Guterres: “Klimatkrisen” är nu största hotet i världen !

FN

Figur 1. FN:s generalsekreterare António Guterres inviger möte med ledarna för CARICOM-länderna den 3/7

CARICOM är den gemensamma marknaden för 13 ö-nationer runt Karibiska havet plus Guyana och Surinam, som gränsar till Brasilien:

Figur 2. De länder som är medlemmar i CARICOM

FN har en egen rapport om mötet med rubriken:

The Caribbean is ‘ground zero’ for the global climate emergency: 

FN trummar alltså in begreppet “klimatnödläge”.

Djärva lösningar

Guterres insåg att de små öarna, låglänta kuststaterna i Karibien är särskilt sårbara för vad han kallade “den största utmaningen som vår värld står inför idag” klimatkrisen.

Guterres efterlyste en brådskande och omvälvande minskning av utsläppen för att stoppa den globala uppvärmningen vid 1,5 grader, stöd för anpassning till klimatpåverkan samt ekonomiskt stöd för att säkra uthålligheten.

“Kriget i Ukraina får inte leda till kortsiktiga beslut som stänger dörren till 1,5 C. Med de åtaganden som för närvarande är registrerade förutspås utsläppen fortfarande växa med 14 procent fram till 2030. Detta är helt enkelt självmord – och det måste vändas.”

FN-chefen betonade att rikare länder måste gå före i en rättvis “revolution av förnybar energi”, och de måste uppfylla sitt löfte att leverera 100 miljarder dollar i klimatfinansiering för anpassning från och med i år.

Han tillade att mer ambitioner och kraftfullare klimatpolitik behövs av alla, men speciellt av G20-länderna, som står för 80 procent av de globala utsläppen.

Guterres insåg att de små öarna, låglänta kuststaterna i Karibien är särskilt sårbara för vad han kallade “den största utmaningen som vår värld står inför idag” – klimatkrisen.

Reformera det “moraliskt bankrutta” globala finansiella systemet

Generalsekreteraren underströk att utvecklingsekonomier behöver tillgång till finansiering utan eller till låga kostnader, såväl som skuldlättnader och omstrukturering.

“På skuldsidan behöver vi omedelbar lättnad för utvecklingsländer vars skulder är på väg att förfalla”, sa han.

+ – + – + – +

FN:s planer för att bilda världsregering

Det är viktigt för FN:s alla byråkrater att trumma ut motiven för samlat agerande över hela världen, vilket då skulle göra det naturligt att FN blir en världsregering. Det var den ohöljda avsikten i det utkast till traktat, som FN presenterade vid COP17 i Durban 2011. Lord Christopher Monckton analyserade texten, och fann att dokumentet avsåg införande av en världsregering med diktatoriska befogenheter. Det finns en sammanfattning på svenska.

Det gäller alltså att skrämma världens ledare, så att de villigt låter sig underordnas FN. Då är överdrifter och lögner accepterade inom FN. Guterres demonstrerade detta i Madrid.

Att sedan anklaga andra för bristande moral är bara ytterligare ett bevis på organisationens djupa förljugenhet.

Guterres var generalsekreterare i Portugals Socialistiska Parti, som kan antas ha varit mer vänster än dess SocialDemokratiska Parti, d.v.s. närmare kommunismen. Det torde vara grunden för att kalla det finansiella systemet “moraliskt bankrutt”. Han tycks helt ovetande om planekonomins inbyggda vanmakt.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “Guterres: “Klimatkrisen” är nu största hotet i världen !

  1. Länken ovan om den tyska EU-parlamentarikern Christine Anderson är verkligen sevärd och belyser den feghet och osjälvständighet som de flesta parlamentariker där styrs av. All heder åt henne. Hon påpekar bl.a. att dessa parlamentariker inte styrs av viljan att tjäna sitt folk utan drivs av att följa direktiven ovanifrån och att inte opponera sig, i hopp om att de därigenom kan komma att belönas med lukrativa tjänster och rikliga pekuniera förmåner. Ett typiskt exempel på detta är Stefan Löfvén.

