”Ska man ljuga så ska man ljuga stort”

Al Gore och IPCC:s ordförande Rajendra Pachauri visar upp sina diplom och medaljer sedan de fått Nobels Fredspris av den norska Nobelkommittén.

Att ge priset till två så okunniga bluffmakare kommer för alltid att devalvera kommitténs anseende.

Världen vill bedragas. Ljuger man riktigt stort, kan man belönas med världens mest prestigefulla utmärkelse.

Aftonbladet hade den 22/6 rubriken:

Framgångsrika bedragare ljuger stort

Samma artikel har gått i flera tidningar bl.a. SvD och Sydsvenskan-HD

Josef Goebbels i Nazi-Tyskland

Där refereras hur två personer bluffat till sig lyxliv genom att låtsas var rik arvtagerska respektive saudisk prins. Citatet överst kommer från Charlotte Bäccman vid Karlstads universitet. Den hittills mest kända tillämpningen av denna ”visdom” användes av Propagandaministern Josef Goebbels i Nazi-Tyskland. Men han nådde bara ut i delar av Europa.

Nu bevittnar vi historiens största bedrägeri: IPCC:s klimatbluff.

Den omfattar hela den industrialiserade världen. Välståndet i alla dessa länder förutsätter billig och pålitlig elkraft, något som alla haft. Men nu skriker IPCC:s anhängare fram krav på ”förnybar” el, något man kallar sol- och vindkraft för.

Men den är inte alls ”förnybar”, d.v.s. så att den inte kräver tillskott av materiella resurser. Anläggningarna har en livstid på 15 – 25 år och behöver sedan bytas ut. Detta drar mycket stora resurser jämfört med kol- och kärnkraft, vars livstid beräknas till 40 – 60 år. Dessas materialåtgång per MW effekt är liten jämfört med de kraftslag som kallas ”förnybara”.

Stabil elkraft

Välståndet bygger på stabil tillgång till elkraft. Vi kan inte tillåta att hissar plötsligt stannar, att lyset slocknar i operations-salar, att våra kylskåp och frysboxar blir varma.

NOLL ibland

Avgörande är att den ”förnybara” kraften levererar NOLL ibland. Således behöver man ändå anläggningarna för kol- gas- och kärnkraft. Och dessa måste hållas igång, så att tillräckligt många turbiner och generatorer snurrar med fullt varv, för att kunna ta över nätets belastning lika snabbt som vinden mojnar eller solen går i moln.

Man sparar inte så mycket som de okunniga politikerna kalkylerar med. Så har ”föregångsländerna” Danmark och Tyskland Europas högsta elpriser.

Den rent simpla bluffen

IPCC:s skrämsel med ”den akuta klimatkrisen” bygger på en sanslöst simpel bluff:

  1. Man konstaterar att klimatet är så otillräckligt känt att man inte kan beräkna hur “det naturliga klimatet” skulle varit idag.
  2. Trots detta konstruerar man “klimatmodeller”, som måste innehålla alla de variabler man inte kände till. De måste således gissas !
  3. Modellerna är alltså gissningar ovanpå gissningar framräknade som väderprognoser för 80 år.
  4. Modellerna bevisar inte ATT koldioxid styr klimatet. Det påstår man ändå, därför att man ”inte kan förklara” klimatförändringarna utan mänsklig påverkan. Vilket egentligen bara bevisar deras okunskap och bristande fantasi.

Kunniga forskare vet att Solens påverkan bevisades redan 1801. Samt att drivkrafterna för Jordens klimatförändringar främst får sökas i Solsystemets ständiga pulserande.

Nyligen har Solen haft 33 dagar i följd utan solfläckar. Det indikerar låg aktivitet, vilket tidigare alltid betytt kallare klimat.

IPCC:s ständiga larmande om farlig uppvärmning är nonsens. Klimatet håller nu på att bli kallare.

Greta är systematiskt lurad av de vuxna omkring henne !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather