Klimatet är ett kaotiskt system med naturliga variationer

Klimatet är ett oberäkneligt kaos, som ingen dator kan efterlikna

2017-02-16

Svar på fredagens (10/2 ) två insändare om klimatet “Dags att ta kål på klimatskeptikernas myter” samt “Ta klimatförändringarna på allvar”.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Klimatet är ett kaotiskt system med naturliga variationer

  1. 20 grader varmare än normalt var det inte ens ett dygn i den del av Arktis som ligger norr om 80:e breddgraden. Det är värt att lägga märke till att den tillfälliga rekordvärmen bara gällde just så långt norrut, och inte för hela Arktis.
    Håkan Brundin har visst skickat sitt inlägg till väldigt många tidningar. Där hävdar han till exempel att lite uppvärmning inte alls är bra, vilket är bara struntprat. Vi har ett tvågradersmål just för att lite uppvärmning faktiskt är bra, medan mycket uppvärmning tros vara dåligt.
    Vidare hävdar han att människor i Östafrika minsann minns att torrperioderna har blivit längre och att regnen inte kommer när de ska. Det är i så fall minnen som inte har något stöd i nederbördsstatistiken för området. Den säger att regnen kommer när de alltid har kommit och i medeltal är lika rikliga som alltid. På grund av slumpmässiga variationer och El Niño/La Niña kan det variera rejält år från år, men medel för många år är detsamma nu som i början av 1900-talet.

Comments are closed.