    FN liknar i mångt och mycket en maffiaorganisation med toppstyrning, mutkultur, bristande demokrati och insyn. Antonio Guterres drar sig inte för att sprida horribla lögner i tron att de kan främja hans makt och inflytande. Han borde liksom storlögnaren Al Gore förvaras inom lås och bom, då de orsakar mänskligheten en enorm skada.

  2. Om inte annat är denna person en vidimering om hur EUs drivkrafter saknar demokratisk legitimitet (fascism).

    Vi som håller oss informerade visste redan detta men Christine A är beviset.
    Se f.ö hennes olika anföranden i parlamentet. Hon är ett sant undantag bland ynkryggar som missuppfattat sina uppdrag från oss “the people”!

    Ljudupptagningen anskrämlig så använd hörlurar;

    https://swebbtv.se/w/kMTbQq5hThch16tbY3mRaC

  3. Nej det största hotet det närmaste årtiondet är tillgång till säker, billig och pålitlig energi. Återstarta kärnkraft, bygg ny SMR med hjälp av Kina (går snabbast och bli billigare) samt gå ur EU tillsammans med andra länder och kräv återgång till de äldre reglerna om internmarknadstillgången utan EUs byråkrati-överbyggnad. Vi har inte Norges oljefonder utan måste säkra ett nytt EU-handelsavtal. Vi måste ivf stänga el-kablarna vid gränsen.

  4. “There is no greater impotence in all the world like knowing you are right and that the wave of the world is wrong, yet the wave crashes upon you.
    – Norman Mailer”

    h/t fr min hus-vaccinolog

  5. Vetenskapen är glasklar: Det pågår ingen klimatkris!
    Om de låglänta öarna är korallöar, ökar de i storlek när havet stiger. Är de vulkanöar, är de till större delen tillräckligt höglänta för att inte bli översvämmade på många hundra år. Eller kanske tusentals.
    Haven stiger bara med enstaka millimeter per år. Hur många millimeter beror på vilken dataserie som används. Det är då i alla fall ingen akut fara för något kustsamhälle, såvida det inte är ett samhälle där landet sjunker snabbt.

  6. Men $ 100 000 000 000 per år till Guterres utan krav på redovisning till vad de används kommer så klart att rädda världen – var det inte någonting åt det hållet som Bovlund yrade om i Almedalen också …

  7. Varken Kina, Indien eller Ryssland är intresserade av någon “världsregering” styrd av FN och därmed indirekt av EU och USA så den här Guterres kan lika gärna sluta drömma om en sådan knäpp plan…Rena flummet! Det är ju så att ca 85% av världen som är utanför väst är helt kallsinniga till dessa planer. Låter mer som en ny version av kolonialismen och klimatbluffen är nog bara ett redskap att återigen lura folken utanför västvärlden att hålla sig i fållan.

  8. Följ pengarna . . .han vet inte att CO₂ kontrolleras av haven. Bevis finns överallt.

  9. GCF har ivf efter kritik börjat redovisa lite kring deras projekt MEN inte något om pengar och vilka som i slutändan får dem och resultat (dvs mutpengar, västliga mega-bolag samt klimat-byråkratin).

    Världsbanken, Davis-ligan och FN/WHO/IPCC är med och skördar.

  10. Går det att få någon redovisning om hur klimatbluffspengarna används? Till exempel. Vad gör Bahamas för pengarna?

    På Maldiverna bygger de en flygplats. Är det klimatbluffspengar som finansierar den?

  11. Hur är det möjligt att denne löjeväckande, men farliga man, har någon som helst trovärdighet i behåll. Sluta med alla bidrag till FN!

  12. FNs klimatpolitik påverkar inte klimatet. Guterres är som ormtjusaren på Kiviks marknad som inte hade några ormar men berättade historier om ormar så att folk svimmade (Hasse Alfredsson/Lindeman).

  13. Vad “Klimatkrisen” egentligen handlar om, som det mesta, money, säger FN chefen helt öppet ( men paketerar in det i “hotet”…). Han riktar sig till G20, men lät knappast få med sig de länder som står för ökningarna.

Comments are closed.