Henrik Jönsson: Grönt Våld

Henrik Jönsson redovisar “klimatrörelsens” klart visade avsikt

Det gör han i en video på 24 minuter som ligger i klassen: “MÅSTE SES” ! ! ! Klicka på den röda texten, så kommer du till videon !

Jorden måste räddas av global despoti med krossad kapitalism

Detta är ett ohöljt mål för “klimatrörelsen”, detsamma som för odemokratiska extrempartier längst ute till vänster, alla hyllande socialism av någon kulör.

Notera de sekvenser han visar från ett panelsamtal arrangerat av ABF, som åtnjuter stöd av skattepengar. Alla deltagarna uppmanar till våld i den goda sakens namn. Där uppträder även f.d. vice statsminister Isabella Lövin, som biträder samma ideal. Jag har påtalat hennes totalitära syn sedan hennes debattartikel i SvD den 1/9 2018 där hon föreslog en “Global Klimatkris-Kommission” med uppgift att förmå alla länder att uppfylla “Parisavtalet”:

Ska vi klara klimatkrisen kommer det aldrig att räcka vad regeringar vågar gå fram med i den inhemska debatten. (D.v.s. demokratiskt valda politiker är alltför rädda för väljarna för att våga ta “de rätta besluten”.)

Ländernas frivilliga åtaganden bör vara utgångspunkt, men målet måste vara att nå “nödvändiga åtaganden”. (Ja, de länder som inte frivilligt tar “de rätta besluten” MÅSTE ändå tvingas till “nödvändiga åtaganden”.

På ABF:s möte använder hon inga omskrivningar. Således är det nu tydligt:

Miljöpartiet drivs av kommunistiska ideal

En ännu större skandal är att det föregivet demokratiska partiet “Socialdemokraterna” bildade regering med det kryptokommunistiska Miljöpartiet och utsåg en av dess odemokra-tiska politiker till vice statsminister.

Man måste fråga sig: Ser socialdemokrater inte skillnaden på demokratiska och odemokratiska politiker ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Henrik Jönsson: Grönt Våld

  1. Kommunism är kommunism, den har bara bytt färg – från rött till grönt!

  2. Slå upp begreppet fascism på Wikipedia. Likheten med klimatrörelsen är häpnadsväckande i allt från ungdomsdyrkan, undergångsfantasier och upplysningsförakt.

    Varför ser inte människor fascismen när den ser dem rakt i ögonen? Helt sjukt. “När de kommer vet vi inte vilka uniformer de har på sig.” Nu vet vi.

  3. Till kommentare ovan;
    Blomgren, Henrekson, Sandström (professorer inom kärnfysik, nationalekonomi, företagsekonomi) gör olika ansatser om hur det enorma elbehovet kan lösas.

    Det har fattats beslut om vätgaslagring till effekten 8 GW, i fallet Hybrit/H2GS är det minst 8 GW el som behövs för att tillverka el för vätgasproduktion till industriell användning. I det förra fallet är det ju spåret för den nya vätgasekonomin. En enhet
    vätgasel behöver 7 enheter installerad vindkraft enligt författarna, i det fallet kan man vara lite mer optimistisk med ansatsen, jag sätter i stället 1 enhet vätgasel till 6 enheter installerad vindkraft. Problemet är att det finns ingen gasturbin med enbart vätgasdrift, då man driver upp verkningsgraden på en gasturbin kommer NOx problemet att uppstå, så Göran slår spiken på huvudet ovan. El via vindkraft och omvägen vätgasel kommer att ha en löjligt låg verkninggrad, för att få ut 8 GW vätgasel behövs 48 GW installerad landbaserad vindkraft, 6 ggr Ölands yta.

    Herrarna ovan har kontaktat det senast byggda kärnkraftverket i världen i Förenade Arabemiraten och man får kostnaderna upplagda på bordet för 8 GW kärnkraft, intialkostnaden kommer att vara i området 60 till 80 öre per kWh med ett gigantiskt kärnkraftsblock. Alternativet havsbaserad el England har prislappen 2 kr/kWh som produktionskostnad.

    Jan och medförfattare har inte hittat en seriös analys för vad vätgasel kommer att kosta. Vatten för elektrolys måste vara absolut kemiskt rent, förångning, kondensering.

    Grönt stål med kärnkraftel är nog inte vad som avses, utan det är den gröna revolutionens huvudspår, vindkraftsskogar som gäller.

    Havsbaserad vindkraft i vatten med isläggning har aldrig byggts, så folket i Luleå kan nog slippa en havsutsikt med enbart vindkraftverk.

    Med en effektverkningsgrad på 40 % för landbaserad vindkraft behövs 20 GW installerad vindkraft för att åstadkomma 8 GW till elektrolysen med mera, en sammanlagd installerad effekt av 20 kärnkraftsreaktorer a la Ringhals eller a la Dubai. Elektrolysen kommer då att bli 2.5 ggr större än i fallet kärnkraft.

    Så vätgas för el är med i ekvationen, Göran nämner det ovan. Problemet med att hela vindkraftsparken står stilla…….

    Det finns beslutat att Sverige skall ha en lagringskapacitet på 8 GW i form av vätgas till elgenerering 2045. Det går ju inte att sätta på TVn, Vattenfall surrar ju i annonser dygnet runt om vätgas som vårt nya huvudspår. Det märkliga är att denna kapacitet råkar vara det behov som projekten i Norrbotten behöver som el. Jag ställer frågan är det 8 GW före vätgasturbinerna och 3.2 GW efter, eller 20 GW före och 8 GW efter?

    Kan det vara så att man tänker koppla ihop det groteska elbehovet i Luleå området med Sveriges övriga elnät? Kraftnätsspecialisten Harry Frank har ett givet svar, isolera Luleåområdet från övriga Sverige.

    Poltikerna i Europa håller på att tillverka ett enormt ekonomiskt sänke för Europas folk i deras totalt vettlösa ambitioner att bekämpa livets gas CO2.

    Som ung ingenjör för för 50 år sedan var vi först med Hazard Operability studies för farliga kemianläggningar, i fallet Norrbotten behövs dessa studier för både elgenerering och det så kallade grna stålet, denna studie bör nu också gälla de ekomiska konsekvenserna?

  4. Obs, i ovanstående inlägg finns ingen länk, ni får själva leta upp informationen, då min erfarenhet från denna site är om man lägger in en länk (som är max) blir aldrig kommentaren publicerad.

  5. Jordan B Petersen har i flera inslag tagit upp den totalism som mer och mer börja prägla Nordamerika, där åsikter utanför den “godkända” åsiktskorridoren inte tillåts. Det har även drabbat honom, kanadensiska psykologsällskapet vill att han ska gå en utbildning för att “tänka rätt” – annars ryker licensen.

    Det finns många exempel på personer som, framförallt i den akademiska världen, som fått lämna sina tjänster för att de inte haft rätt åsikter och i många fall har det skett drev mot dem av aktivistiska studentgrupper (som inte alltid direkt haft med personen att göra).

    Anna Dahlberg (krönikör på Expressen) har en utmärkt ledare delvis på detta tema, men fokuserat på grundskolan. Skolan går mer och mer mot en kravlös institution där inga krav får läggas på elever. Detta understödjs av en “professor” som anser att rätt väg att gå är lågintensivt bemötande, d.v.s. eleven får i princip fortsätta med det som denne gör, utan att läraren kan göra något utom att påpeka detta. Denne professor håller dyra föreläsningar om detta och det får fortsätta trots att inga positiva, snarare negativa, effekter av angreppssättet kan påvisas. Påminner på något sätt om klimat / miljö debatten…

  6. Det spekuleras om en vätgaspipline, som ska gå in i Finland och från den ska det konverteras till el igen. Alla förstår vilken löjligt liten verkningsgrad det blir och med det höga energipriser.

  7. @Håkan Johansson

    “….det behövs 8000 verk typ Markbygden, uppbackade av vätgasturbiner, finns ingen turbin idag utvecklad för ren vätgasdrift…”

    Jag är den förste att hålla med om att planerna om vätgasstål är galenskap.

    Men några planer om vätgasturbiner har jag inte läst om. Vätgasen ska användas för att reducera malm till järnsvamp, någon elproduktion från vätgas ingår inte Hybrits/LKAB eller H2GS planer.

  8. Kan migrationslögnen fortsätta som den gör, finns risk att den rödgröna klimatlögnen lever på ett bra tag till, tyvärr. Som jag många ggr. påpekat, det är ffa. MEDIA som gör att tokerierna får fortgå, ett genompolitiserat myndighetssverige som driver på…..

  9. Gå till Jönssons senaste Youtube; Norrlands gröna guld. Häpnadsväckande kommentarer från de ansvariga för dessa projekt visas upp. Professorerna Jan Blomgren kärnfysik, Magnus Henrekson nationalekonomi, Christian Sandström företagsekonomi dömer ut projekten i Norrbotten. Jönsson har helt förstått dårskaperna i sina Youtube inspelningar. Rubriken i professorernas analys är Vätgasbubblan kommer snart att spricka, i denna analys visas att det billigaste sättet för att tillverka detta gröna stål är att installera 8 block av kärnkraftsreaktorer typ Dubai, kostnaden är relativt definierad, 80 TWH för 480 miljarder SEK. Från projektet surras det om att 400 miljarder behövs totalt, stämmer inte, kraftbehovet totalt är 97.5 TWh, så 480 miljarder räcker inte till för att fixa elbehovet. enorma kostnader för elektrolys tillkommer, i fallet vind vätgaslager, vätgasturbiner, vindkraftsskog 2.5 ggr Öland. Kraft från vind blir dyrare än kärnkraft. Konsortiets gröna plan är en enorm vindkraftsskog, det behövs 8000 verk typ Markbygden, uppbackade av vätgasturbiner, finns ingen turbin idag utvecklad för ren vätgasdrift. I Jönsons video framkommer det att icke kommersiella garantier på över 3 miljarder Euro redan är utfärdade. Till folket i Sverige det är dags att vakna och dra i nödbromsen, det är våra skattepengar dom spelar med och insatsen är enorm. Vattenfall är som vanligt insyltade, nu tänker man slå rekordet från Nuon affären, den förlusten på 50 miljarder SEK kommer att framstå som marginell! Projekten i Norrbotten kan sammanfattas med följande, projekt Hybrit bör namnändras till projekt Hybris, projekt H2 green Steel till projekt H2 green Steal. Det är dags för det svenska folket att sätta stopp för detta flum som pågår i Norrbotten. Projekten är ett enormt sänke för svensk ekonomi. Projekten svävar i det blå, det finns inga riktiga kalkyler. Det är redan ett grovt svindleri och skattebetalarnas pengar sugs redan in i dessa stolligheter. Projektet är en funktion av att gröna dårskaper har kapat flera statliga företag som till exempel Vattenfall. Varför är detta företag insyltat i de fantasier man i stor skala har påbörjat i Norrbotten? Är stål Vattenfalls business? Alla som läser Klimatsans agera! Jag som skriver är utbildad kemicivilingenjör och mitt första jobb var att konvertera en flygmotor för svavelväte förbränning för så där 50 år sedan, har arbetat med energi och miljö över hela klotet, mest i Asien. Jag kan svara på frågor om projekten i Norrbotten.

    Jönson beskriver i videon ovan beteendet och det vidriga uppförandet av klimataktivister. Vattenfall har infiltrerats av klimataktivister, man har lyckats förstöra kraftnätet i Södra Sverige. Aktivisterna som spärrar motorvägar är ett försumbart hot i jämförelse med all dårskap som är koncentrerad i Sveriges Riksdag och som har fått en fot i vissa företag. Jag skickade ett email till samtliga partiledare och uppmanade till att Vattenfall skall saneras. Kontakta era riksdagsmän och påpeka att Vattenfall som företag skall ha styråran att rikta upp Sveriges elförsörjning, en enorm upprensning av företaget i både styrelse och ledning måste verkställas. Det finns Riksdagsmän som har den uppfattningen, det har jag förvissat mig om.

    Jag är mycket bekymrad om Sveriges framtid, klimatomställningen är ett enormt hot mot välståndet, vi har absolut inget klimatnödläge. I kombination med en grovt vårdslös migrationspolitik och dåren i Moskva har vi ett extremt utsatt läge. Mitt perspektiv är Asien, min mail adress är asia.com. Asiaterna kommer inte att köpa dårskaperna, tro mig, lyssna på mig. Nu agerar vi mot Sveriges Riksdag och vår regering!

  10. Ser socialdemokrater inte skillnaden på demokratiska och odemokratiska politiker ?
    S är både blinda och döva när det gäller vänsterlutande odemokratiska politiker. Gäller både klimatpolitik och invandring. Regeringsmakten har högsta prioritet.

Comments are closed.