Meningslös “Klimatpolitik”

Financial Times

Financial Times visar statistik över den procentuella nivån på utsläppen januari 2020 t.o.m. oktober 2021 jämfört med 2019

Notera att under 6 månader 2021 var utsläppen i Kina mer än 10 % större än 2019, innan pandemin.

Efter gårdagens uppmaning till läsarna att “tala ut” om klimatet i lämpliga sällskap, fick jag ett förslag att göra några poster med ett argument i taget och fantisera ihop en tänkbar ordväxling. Här gör jag ett första försök.

“Klimatpolitiken” är ju helt meningslös !

Det kan du utbrista så snart någon nämner “minska utsläppen” eller “klimatsmart”. Rimligen får du frågan: “Vad menar du ?” Då svarar du:

Kina ökar utsläppen 100 ggr så mycket som vi kan minska dem !

Kina startar ett eller två stora kolkraftverk VARJE VECKA och planerar att fortsätta så till 2030. Tillsammans med Indien och andra U-länder lär det bli fler än 3.000 kolkraftverk innan 2030.

Se min uppskattning i posten: “Utsläpp: Kina ökar 100 ggr. . .” Statistiken ovan tyder på att det t.o.m. kan visa sig bli 200 ggr. Eller ännu mer om Sverige inte kan minska så mycket som 7 %.

Din avslutande fråga:

Tycker du det är värt 10:- kronor extra per liter diesel och dubblat elpris för att åstadkomma så lite ? Klimatpolitiken är ju mycket dyr !

+ – + – + – +

Enkla fakta, lätta att förstå

Detta kan vara ett lämpligt första tema, eftersom fakta är så lätt tillgängliga och deras konsekvenser så bedövande dramatiska. Varför skall vi kosta på bortåt 1.000 miljarder kronor i nya vindkraftverk till havs, när de globala utsläppen ändå ökar som förut. Lika dyrt blir stolleprojektet “fossilfritt stål” med den infrastruktur som behövs för el och vätgas.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Meningslös “Klimatpolitik”

  1. @Patrik Axelsson.
    Dom teorier du framhåller håller inte sträck i realiteten, sunni och shia var i luven på varandra långt innan USA existerade.
    Att olja nybildas i Jordens inre var känt redan på 50 talet, att folk på 70 talet trodde att oljan skulle ta slut, stämmer inte heller riktigt fullt ut för initierat folk (vetenskapmän, insatta affärsmän och sakkunniga politiker) osv.
    och till syvende och sist detta är ett forum för miljöfrågor, icke en tummelplats för konspirationsteorier av varierad och tvivelaktig sort.
    Jag har börjat att slita ut min foliehatt vid detta laget nu..

  2. #PW

    Oerhört djupsinnigt ! Har du tänkt ut det själv?

    I din tankebubbla så ska tydligen Sverige tvinga sina medborgare att blanda i slakteriavfall i dieseltanken (+10 kr/liter). Samtidigt bygger Asien ut kolkraft med full fart.
    Enligt dig så är det absolut ingenting som vi ens behöver reflektera över i Sverige ?
    Vi måste bli “fossilfria”. Att resten av världen inte har någon som helst avsikt att bli “fossilfria” behöver man inte prata om.

    Om man är riktigt begränsad i sin tankevärld så kan man inbilla sig att Sveriges “klimatpolitik” gör en skillnad. Med tunga argument som att man ska ta sig upp ur en vak.

  3. #TorbjörnR
    Informationsuppdatering.
    Alltså: kopiera spansk text i dokument och klistra in i google-translate – problem löst!
    Jag läser väldigt många texter på engelska, tyska, franska, spanska, ryska m.fl. tack vare google-translate. Inga som helst problem med förståelsen.

  4. Bidens vänsterextrema och gröna politik har förstört USA:s ekonomi och det sprider sig till hela västvärlden/världen.
    På bara 16 månader har Biden-administrationen “lyckats” med detta. Inflationen i USA är nu 8,5% och BNP föll med 1,4% det senaste kvartalet. Medelklassen och de fattiga blir bara fattigare och fattigare!

    Här förklarar Rick Santelli, CNBC, vilken framtid vi kan förvänta oss om denna vänsterextrema och ovetenskapliga politik får fortsätta: https://americanlookout.com/rick-santelli-of-cnbc-on-biden-economy-and-liberal-energy-policies-were-all-doomed-video/

    Klimathotsbedrägeriet måste avslöjas!!

  5. Sen kommer frågan: varför gör dom detta , varför försöker nån lura i oss att klimatet ändras så att haven stiger.
    Här är några av mina gissningar.
    När den kampanjen om co2 och växthuseffekten sjösattes på 60-talet var man rädd för att oljan inte skulle räcka. Vid 70-talets energikris spreds iden om att oljan skulle ta slut. Oljan var gamla fossila lämningar och nån nybildning var det inte tal om, sa och trodde man då på den tiden.
    Genom att minska användningen av den fossila energin sjunker värdet av de oljereserver som finns, vilket gör det möjligt och billigare för västvärldens oljebolag att ta över. 70% av världens kända oljeresurser ligger i arabvärlden. USA har försökt genom fler krig och genom manipulationer starta revolutioner. Elda på de motsättningar som finns mellan shia och sunni. I pentagons planeringen låg sju krig, där Irakkriget var det första. Kriget mot Ryssland syftar till att försvaga centralmakten för att kunna ta över landets naturresurser.
    Nu används kampanjen för att skrämma jordens befolkning till lydnad. Särskilt våra barn och barnbarn.

  6. Björn

    Skicka gärna en länk och inte bara till PW 😄

  7. Jag läser just om en ”studie” som visar att man kan använda 8% av ytan kring Kanarieöarna för att placera ut vindkraftverk, 2,5 MW för inhemsk produktion och 12.500 för export. Den inhemska vindkraften är tänkt att stå klar år 2040 och generera 20% av el-energin till öarna. Energi skall också lagras i form ammoniak och grön vätgas. Det finns just nu åtta kommentarer till artikeln, samtlig är MYCKET negativa.
    Jag tänker på att år 2040 finns fjärde generationen kärnkraft som kommer att slår undan benen för slumpenergin.
    Petter, vill Du ha en länk så att Du kan kommentera artikeln för att få litet balans?

  8. @Petter Wulff.
    Och vad åsyftar du? Kan du inte läsa och förstå en graf? Eller är du predestinerad i pannbenet att ständigt göra “vitt till svart”?

  9. Som mannen sa till kamraten, som ramlat i en vak: ”Sluta, du förstör bara naglarna på dej!”.

    Om man inte anser att världen är i en vak, kan man dra helt andra slutsatser än om man anser att vaken finns.

Comments are closed.