Kallare period till c:a 2050 !

Bjerknes

Uppmätta variationer av temperaturen i Nordatlantens vatten med förväntad fortsättning

Ett forskarteam i Bergen under ledning av Nour-Eddine Omrani har studerat AMO, den Atlantiska Multidecadala Oscillationen, och drar slutsatsen att en global avkylning står för dörren.

Som figuren visar, förväntar de sig att uppvärmningen fortsätter därefter. Här några utdrag:

+ – + – + – +

2023-01-23, Daily Sceptic, Chris Morrison:

Top climate scientists predict decades of global cooling in study ignored by mainstream media

(Toppforskare förutsäger decennier av global avkylning i rapport som ignoreras av media)

Det norra halvklotet kan gå in i en kallare fas med upp till 0,3° C lägre temperatur fram till 2050-talet. I förlängningen kommer även resten av världen att kylas… Dessa sensationella fynd, ignorerade av mainstreammedia, släpptes förra året i en rapport av sex internatio-nella toppforskare under ledning av Nour-Eddine Omrani från norska Bjerknes Center för klimatforskning i Bergen. Den publicerades i Nature-tidskriften “Climate and Atmospheric Science”.

Forskarna konstaterar att den nordatlantiska multidecadala oscillationen, en viktig havs-ström som har pumpat varmare vatten in i Arktis, håller på att försvagas. Det leder till ett svalare område i norra Atlanten och lägre temperaturer, vilka noterats under perioden 1950–1970.

Viska det tyst – och berätta inte för Al “Boiling Oceans” Gore – men det norra halvklotet kan gå in i en kallare fas fram till 2050-talet. I förlängningen kommer även resten av jordklotet att kylas.

Visst, aktuella observationer stödjer dessa förslag. Som The Daily Skeptic rapporterade nyligen, slutade den arktiska sommarhavsisen att minska för ungefär ett decennium sedan och har visat tillväxt på senare tid. Grönlands inlandsis växte med nästan 500 miljarder ton under året fram till augusti 2022, och detta motsvarade nästan dess beräknade årliga för-lust i kalvning. Naturligtvis har klimatalarmister inte riktigt kommit ikapp med dessa senaste trender, med Sir David Attenborough som berättade för sin BBC Frozen Planet II-publik att hela sommarens havsis kan vara borta inom 12 år.

Intressant nog, de sex forskarna, vars arbete har hjälpt till att avslöja den “fastställda” vetenskapsmyten, tillskriver fortfarande en viss global uppvärmning till mänskliga orsaker.

Det norra halvklotet kännetecknas av “flera multidekadala klimattrender som har tillskrivits antropogena klimatförändringar.” Men att producera arbete som förutsäger 30 år av global nedkylning sätter dem utanför den “fastställda” berättelsen som hävdar att mänskligt producerad koldioxid är den huvudsakliga – möjligen den enda – drivkraften för globala och lokala temperaturers ändringar. Åtminstone sänker det hysterin som pressar på för nästan omedelbara inskränkande Net Zero-åtgärder.

Huvudförfattaren Omrani rapporteras ha sagt att den förväntade uppvärmningspausen “ger oss tid att utarbeta tekniska, politiska och ekonomiska lösningar innan nästa fas av uppvärmning, som kommer att ta över igen från 2050.”

Det är onödigt att säga att sådana tankar saknades vid förra veckans klimatfreakshow i Davos, där elitdelegater stegrade rädslan till rekordhöjder. USA:s förre vicepresident Al Gore fick full härdsmälta och gnällde om “regnbomber” och “kokande hav”. USA:s nuvarande klimatsändebud och privatjetägare, John Kerry beskrev sammankomsten som en “utvald” grupp människor som försökte “rädda planeten”, medan FN:s främste dome-dagsprofet, António Guterres hävdade att vi flörtade med klimatkatastrofen och kom med en ny skräckhistoria varje vecka.

Chris Morrison

Environment Editor, Daily Sceptic

+ – + – + – +

kallare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “Kallare period till c:a 2050 !

  1. Hur kan man sätta den rubriken till den figuren? Huvudtrenden är ju att det blir varmare!

  2. Thomas P
    Du kan väl i alla fall hänvisa krympningen till gravitationsmätningen-som vi tidigare kommit överens om!
    Tvivelaktig metod.
    Bättre se vad flödesmätningarna säger!
    Senaste mätningen visar normal avsmältning.

  3. Grönlands istäcke påstås minska motsvarande några tiotusendelar av sin totala vikt varje år. När det gäller klimat, verkar mätnoggrannheten vara bättre än i nästan alla andra grenar av vetenskapen.

  4. Magma, det här handlar inte om modeller om framtiden utan om vad som händer med Grönland nu. Mätdata. Dessa är klara: Grönlandsisen krymper. Sen må ni i sekten här tro vad ni vill.

  5. #Thomas P
    Undrar egentligen vem här som representerar ”sekten” … ständigt tvärsäker trots att det enda stödet för dina slutsatser är klimathotskyrkans datorspel … förlåt, datormodeller.
    Någonting blir inte sant bara för att en datormodell med osäker indata påvisar det.
    Alltså, Göran kan mycket väl vara den som dragit rätt slutsats – vi som lever får se!!!

  6. Lars, det är osant för att tillgängliga data visar att Grönlandsisens massa minskar. Detta vare sig du mäter massan direkt med GRACE eller höjden med laseraltimetri. Det kan inte “fiffiga” formuleringar som Stures ändra på hur mycket ni i sekten än skulle vilja det.

  7. Det är inte osant bara för att klimathotsreligiösa tycker att det ska vara osant.

  8. Willie Soon har studerat temperaturen i kanadensiska städer i förhållande till solens aktivitet. Temperaturen följer med solens aktivitet. Det är samma förändring i alla städerna.

    Enligt Willie Soon kommer temperaturen att sjunka till år 2070 och sedan stiga igen.

    Vi som lever då får se.

  9. Det går även att säga att inlandsisen på Grönland är stabil.

  10. “Grönlands inlandsis växte med nästan 500 miljarder ton under året fram till augusti 2022, och detta motsvarade nästan dess beräknade årliga för-lust i kalvning. ”

    Så elegant sätt att uttrycka att Grönlandsisen fortfarande krymper.

  11. År 2018 publicerades i ”Nature communications” en artikel om att den Nordatlantiska Golfströmmen nu var den svagaste på 1600 år. Den hade också minskat med ca 15% under de senaste 60 åren.
    Den Nordatlantiska Golfströmmen försvagades också för ca 12.000 år sedan. Europa gick då in i en tusenårig period med svåra väderförhållanden som gjorde att stora delar av skogarna i norra Europa försvann.
    Vi ser nu mycket förändringar i väder/klimat med den magnetiska nord/syd polens flytt och som befinner sig i ett accelererande skede. Jetströmmarna ligger inte kvar vid sina tidigare latituder utan gör ”rejäla” U-svängar.
    Mindre uppmärksammat är den Sydatlantiska avvikelsen, från Chile/Brasilien till Sydafrika. Liksom polernas flytt befinner den sig i ett accelererande skede. Detta samtidigt. Utbredning sker öster- & västerut, men även mot nord och syd. Dess ”Hot spot” ligger över sydatlanten.
    Nasa uppmärksammade detta i samband med rymdmontaget 2010 av ISS. Astronauter utsattes för stålning i området. De fick blödande hud vid beröring och hudcancer. Teleskopet Hubbel fick problem med elektroniken när området passerades. Magnetfältet minskar i området med ca 5% på 20 år, medan andra områden har en minskning med ca 5% på 100 år.
    Nasa ordnade därför en undersökningsstation i området på den bebodda ön Tristan Da Cunha som ingår i en engelsk ögrupp. Närmast bebodda område är Napoleons S:t Helena ca 250 mil bort.
    Den stora frågan är om polernas flytt är ”tillfällig” eller en total omsvängning. I så fall kan magnetfältet enligt John Tarduno, professor i geofysik, gå ned till ca 10 – 20% av dagens nivå.
    Så år 2050 är kanske en ”önskedröm”.

  12. Ett forskarteam i Bergen under ledning av Nour-Eddine Omrani svär i klimatkyrkan när de påstår att det finns annat som påverkar klimatet än koldioxid. Hädare får inte publicera sina avvikande resultat i PS och MSM. Klimatkyrkan blundar för att slippa se verkligheten.

Comments are closed.