Lindskog: Enfalden är total

Sunday Times: Dammsuga atmosfären på koldioxid enda sättet att stoppa klimatkrisen

(Vad skulle möjligen kunna bli fel med att ta bort CO₂ – Gasen som är näring för all växtlighet?)

+ – + – + – +

Claes Lindskog granskar april och finner TOTAL ENFALD

Månadens nyheter i korthet

Månadens nyhet 1:

Mer förnybar energi är inte lösningen. Tyskland har ökat sin kapacitet med 80% på 20 år, men bara fått 5% mer energi. Konventionell kärnkraft är säkrare och släpper ut mindre koldioxid än alla andra energikällor. Fjärde generationens kärnkraft blir billigare och med inbyggd säkerhet samtidigt som restprodukter helt elimineras.

T.ex. elbilar har inbyggda risker med spontana explosioner eftersom syretillgången finns i konstruktionen precis som i bomber. Den risken går inte att konstruera bort.

Samtidigt tror regeringen och centerpartiet att det bara är att köra över kommunerna och skapa mer vindkraft, så är allt löst. Det här med att det då också behövs kärnkraft, vatten-kraft eller som i Tyskland naturgas, för att balansera varenda ny kWh från vindkraft, har de inte en a-aning om.

Månadens nyhet 2:

Ny rapport från IPCC: Nu är det bara 3 år kvar att göra något.

Konstigt! Det har varit tio år kvar nu i femtio år och så ändrar man plötsligt sig till “3 år”. De vanliga misstänkta orerar förstås med oförminskad kraft. FN och alla “rättänkande” i väst talar om grön omställning och ransonering medan Kina och Indien ökar sina utsläpp dubbelt mot vad väst minskar sina.

Superlögnaren Guterres (FN-chef), liksom hans tidigare hantlangare Christiana Figueres, verkar kunna säga vad som helst bara han får sin Global Governance (all makt åt FN) och en ny antikapitalistisk världsekonomi. Och i SvD försöker någon socionom övertyga om att en återgång till 1800-talet räddar planeten och ger bättre livskvalitet. 

Månadens nyhet 3:

Snabbalternativet medan man bygger upp kärnkraften är att man i Europa (och USA) åter börjar pumpa upp den egna naturgasen. Lomborg går till botten med de gröna önske-drömmarna i en ledare i SvD.

Månadens nyhet 4:

Den globala molnmängden har minskat enligt nya studier som allt tydligare pekar på att detta är en stor del av förklaringen till den lilla temperaturhöjning som uppmätts sedan 1850. Orsaken till molnminskningen är ännu oklar men variationer i kosmisk strålning är en kandidat.

Månadens mest galna nyhet 1:

De nya svenska klimatmålen har “konkretiserats”. Nu skall all vår konsumtion begrän-sas, även den som levereras från utlandet, vilket innebär dubbelräkning av alla utsläpp.

Regeringen och MP har jobbat i två år för att komma överens om helt “unika” mål, som är helt onödiga, som inte fungerar och som bara är symbolpolitik. Trejs i SvD tycker målen är bra: “Det kommer inte längre att “lysa grönt” (sic!) för familjen som tar flyget över Atlanten”. Det låter som en för familjen överkomlig konsekvens.

Regeringen satsar också nya miljarder på sol, vind och elbilar. Hade dessa varit så billiga som alarmisterna säger, hade de varit marknadsdominerande för länge sedan utan subventioner.

Sammanfattning: Ju mer de flesta inser hur onödig och orealistisk en grön omställning är, desto fler flummål sätter alarmister och politiker upp.

Månadens mest galna nyhet 2:

Enfalden är total: Regeringen fortsätter med sina obegripliga åtgärder: Efter en vinter med rekordpriser på el i södra Sverige, skall man stärka elnätet för 8,4 miljarder, i norra Sverige!  Detta eftersom de gröna och orealistiska projekten med Hybrit och järnsvamp kräver all el för att åstadkomma produkter som ingen vill ha och som kostar hundratals miljarder ytterligare innan de (kanske) kan produceras.

Månadens mest galna nyhet 3:

Nu har även Biden liksom tidigare Nato-chefen Stoltenberg sagt sig vilja göra amerikanska försvaret klimatvänligt (läs: fossilfritt). Tänk stridsflygplan (men Biden kanske inte tänkt på flygplan) med dagens batterier som ger 5 minuters aktionstid.

Samtidigt hutar John Kerry åt USA för dess saktfärdighet i den gröna omställningen och speciellt då vad gäller kol och naturgas (men säger inte ett ljud om Kina och dess kraftigt ökande användning av kol).

Telegraph

– – – – – – – – – PINSAMT, vi har träffat på olja – – – – – – – – – – –

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Lindskog: Enfalden är total

  1. Tillägg: den gradvis ökade solinstrålningen sedan 80-talet stärker väl den iden ( mindre moln). Kan man få fram molnmängden/antal soltimmar under 1900-talets första decennier, och jämföra med dagens och de senaste decennierna?

  2. Ansluter till debatten med ett mycket enkelt förslag till tolkning av 1900-talets “jojo” i medeltemperatur för jorden.

    Många är på det klara med att 1930-talet hade medeltemperaturer som är i närheten av dagens och de senaste decenniernas. Kan man tänka sig att den ökade industrialismen med mycket sot i avgaserna tryckte ner temperaturen i ett par decennier, pga ökad kärnbildning för moln, för att sedan från 1970-1980 vända då sotpartiklarna minskade gradvis?

    Om en del av temperaturutvecklingen har varit sådan, först nedgång, sedan återhämtning, är det antropogena bidraget under en snart 100 års period först en nertryckning i en 40 år, följd av en återhämtning under ungefär lika lång tid, och utan denna påverkan har naturliga faktorer knappt ändrats alls. Kan det vara så enkelt eller iaf. en delförklaring till nergången först, och därefter återhämtandet till 30-talets nivå?

  3. Jag lästa Göran Åkessons inlägg.
    En annan som pekade på en möjlighet är Björn Gillberg numera VärmlandsMetanol. Kol, brunkol det Tyskland har mycket av kan göras om till gas med endast 6% energiförlust. En mycket ren process som ger nästan inga föroreningar als. Björn nämnde detta i en av sina Youtube filmer. Av filmen så tolkade jag det som att Vermlandsmetanol har tagit fram en process kol – till – gas som gav ett mycket gott resultat.

  4. Shellenberger, omnämnd i Ulf Westbergs kommentar, är inget sanningsvittne. Han ‘vände kappan’ och gick från rabiat klimatalarmist till klimathotskritiker, när han insåg att fortsättning på den primära linjen skulle göra honom till presumtiv medlem i XR. Dessutom har han i grunden fel, eftersom det endast är kol som är fossilt. Naturgas och petroleum återbildas fortlöpande i jordskorpan via abiotiska processer.

    Därför har i inlägget refererade Lomborg en klok synpunkt, nämligen att snabbt bygga ut naturgasverk i väntan på att effektiva fjärdegenerations kärnkraftverk blir kommersiella. Naturgasverk har två fördelar: utnyttjar icke-fossil källa samt ger genom koldioxiutsläpp nödvändigt tillskott till ökad fotosynteshastighet. Vatten-, naturgas- & kärnkraftverk bör samsas i en mix för effektiv elförsörjning. Vindfläktsträden bör av miljö – och frekvensstörningsskäl tas bort snarast möjligt, med början i ett totalstopp för nyinvestering.

    Ökad mängd koldioxid kan av fysikaliska skäl varken i atmosfären eller på jordytan öka temperaturen, vilket vi visat på Klimatsans ett antal gånger.
    Två fysikaliska felaktigheter basuneras således oupphörligen ut från den globala kontrollapparatens megafoner: 1) naturgas/petroleums fossila ursprung; 2) koldioxidens uppvärmningsförmåga. Dessa två konstituerar basen för alla dumheter som präglar dagens energi-& klimatpolitik.

  5. “The only countries that have successfully moved from fossil fuels to low-carbon power have done so with the help of nuclear energy.” – Michael Shellenberger

    Det är förresten “klimatdebatt” med gaphalsen Trowatt – varför står han ständigt på SVT lista över experter förresten, han har ju sagt att han lämnar politiken – där även Henrik Jönsson medverkar.

    Svt 1 klockan 2000

  6. Lägg ner vindkraften. När det blåser är elen billig och dom tjänar inga pengar. När det inte blåser är elen dyr men dom tjänar inga pengar då heller. En omöjlig kalkyl.

  7. “Ny rapport från IPCC: Nu är det bara 3 år kvar att göra något.”
    IPCC inser att slutet närmar sig för klimathotet och IPCC. Tomma tunnor skramlar mest.

Comments are closed.