den man som har fingret på kärnvapenknappen. Så förskingras anseende, ekonomi och makt.

Ukraina hade den tredje största kärnvapenarsenalen i världen

När Sovjet imploderade 1991 och Ukraina utropade sig som självständig stat, fanns där en stor mängd kärnvapen. I stormakternas strävan att begränsa spridningen av kärnvapen övertalades Ukraina att överlämna dem mot löften om respekt för dess självständighet och gränser. En överenskommelse träffades i Budapest den 5 December 1994:

The United States of America, the Russian Federation, and the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, reaffirm their commitment to Ukraine, in accordance with the principles of the CSCE Final Act, to respect the Independence and Sovereignty and the existing borders of Ukraine.

(Amerikas förenta stater, Ryska federationen och Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland bekräftar på nytt sitt åtagande gentemot Ukraina, i enlighet med principerna i ESK:s slutakt, att respektera Ukrainas oberoende och suveränitet samt dess befintliga gränser.)

Här kommer nu in juridikens omoral: Ordvalet är inte vad man väntar sig av en TREATY, ett AVTAL med bindande klausuler utan motsvarar en ACCORD, en ÖVERENSKOMMELSE om ömsesidiga avsikter utan bindningar. Värdelöst med andra ord. Vilket Putin nu visat. Det var ju inte han själv som skrev under.

Politikens omoral: Löften är inget man behöver hålla.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

38 thoughts on “Politikens idioti med brist på allra simplaste moral !

  1. Bloggen mår bara bra av divergerande uppfattningar. Sture’s inlägg var mycket brett och inbjöd till åsikter. Vi är vuxna nog att höra andra perspektiv som går emot “självklart nationalistiska eller väst-influerade. sådana tycker jag. Jag förstår dock att bloggen inte är till för att diskutera politiska system osv men när man känner sig provocerad är det bästa alltid att först låta känslorna svalna och därefter möjligen visa sin ståndpunkt utan förakt eller dylikt.

    Tyvärr är debatt-klimatet idag generellt förstört pga censur och politiskt styrd fakta-revision inom flera diskurser så man blir mer eller mindre “kränkt” dagligen. Den typen av propaganda är ju till för vanligt folk utan lite djupare kunskaper och fakta. Det visar att styrningen ligger på en nivå högre än vår nationella. Balans saknas då det finns en tydlig agenda nu när vi befinner oss sent i en lång ekonomisk cykel (finanskapitalismen) där makten vet att stora risker ligger i korten. Därav “The Great Reset” och “Build Back Better” drivet av korporativa kretsar utan dialog med folket. Fascismen står för dörren.

    Som svensk vet de flesta oerhört lite om (utvecklingen i) Ryssland efter 1998 (finansiella kollapsen) eller Kina efter alla reformer. Båda länderna tillämpar olika former av “stats”-kapitalism som mer liknar det Sverige med (s) införde efter WW2. Ryssland t.ex har ju en marknads-ekonomi som bara är drygt 20 år gammal efter frigörelsen från kommunismen. Tänk på det. Målet är förstås att som isolerad nation först bygga upp militär självförsvarsförmåga, inte att expandera sina gränser. Ekonomisk tillväxt och handel och utbyte med väst var deras önskan men där Nato-expansionen längs deras långa gräns innebar ett slutligt ställningstagande som nu lett till en väntad storpolitisk konfrontation och tyvärr krigs-intervention. En lång uppförsbacke väntar nu i Ryssland. Hur gynnar det oss? Varför tro att det ekonomiskt svaga Ryssland har som mål att invadera västerut? Jämförelsen med Hitler är uppåt väggarna fel och ska inte blandas ihop med landets geografiska säkerhetspolitik för Moder Ryssland.

  2. Blacken Grälsjuk?. Tydligen är jag för kompilerad, så jag backar och tackat för mig.

  3. @Karl W.
    “Blacken Det är jag som är källan och det eftersom jag är påläst sedan många decennier i ämnet och kunnig.”?? Vad menas??
    Det enda jag begär utav dig är att hålla dig topic för detta forum. Är det för mycket begärt?

  4. Hej Jan !

    Du har läst alldeles för få av våra poster. Det är inte från radio, TV och den vanliga pressen du får veta sanningarna om klimatet. Det får du veta här !

    Läs lite flitigare här, så inser du att jakten på koldioxid är HELT IDIOTISK. Koldioxiden är NYTTIG, ger oss rikare skördar och gör oss alla rikare därigenom.

    Det betyder att VI BÖR BRÄNNA MER av de kolhaltiga bränslen, som binder kolet utanför den livgivande “kolcykeln”. Halten koldioxid i luften är historiskt låg i det långa perspektivet.Allt liv skulle må bättre av mera koldioxid i ulften.

    De politiker du har röstat på har varit groteskt okunniga och naivt lättlurade. Gör inte samma misstag du också !

    Sture

  5. På ”Figur 1” skulle jag vilja svara: Självklart är det rätt att på alla sätt minska utvinningen av olja, naturgas och kol. Alla behöver minska utsläppen av koldioxid för att bromsa den globala temperaturökningen. Läs t ex https://www.wwf.se/rapport/ipcc/#sammanfattning-av-ipcc-rapporten!
    Och följande på Figur 2: President Biden stoppar USAs import av rysk olja. Det är mycket bra. Det minskar finansieringen av Rysslands gräsliga krig mot Ukraina. Men på sikt behöver användningen av olja minskas kraftigt även av andra skäl, både med tanke på klimatet och för att minska vårt beroende av korrupta stater.
    Sol, vind och vatten är förnybara och lokala resurser!

  6. Sorry Karl !

    Det är förvirrande även för mig. Jag sitter ensam här och har en massa annat att göra. Nu börjar gräs, ogräs och buskar växa. Plantor och frön skall ner i jorden. Vindskivorna skall oljas och mkt, mkt mer. Jag hinner inte läsa alla inlägg så noga och ännu mindre fundera särskilt noga.

    Se bloggen som en del av naturen. Avnjut vad du kan finna.

    Tack för det intresse du visar.

    Sture

  7. Sture. Inläggen som regel gäller Kinas energi. Det torde väl ligga väl inom bloggens ramar. Annars svarar jag bara på frågor. Om du släpper fram frågan uppfattar jag det som om du även tillåter svaret. Om frågan ligger utanför bloggens ram förslår jag att du raderar den eller markera den, då kommer jag inte att svara på den. Exempel, frågan om NATOs utvidgning. Just nu känns det väldigt förvirrande vad som får vara med och inte får vara med.

  8. Sture, ditt inlägg var synnerligen politisk till sin art. Jag försökte hålla mig inom gränserna med ett upprepat svar på en riktad kommentar. Däremot ska jag hålla dina principer i åtanke så att jag inte blir en belastning framgent (inte minst max en länk).

    I efterhand inser jag att det kanske hade varit bättre att kort och gott bara svara att: Motparten USA (i min kommentar ovan) mycket väl förstått var Rysslands Röda Linje går, dvs att fortsatta provokationer leder till krig om man vägrar förhandla.

  9. Thorleif !

    Det blev mest politik. Läs mitt försök att lägga fast principer för kommentarerna i gårdagens kommentar kl 11:17 (tror jag det var).

    Sture

  10. Fredrik J 11.27

    Återigen handlar mina synpunkter inte om Putin eller inrikeshändelser utan om det storpolitiska schackspelet mellan Ryssland och USA där Kina är USA´s stora utmaning, inkluderandet av försvaret av Japans intressen + hotet mot Taiwan. Europa hamnar lite mitt emellan vilket missgynnar Kina nu när Ukraina-kriget startat. USA försöker då konsolidera Nato. Hur det går får vi se! Propagandan hjälper till för att stärka opinionen.

    Många bedömare anser att USA (neocons + deras utrikespolitiska motsvarighet inom Demokraterna) numera helt enkelt bara gör allt för att isolera och förstöra Rysslands ekonomiska förmåga så mycket det går (jmf Partnership for Peace). De bryr sig inte om krigets offer i Europa. De är bönder man kan offra. Ingen kan förstås säga något sådant men så fungerar en del aggressiva politiker och särskilt när andra kan göra jobbet åt dem. Sådana tycks hata ryssar i likhet med flera väst-ukrainare. Knappast utgångspunkt för kompromissvilja och freds-ambitioner.

    Ukraina´s säkerhetskrav i samband med Budapest-överenskommelsen 1994 (överlämnandet av kärnvapen till Ryssland) upplevs förstås som ett svek idag men vad man glömmer är att Ryssland redan då gjorde klart för USA/Nato att Ukraina aldrig kommer att accepteras som Nato-medlem. Det torde stå utan rimligt tvivel idag att USA ( V Nuland/Biden) stött den politiska kuppen i Ukraina och därefter ( McCain, Graham t.ex).

    https://transnational.live/2022/01/11/nato-expansion-the-budapest-blow-up-1994/

    Underförstått bör man nog förstå att överst handlade det om att hålla antalet kärnvapen-länder till så få som möjligt (inkl Belarus och Kazakhstan).

    Den utveckling som pågått länge i Ukraina accelererade 2014 och Ryssland har försökt få garantier från USA/Nato att deras säkerhets-intressen inte hotas. Utan resultat men snarare tvärtom. 20.000 utländska väst-trupper + mtrl i Ukraina.

  11. Hej Karl !

    Det har varit intressant att ta del av ditt kunnande och din erfarenhet, men hädanefter får jag hålla historieskrivning och politik utanför ramarna för denna blogg.

    Se min kommentar 11:17 am igår.

    Sture

  12. Håkan Johansson Ja – Kina bygger ut kolkraften som en tillfällig åtgärd, med världens effektivaste rening. Detta gör man för att förhindra att det sker en spontan utbyggnad helt utan rening. Kina behöver energin för sin snabba utveckling och för att avveckla fattigdomen, vilket är mycket framgångsrikt. Kina bygger inte längre kolkraftverk i Afrika. Man säljer dom ren energi istället, Marockos Noor ett exempel.
    https://stories.worldsteel.org/infrastructure/worlds-largest-solar-power-plant-delivers-24-hour-energy/
    Sedan utvecklar man alternativa lösningar, som att använda koldioxid istället för konstgödsel i växthus på 25 kvadratkilometer. (Inte felskrivning)
    Dina politiska spekulationer om Kinas avsikter är minst sagt fantasifulla. Bara min åsikt.

  13. Blacken Det är jag som är källan och det eftersom jag är påläst sedan många decennier i ämnet och kunnig. Tyvärr tillåter inte moderatorn att jag publicera komplette utbildningar för neofyter i kommentarerna. Tips. När det gäller NATO studera nazisterna erövringsplanering, Permittenttrafiken. Om NATO expansionen, här är en länk.
    https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early
    ”Declassified documents show security assurances against NATO expansion to Soviet leaders from Baker, Bush, Genscher, Kohl, Gates, Mitterrand, Thatcher, Hurd, Major, and Woerner”
    Jag har ett helt bibliotek om hur Kina reducerar utsläppen, men det är så omfattande att det går bara inte att stopp in i en kommentarskolumn.

  14. Karl W; Gå till en artikel av Richard Lindzen, sök China Warming. Lindzen är professor i meteorologi och har arbetat för IPPC. I artikeln visar han på Kinas dubbelspel, man bygger ut kolkraften i ett enormt tempo, i området Sveriges totala elproduktion per år. Jag gjorde en tankelapsus. Det är ett nytt verk per vecka räknat på 500 MW/inte per dag, och nu bygger man mycket större verk, så i Kina är antalet färre än en pervecka. Man startar upp/bygger kolkraftverk i speciellt Afrika. De anmärningsvärda är att man skickar pengar till verksamheter i USA typ vår klimat Greta. Lindzens förklaring är att man vill gynna sin egen export till klimatomställning typ vindkraft, solel! Förlänger man tanken ytterligare så vill man försvaga USA ekonomiskt och stärka sin egen position!

  15. Sture
    Jag tycker dina punkter är bra och räcker tills vidare. Du får uppdatera vid behov.

  16. Hej Benny !

    Det får bli sista inlägget om massmördare.

    Se mitt inlägg 11:17 am om principer för kommentarerna. Jag mäktar inte med att hålla ordning på en debattarena för politik och andra teman utanför “klimatet”.

    Sture

  17. Problemet för många här är att inse att de värsta massmördarna på 2000-talet faktiskt är USA och att kommunisterna och nazisterna var det på 1900-talet! Detta är ju fakta och inget man kan snacka bort! Frågan är hur man stoppar maktgalna politiker från att starta krig oavsett om de är “folkvalda” eller diktatorer?

  18. #Blacken

    “@Frederik.
    där har du fel, dom värsta massmördarna har du på vänsterkanten typ mao, stalin, pol pot, mm,mm.”

    Var det riktat till mig? Tror inte jag nämnde något om det. Kanske du syftade på Benny.

  19. #Thorleif

    Jag har sett inslagen du länkade till.

    Huruvida allt stämmer kan jag inte avgöra utan fler källor, men jag kan visst hålla med om att USA säkert kunde ha varit försiktigare och mer återhållsam, i synnerhet när man visste att man hade att göra med en kärnvapenbeväpnad psykopat.

    Men återigen, det finns ingen ursäkt för att urskiljningslöst massakrera ett land så som nu sker.

    En sak jag noterade i inslagen var att man ofta pratade om 2014 som året då det började bli allvarligt. Faktum är att det började redan 1999 med sprängningarna av höghus i Moskva nattetid, där flera hundra människor dödades. (Jag hade själv övernattat i en liknande lägenhet i Moskva bara ett par veckor innan.)

    Kort därpå togs FSB-agenter på bar gärning när de försökte installera en stor bomb (med startad timer) i ett annat höghus i Moskva. M.a.o., Putins kollegor var inblandade.

    Putin använde sprängningarna som förevändning för att kriga i Tjetjeninen. Under kriget jämnade Ryssland huvudstaden Grozny med marken. Inte ett enda hus stod kvar oskadat och 500 000 människor fick sina liv förstörda.

    Samtidigt blev Ryssland betydligt mer auktoritärt och det blev t.ex. livsfarligt att vara kritisk journalist. Putins resa till att bli dagens diktator hade startat på allvar.

  20. Hej Ivar !

    Du har rätt !

    Jag ber alla som deltar att acceptera följande principer:

    1. Kommentaren skall avse en text här på bloggen eller en kommentar här.
    2. Kommentaren skall TILLFÖRA kunnande: Observationer eller uppmätta data och logiska slutsatser därav.
    3. Högst EN länk kan ingå, och då skall dess aktuella budskap anges i texten. Går länken till en lång rapport, skall man ange var man finner budskapet ex.vis genom att ange nummer på figur eller sida.
    4. Personliga funderingar utan underbyggnad av referenser raderar jag.

    Kan du föreslå någon ändring eller något ytterligare ?

    Sture

  21. @Karl W.
    Om dina påståenden kräver jag och säkerligen en del andra här på forumet, att du vidimerar med pålitliga källhänvisningar som inte är kopplat till något politisk källa.

  22. Håkan Johansson Du behöver läsa på historien. NATO är inget annat än ett erövrings och aggressions system. Det är de facto direkt kopiera från nazisternas planer på att erövra de Brittiska öarna och Permittenttrafiken.

  23. Thorleif ”en överenskommelse som såvitt jag vet ej nedtecknats” Det gjorde den faktiskt. Man nhar hitta dokumenten.

  24. Håkan Johansson ”Kina finansierar klimatstollarna i USA” hur skulle det gå till. ”samtidigt startar man ett nytt kolkraftverk varje dag” Det gör man inte alls. Ett byggt fossilkraftverk reducerar utsläppen med en faktor 5, jämfört med om man inte byggt det. Rening är effektivast i världen. ”dagens ledning till Tyskland går genom Ukraina” Nordstream1 går genom Östersjön, inte Ukraina.

  25. @Frederik.
    där har du fel, dom värsta massmördarna har du på vänsterkanten typ mao, stalin, pol pot, mm,mm.
    usa har gått för långt ibland, men det är fortfarande fritt att yttra sig om precis vad som helst utan att bli straffad för det (konstutionen), men det amerikanska folket har lite svårt att greppa det verktyget som den ger, för att kunna tygla skenande politiker som går helt i kapitalismens/socialismens ledband.
    För kapitalism/socialism är oftast ett bra verktyg för ett lands välmående, men dom måste hålla i hårt kopplet av folket, annars så blir pannkaka av det hela.

    Sedan så kan man alltid debattera vad som är med ivans agerande i ukraina och vilken legitimitet han har för sitt val.
    Men det kan ALDRIG! ALDRIG! ALDRIG!vara godkänt att mörsa ner obeväpnade kvinnor, barn och djur med militär kraft, eller att med samma kraft demolera samhällen och sjukhus, bara för att få sin vilja igenom.
    Den skulden kommer alltid att vidkännas vid ivan i evighet!

  26. Thorleif; Det finns inte ett giltigt skäl för Putin att sätta igång detta krig. Natoargumentet är ett svepskäl till 100 %. Putin är en grovt kriminell person, han förgiftar sina motståndare. Han drömmer om att återupprätta Sovietunionen. Det ryska folket är grundlurade och Putin har startat något som väst inte stillatigande kan se på. Nato har en defensiv försvarsstruktur och har aldrig hotat Ryssland. Tucker har bra åsikter och jag gillar verkligen Fox News med Tucker, Hannity, Ingraham. Problemet nu är att Putin har begått hemska brott mot mänskligheten, så slutspelet bör vara att stenhårda sanktioner mot Ryssland är ett måste tills den dagen kommer, Ryssland levererar Putin och de förbrytare som omger honom, de ryska befäl som har deltagit i krigsförbrytelserna till Haag. Man kan argumentera på många sätt och Tucker har sin logik. Natos och västs agerande är ingen höjdare, varför pratar man högt om sin strategi, man har mer eller mindre skickat en signal att Ryssland kan invadera utan risk. Nu har plötsligt hela västsidan enats att ryssarna skall stoppas, troligtvis inte vad Putin väntade sig. Men vi ser nu kopplingen till att klimatvansinnigheterna har försatt Europa och USA i brygga. Jag noterar att media i väst är fortfarande lillebror till de ljugmaskiner Putin omger sig med, 1984 försökte jag övertyga min kvinnliga ryska tolk att nedskjutningen av den Syd Koreanska jumbon i området Kamtjakta var ett nidingsnåd, tolken trodde blint på att det var ett spionplan. Media i väst hjärntvättar också folk, klimatlögnen är ett exempel, som nu kommer att drabba det svenska folket med enorma kostnader.

  27. Fredrik J

    Jag respekterar din personliga åsikt om Putin. Jag är dock inte ute efter att försvara varken Putin eller Ryssland utan försökar förklara varför Ryssland till slut inte längre haft ett annat val än att invadera Ukraina (USA har annonserat det ganska länge men lågmält förstås). För de flesta är det svårt att fatta om man inte följt med i storpolitiken samt förstår Rysslands prekära situation mht till främst utvecklingen för deras säkerhets-situation. Alltså Nato’s expansion med tillägget EU-medlemsskap. De flesta statspolitiska bedömare är överens om att ett militärt icke-neutralt Ukraina är ett existentiellt hot mot Ryssland. De hotar att använda kärnvapen om deras säkerhets-krav inte respekteras. MSM vägrar tyvärr att vidga perspektivet att omfatta den ryska uppfattningen nu när den hade behövts mest, dvs särskilt från 2014 och framåt.
    Aldrig i mitt liv har jag behövt åskåda en så enögd bevakning av nyhets-msm! Detta för freden och inte till förmån för Putin osv.

    MSM har förändrats oerhört de sista 30 åren. Ägarkoncentrationen är monumental där storföretagen via sina reklamköp i media bestämmer nyhetsförmedling. En “ensam röst i natten” är konstigt nog numera Tucker Carlson på FoxNews som vågar ifrågasätta all miss-information som unisont och ordagrant pumpas ut synkront i alla media i t.ex USA.

    Offra lite tid på följande inslag och återkom gärna med din kommentar.

    https://m.youtube.com/watch?v=1PC7DzTRS7A

    https://m.youtube.com/watch?v=T6mw9U62ZJU

  28. Fredik J
    “As the West fell into a hypnotic trance about healing its relationship with nature, averting climate apocalypse and worshiping a teenager named Greta, Vladimir Putin made his moves.”

    Den var bra och ska översätta. Nånting jag förvånas över är att Nya Zeeland, Australien och andra länder i Asien bryr sig om vad som händer i vår del av världen. De deltar till och med i krig i Europa trots att de seglar över oceaner för att komma hit. USA har man pådyvlat alla möjliga skumma orsaker till orsak att de engagerat sig. Men Kanada har jag aldrig hört nåt ont om trots att de var med i både WW1 och WW2 på rätt sida. Och nu deltar de i sanktioner mot Ryssland. Kanske Thorleif har nåt att säga om det? Kan det vara så att vi i Västvärlden har en värdegrund som är värd att försvara? Inte den starkes rätt utan bara det som är rätt?

  29. Visserligen en vecka gammal, men en analys av de “grönas” skuld görs även i Manila Times:

    “Energy superstitions, green delusions enabled Putin’s invasion of Ukraine.”

    https://www.manilatimes.net/2022/03/03/opinion/columns/energy-superstitions-green-delusions-enabled-putins-invasion-of-ukraine/1834925

    Några utdrag:

    “As the West fell into a hypnotic trance about healing its relationship with nature, averting climate apocalypse and worshiping a teenager named Greta, Vladimir Putin made his moves.”

    […]

    “Green campaigns have succeeded in destroying German energy independence — they call it Energiewende, or ‘energy turnaround'”

    […]

    “National security, economic growth and sustainability requires greater reliance on nuclear and natural gas, and less on solar panels and wind turbines, which make electricity too expensive.”

  30. Det var inte Gorbatjov som gav Östtyskland fritt det gjorde de själva. Men Ryssland har alltså rätt att hålla andra länder mot deras vilja och Gorbatjov är hjälten som var så storsint att han öppnade fängelsedörren till fångarna som var oskyldigt dömda? Snacka om att köpa Putins argumentation. Det är som magdalena a. säger att gå med i NATO destabiliserar norra Europa. Putins blir glad förstås. Det är så mycket desinformation och ogrundade relativiseringar i media och kommentarsfält nu att man orkar inte bemöta allt.

    Från det ena till det andra. En sak som inte får nämnas i MSM är att Trump hade rätt i allt. Han varnade Tyskland för att bli beroende av rysk gas och ville att de skulle betala sin del till NATO. För två år sen. Han hade rätt i allt han sa här. https://www.youtube.com/watch?v=Vpwkdmwui3k

  31. #Thorleif

    “…man marscherade upp med 130.000 man runt Ukraina för att tvinga USA/Nato till förhandling…”

    Att ta ett annat land som gisslan för att kräva förhandlingar (om nu det skulle varit syftet) är enbart terrorism. Det finns inga som helst ursäkter för den brutalitet som Putin har visat både nu och i tidigare krig.

    För oss som har föjt Putins illdåd på nära håll under lång tid borde det inte ha varit helt oväntat att han skulle invadera Ukraina. Han har från början varit helt öppen med att han saknar det sovjetiska imperiet, och han har tidigare försökt förbereda det ryska folket på att han kan “behöva” invadera Ukraina. Under åren har han även både skrutit och hotat med sina kärnvapen.

    Om Ryssland ogillar att dess grannar vill skydda sig från Ryssland, kanske man inte skulle ha varit så aggressiv. Hade Putin betett sig som en ansvarsfull och demokratisk ledare från början, istället för att trakassera folk både i Ryssland och i andra europeiska länder, så hade bilden säkert varit annorlunda. Istället har han förrått alla, inklusive Ryssland.

  32. Nu är det ju så att USA och deras presidenter är de värsta massmördarna med miljoner liv på sina samveten efter andra världskriget så jag tror inte Biden ligger sömnlös för att handla olja av Iran! När blev Maduro en massmördare? Jag tror man ska vara försiktig med att strö samma propaganda som MSM på klimatsans det sänker trovärdigheten!

  33. Det är en ekonomisk katastrof för både USA och övriga västvärlden att USA f.n. har den svagaste och sämsta presidenten någonsin. Det första Biden gjorde var att lägga ner Keystone-pipeline öppna Nordstream 2, stoppa amerikanska olja- och gasutvinning.
    Från att varit nettoexportörer under president Trump blev USA stor importör av rysk olja.
    Västvärlden köper olja och gas för över 10 miljarder kronor om dagen och blev de största sponsorerna för Putins dumheter.
    Bidens urusla politik har förorsakat hög inflation (7,5% i USA), galopperande energipriser, tomma hyllor, mycket hög kriminalitet, dålig ekonomi etc. Det värsta är att det spridit sig till övriga västvärlden. Nu är det “Beg Back Better” som gäller hos tidigare avstängda diktaturländer!
    Kanske inte så konstigt att Bidens approvalrating är nere på historiskt låga 35%.
    Det är dyrt för världen att ha en person i Vita Huset som styrs av vänsterextrema gröna dårar!

  34. Tillägg: Sovjet-unionens fall och upplösning innebar per se att NATO borde upplösts. Kina’s inträde på scenen 10-15 år senare (Kina som “most favoured nation” i WTO) visar Nato som en obsolet organisation när maktförskjutningen flyttas mot öst. Samtidigt har vi förstått att NATO egentligen är en kontrollapparat för USA. Allt enligt Kennan’s doktrin om “containment”. Det är nog inte alltför vågat att påstå att sättet som vi i väst hanterade Sovjets upplösning resulterade i en Putin-regim.

  35. Internationella överrenskommelser är inte sällan “gentlemens agreements” som ibland också kompletteras med s.k “Letters of understandings” osv. Alltså sällan juridiskt bindande avtal. Problemet med skriftliga avtal har traditionellt varit att brott mot dem oftast saknar en juridisk domstol där brott kan utlösa dom med konsekvenser. Säkerhetsrådet kan göra sin del förvisso men här gäller som vi vet “vetorätten”. Ifråga om krigsbrott och dyl har vi Tribunalen i Haag men den har inte godkänts av USA. Vidare är det svårt att värdera avtalsbrott. Diplomatin och erkännande av ömsesidig respekt är istället egenskaper som styr internationella relationer. I praktiken vet vi att balansen upprätthålls av ekonomisk och militär förmåga och USA’ s totala brist på att hjälpa Ryssland finansiellt (jmf Marschall) från 1991 (J Sachs) var ett uttryck för krafter bakom den amerikanska administrationen att inte bara krossa kommunismen utan OCKSÅ lägga beslag på dess naturresurser.

    Ex. Hur ska vi tolka Gorbatjovs erbjudande till USA och Nato att släppa Östtyskland för återförening i utbyte mot att väst-makterna inte utökar Nato-medlemskapet österut?
    Det var en överenskommelse som såvitt jag vet ej nedtecknats. Därefter bröt USA/Nato mot denna överenskommelse. Så fort den nämns vill ingen utanför Ryssland diskutera detta. Alla statsvetare med lite skam i kroppen vet hur det ligger till. Alla vet samtidigt att Ryssland är den svagare parten vilket gäller även idag.

    De med lite omdöme förstår samtidigt att Rysslands försök att som “supermakt” (kärnvapen) tillämpa samma erkända säkerhetsdoktrin (Monroe) som USA som supermakt tillämpar ifråga om vad som ska anses som dess egna säkerhetsmässiga territorium utanför dess nations-suveräna gränser INTE officiellt tillerkänns Ryssland idag av Nato-länderna. Media (MSM) håller tyst. Det ryska försöket att förhandla om denna “diplomatiska rättighet” slutade i att man marscherade upp med 130.000 man runt Ukraina för att tvinga USA/Nato till förhandling vilket då resulterade i München-mötet 19/2 (Säkerhets-konferensen). Ryssland vill ha garantier från USA och Nato att man inte aktivt blandar sig i Ukraina’s militära status. Detsamma gäller Ukraina ifråga om EU-medlemsskap.

    Att Biden skickade Harris till mötet visade tydligt att USA vill ha krig, dvs att man har planer på hur Ryssland ska isoleras. Oavsett utgången av kriget. Ett klassiskt modernt “war by proxy” i likhet med Syrien sist.

    Nu blev inlägget lite långt men för att ge ett annat perspektiv, utan att för den skull stödja Putin och Ryssland, måste vi få en bredare bild om läget eftersom MSM idag är “ägd av gemensamma intressen”. Det inkluderar de klimat-politiska.

    Låt oss också se om EU-federalisternas torped von der Leyen tar tillfället i akt att ta nya steg mot ett auktoritärt Europas Förenta Stater. En kris måste utnyttjas helt enkelt.

  36. Politiker i väst är ett enormt hot mot Västerlandets överlevnad. Klimatkulten har fått inflytande och politikerna tror på denna idioti. Energiomställningen i Sverige är ju totalt utan vett. Kina finansierar klimatstollarna i USA och samtidigt startar man ett nytt kolkraftverk varje dag. Tyskland har inte begripet att man har hjälpt till med att promota Putins dårskaper. Trump läxade upp Nato/Stoltenberg 2018, Tyskland förser Ryssland med miljader av USD, de lever inte upp till sina skyldigheter mot Nato, 2 % av BNP till det militära försvaret, i USA satsar vi 4 %, vi skall försvara Tyskland som matar miljarder USD till Ryssland. Tyskland är med i Nordstream 2 projektet, 55 miljarder m3 gas per år till Tyskland. I USA är man medveten att denna gasledning är också till för att sätta press på Ukraina, dagens ledning till Tyskland går genom Ukraina. Ukraina får betalt av denna transitering av gas och får gas från denna ledning, pengar för transitering finansierar delvis deras import av naturgas från Ryssland. Så denna nya ledningen i Östersjön kan bypassa Ukraina. Putin hade då haft större möjlighet att styra Ukraina med påtryckningar. Så vad jag förstår är denna ledning i drift, i annat fall får Tyskland ingen gas. Putin har ju drabbats av en total kortslutning och valt att anfalla Ukraina. I Europa har klimatstolligheterna gjort oss beroende av naturgas, Sverige har ju nu bara alternativet att bygga gaseldade kraftverk för att balansera upp vindflöjlarna! Galenskaper i kubik!

    Gå till “Trump SLAMS Germany for ties with Russia over the breakfast table with Nato Stoltenberg”

  37. Jag vet inte vem som sade det men det var säkert en person med stor politisk makt:

    “Avtal har man bara för att ha någonting att bryta mot!”

Comments are closed.