Växthuseffekten omöjlig enligt naturlagarna

Kejsarens nya kläder av H. C. Andersen,  Virgina Lee Burton

Kejsaren var svag för vackra kläder, för att markera hans höga status och stora makt. Två bedragare-bondfångare påstod sig kunna väva särskilt vackra tyger med den fantastiska egenskapen att vara osynliga för dumma människor. Bara de kloka och förståndiga kunde se dem.

Bedragarna sydde en rikt utsmyckad dräkt med långt släp, som kejsaren bar i den viktiga processionen under en tronhimmel med många betjänter runt omkring mellan leden av beundrande undersåtar. Dessa var ivriga att inför grannarna beskriva sina intryck av den vackra stassen, så att dessa inte skulle tro att de var dumma.

En liten, dum pojke utropade förvånat:

Men han har ju inga kläder !

Förtrollningen bröts. Alla kunde plötsligt se att kejsaren var naken !

Enfaldens triumf

Sagan kom för mig på grund av två sammanfallande tillfälligheter:

  1. Jag hade fått tips om en vetenskaplig rapport från 1999 med titeln: Greenhouse Gas Hypothesis Violates Fundamentals of Physics 
  2. Huvudledaren i mitt husorgan HD-Sydsvenskan fyllde tre fjärdedelar av sidan med rubriken: Men det finns klimathopp

Tidningen ingår i Bonnier-koncernen tillsammans med DN och DI samt numera alla tidningar i Mittmedia. Där har man försvurit sig till tron på “växthuseffekten” och koldioxidens skadliga verkan på klimatet. Ledaren är ett exempel på den groteska triumfen för enfalden, som bara skriver av andras obestyrkta uppgifter utan att tänka efter vad som kan vara rimligt eller vad som bör kontrolleras beträffande sanningshalten.

Man börjar med “Tyskland, Nederländerna och Belgien har aldrig uppmätt högre temperaturer än i veckan”. Hur har de mätningarna gjorts ? Kanske som det franska rekordet från den 28/6: en mätstation mellan två asfalterade vägar: Fake-News.

Men man låtsas inte om att Nederländerna faktiskt haft ett köldrekord i juli.

Utan att tänka det minsta skriver man av två uppenbarligen orimliga uppgifter från engelska The Guardian: “Mer än 99 procent av klimatforskarna” är överens om att det är människan som skapar den globala uppvärmningen och att “den klimatkris som nu råder är den värsta på 2.000 år”.

Vaddå ? Klimatkris ? Var finns den ? Räknas inte nödåren 1867 – 68, då flera tusen svenskar svalt ihjäl eller 1770-talet då tiotusentals svalt ihjäl.

Tanklöst låter man Johan Rockström fabulera om “åtgärder” som saknar kontakt med verkligheten: Världen skall bli “fossilfri” till 2050. Men nu byggs 3.000 stora kolkraftverk innan 2030 ! ! Och den högre halten koldioxid i luften har ENBART varit en välsignelse för mänskligheten med större skördar, billigare mat och mycket färre fattiga.

Tankevurpan “växthuseffekt”

All “klimatpolitik” vilar idag på tron att koldioxid orsakar en uppvärmning på grund av “växthuseffekten”, varför användningen av “fossila” bränslen skall minskas och ersättas av vind- och solkraft. Något som är tekniskt omöjligt, eftersom det är vindstilla ibland. Alltså ren galenskap.

Men “växthus” och “atmosfär” är varandras rena motsatser, så som eld och vatten. Begreppet “växthuseffekt” är således resultatet av en synnerligen ologisk tankevurpa.

Detta beskriver rapporten i punkt 1 ovan tillsammans med förklaringar av andra brott mot naturlagarna:

a) Klimatpanelen IPCC:s hypotes antar för det första att strålning i koldioxidens spektralband, som går upp från Jordens yta, absorberas av koldioxiden, som då blir varmare och antar för det andra att gasen strålar tillbaka en del av värmen, så att Jorden blir varmare. Om vi accepterar det första antagandet, skulle luften ovan marken värmas. Men varm luft stiger och blandas upp i atmosfären, så någon återstrålning kan inte komma till stånd. Alltså inte ens om man antar att det inte blåser.

b) Om man antar att enskilda molekyler av koldioxid “absorberar” strålningens energi, vilket inte kunnat bevisas, så krockar molekylerna med de andra gasernas molekyler, så att energin överförs till alla gaser i atmosfären.

c) I atmosfärens nedre del, där “väder” råder, upp till c:a 11 km höjd, sjunker temperaturen med höjden, helt enligt allmänna gaslagen, då trycket minskar med höjden. Där råder ständig turbulens med värmeöverföring från hav, mark, växtlighet och bebyggelse via konvektion samt förångning och kondensation av vattenånga. Det är mycket stora värmemängder jämfört med den infraröda strålningen från de ljumma ytorna.

d) Återstrålning av uppåtgående infraröd strålning är bara möjlig genom reflektion. Sådan förekommer inte från gaser. Den förutsätter gränsytor mellan olika material. Således kan den ske från vattendroppar och iskristaller i moln, men inte från atmosfären i övrigt.

Medial tystnad

Denna rapport var publicerad i en stor tysk fack-tidskrift redan 1999. Då den skjuter i sank alla IPCC:s larm, skulle varje ärlig journalist ha tagit upp den i debatten och efterlyst kritik från andra forskare, de som tror på IPCC. Men istället har media låtsats som om den inte funnits, vilket befriat de larmande charlatanerna runt IPCC från att försöka motivera sina larm.

Detta är inte den enda rapporten med så explosivt innehåll. Under 2018 kom storleksordningen 500 rapporter, som visade att “klimatkrisen” är en bluff.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather