Poeten Jonas Gren med sanningen om lögnerna

“Världen är en bolmande skorsten” skiver Jonas Gren

Klimatet har blivit KULTUR

Eller är det “kulturen”, som blivit “klimat” ? Liksom religionen ?

Klimatet är helt och hållet en naturvetenskaplig företeelse. De fakta som dess många forskare kan prestera, bör lämpligen ligga till grund för vissa politiska beslut. Tolkningen av dessa fakta borde då vara primärt stoff för mediernas alla debattsidor.

MEN för nyheter och debatt accepterar medierna bara material från “de mest meriterade forskarna som ligger bakom de tyngsta studierna”. Vilket vore OK, om det bland journalis-terna fanns någon med tillräcklig egen kunskap för att kunna skilja på kunniga forskare och charlataner. Som meriter tar de vad IPCC:s ännu okunnigare politiker förhandlat fram sig emellan.

Det som är världshistoriens största bluff.

Nyheter och debatt handlar mest om politiken för att påtvinga folket de helt onödiga och fullständigt ruinerande åtgärder som fanatikerna skriker om.

Sedan tycks varje kulturskribent skynda sig att stärka menighetens moral med allt mer fantasifulla, för att inte säga sagolika formuleringar, och media litar till att sagor fortfarande skall locka publiken. I mitt husorgan, HD-Sydsvenskan har poeten Jonas Gren idag fått en helsida med rubriken jag citerar under bilden ovan. Redaktionen har förtydligat:

Vi behöver minnas vad kampen gäller: en hel världsordning

(betalvägg)

Det gäller alltså the New World Order, NWO !

Klimatfrågan är inte främst teknisk eller kulturell. Det handlar om intressekonflikternas schakt. Politiken. Makten. Kapitalet.

“Pratfolket” vill alltså ha “makten” och alla pengarna. Då gäller det att stärka väljarnas vilja att späka sig för den gigantiska omställning som krävs. Plats för nya kreativa uttryck och argument.

FN:s generalsekreterare António Guterres:

Vad vi gör är att använda skattebetalarnas pengar – våra pengar – till att förstärka oväder, sprida torka, smälta glaciärer och bleka korallrev.

Generalsekreteraren har FEL på alla punkter:

  • Koldioxid har ingenting att göra med något av de fenomen han nämner.
  • Absolut inget med oväder att göra. Dessutom minskade deras frekvens och innehåll av energi, medan klimatet blev varmare.
  • Jorden har blivit grönare till stor del TACK VARE den högre halten koldioxid i luften. Öknarna har KRYMPT !
  • Ja, efter hundra år av lite uppvärmning är det fullständigt naturligt att många glaciärer smälter, d.v.s. krymper. Men nu har den största på Grönland börjat växa, liksom många i Norge, Alaska och Himalaja. Vi är sedan tre år på väg in i en kallare period !
  • Blekning är en naturlig process för korallrev, som inte har något med halten koldioxid att göra. Den beror främst på varierande havsnivå, och reven har alltid återhämtat sig under 600 miljoner år.

Genom hela historien har världens ledare ofta låtit sig bedras av helt falska föreställningar. Det är ett resultat av “Group Think”: De umgås så tätt i en liten krets, som är så sluten att kritisk information utifrån inte tas på allvar. Detta beskrivs utomordentligt väl av Barbara Tuchman i boken “Dårskapens vägar”.

Grens retoriska bergsbestigning

För den som vill ta en tripp till helvetets innersta krets rekommenderar jag en stunds läsning om fossilbränslesubventionering. Det kan låta torrt, men jag lovar: Det är blötare än den mest översvämmade kustlinje. Det är ett brinnande träsk. Ett människo-ätande monster. Avgrundens botten.

Han utgår från påståenden om att politikerna subventionerar fossila bränslen genom att pumpa in 370 miljarder dollar i skattepengar varje år. Det torde härstamma från Johan Rockström och saknar därför grundläggande trovärdighet. Denne brukar jonglera med ordens verkliga betydelse.

Den största delen av beloppet avser marknadsmässig prissättning av olja i oljestaterna. De egna undersåtarna är så fattiga att de inte har råd att betala världsmarknadspriset på bensin. Då räknar han skillnaden som “subvention”. Sedan blandar han ihop krediter till investeringar i kolkraftverk och deras infrastruktur, vilket inte alls kan betraktas som subventioner. Det är sund business.

På de allra flesta håll är bränslen istället basen för ganska höga skatter.

Sanningen bakom lögnerna

Som avslutning avslöjar han sanningen bakom alla lögnerna:

“Kampen” gäller en helt ny världsordning. Alltså NWO.

Kommunismens drömrike. Lögn och bedrägeri har varit kommunismens kännemärke i alla tider sedan Lenins maktövertagande, i spanska inbördeskriget, under Stalins krig mot Hitler, o.s.v.

Inkompetent dravel

Jag har svårt att förstå hur ett organ, som vill betrakta sig som en seriös nyhetsförmedlare, kan ägna en helsida åt sådant inkompetent dravel. Medan de samtidigt systematiskt avvisar debattinlägg med rättelser av felaktiga uppgifter.

Sture Åström

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather