I Umeå leder lärarna sina elever i klimatstrejken

Figur 1. En hel skola med lärare och elever drar ut i klimatstrejk

På Västangårds skola i Umeå planerar skolledning och lärare att strejka för klimatet under fredagen. Skolan kommer att samlas för en gemensam manifestation vid lunchtid idag och vårdnadshavare bjuds även in att delta. Manifestationen kommer att ske under undervis-ningstid. Vårdnadshavarna har blivit informerade om klimatstrejken via mail.

Detta är precis som i totalitära stater: De vuxna leder sina barn in i den rätta ideologin.

Figur 2. I Sovjet leder lärarinnan eleverna som de “Röda Pionjärerna” till deras demonstrationer

I Tyskland kallades de “Hitlerjugend”. Mussolini hade “Avanguardia Giovanile Fascista“. Mao kallade sina “Rödgardister”, som han under “kultur-revolutionen” uppmanade att riva och fördärva en stor del av minnena från Kinas 4.000-åriga historia. Det fick han aningslösa och hänförda ungdomar till, när vuxna med respekt för sina förfäder inte ville göra det.

Anständighet och yttrandefrihet är fundamentala grundpelare för demokratin. Då är det en självklarhet att väljarnas pengar inte skall användas för politisk propaganda, som går emot deras egna åsikter. Det betyder att offentligt anställda inte får agera politiskt på något sätt i tjänsten.

Då är det en skandal av så gigantiska mått att det inte finns tillräckligt starka ord för den, när lärare med ansvar för att bibringa eleverna förståelse och respekt för demokratiska värden, istället leder dem in i en demonstration för politisk påverkan.

Hade vi en riktig grundlag, skulle den betrakta detta som tjänstefel av mycket allvarlig art och leda till stämning för “grundlagsbrott” med kännbara påföljder.

Nationen Sverige glider allt längre mot ett rent fascistiskt tillstånd. Utan att skämmas kan man föreslå att “demokratin skall pausas” för att beslutskraftig fascism skall tvinga på väljarna de enorma uppoffringar, som fantasifulla aktivister tror skall “rädda världen” från en helt inbillad katastrof. Vi som vill upplysa om bluffen får inte plats i etern eller spalterna.

Men media bryter ständigt mot de Pressetiska reglerna och Public Service mot sina sändningstillstånd. Dessa kräver “allsidiga nyheter”, opartiskhet och att “den andra sidan” skall höras samt att “auktoriteter skall granskas kritiskt”. De bryter mot alla dessa krav. När det gäller klimatet, publiceras ofta helt felaktiga uppgifter, men våra rättelser ges aldrig plats.

Avsikten är att PS skall vara oberoende och självständig vis-à-vis politiken. För PS finns Granskningsnämnden, GRN, som skall bevaka att sändningstillstånden följs. När vi påpekar att många forskare anser att IPCC har fel, svarar GRN att det kan inte anses vara partiskt att programmen baseras på den “grundsyn” som omfattas av de flesta politiker ! ! !

GRN:s sagolika motivering för sina avslag, finns allra sist i en bloggpost på Frihetsportalen.

GRN skulle vara den sista stoppbommen på vägen mot fascism, men de håller bommen öppen. GRN har spelat bort sitt existensberättigande.

“Tredje statsmakten” skulle göra sådant missbruk av sanningen omöjligt och på det sättet värna demokratin. Men det är i media glidningen gått längst med samfällt förkvävande av de fakta som avslöjar “maktens” bluff. Makten de skulle “kritiskt granska”.

Hur skall vi då stoppa glidningen ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather