S-regeringens politik mot energikris i elfte timmen !

Robert Andrén, GD Energimyndigheten, Khashayar Farmanbar, energiminister, och Lotta Medelius-Bredhe, GD Svenska Kraftnät, vid en pressträff 2022-09-08

Nu när elkrisen med astronomiska elpriser varit uppenbar i månader har S-regeringen vaknat till :

Svenska kraftnät får uppdrag som ska motverka effekttoppar och sänka elpriserna i södra Sverige

Den grundläggande idén är att företag, som kan slå av strömmen vid effekt-toppar, skall få kontrakt med betalning för det. Men pressträffen äger rum ett helt år senare än tillämpningen av samma idé presenterades av Öresundskraft i Helsingborg.

Klicka på den röda texten, så kommer du till pressmeddelandet och en video av pressträffen.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “S-regeringens politik mot energikris i elfte timmen !

  1. Christian H. Ett förtydligande. Talloljan och slakteriavfallet konverteras till HVO som är i stort sett identisk med fossil diesel. Går utmärkt att köra på 100 % HVO. Enda nackdel är att den kostar 5-6 kr/l mer än diesel.

    Sen blandas också RME in i diesel i varierande andel (beror på bränslebolagen) och sådan diesel bör man inte ha i tanken hur länge som helst.

  2. Tege
    Landsbygdens befolkning tycker att SD har bättre landsbygdspolitik än C enligt valresultatet i nästan alla landsbygdskommuner.

  3. Centerns problem är att landsbygdens krympande befolkning inte räcker som underlag. Men en sund skepsis mot trångt och dyrt (stor)stadsliv kan kanske ändra bilden?

  4. Energimyndigheten styrs tydligen också av stollar. Reduktionsplikten innebär dyrare och sämre bränsle och borde avskaffas. Dagens höga halter av etanol i bensinen leder, p.g.a etanolens lägre energiinnehåll, till högre bränsleförbrukning och sämre funktion. Många kan vittna om problem med att motorlampan nu tänds, vilket föranleder verkstadsbesök. Jag har drabbats av detta många gånger nu. Dieseln förorenas också av reduktionsplikten, där man blandar in tallolja och slakteriavfall i bränslet. Detta ökar förbrukningen, slammar igen bränslesystemet och föranleder också verkstadsbesök. Det kanske värsta är att vi genom denna idioti nu kan ståta med världens högsta dieselpriser. Mot bakgrund av detta är det inte underligt att Annie Lööf gjorde ett katastrofval och förlorade mång av sina kärnväljare på landsbygden. Lantbrukarna har alltid varit basen i Centerpartiet (f.d. Bondeförbundet) och när då en vanlig bonde får sina dieselkostnader ökade med 100000 kr/år och elpriserna med lika mycket är det inte svårbegrpligt att de ser henne som en förrädare. Nu skall hon avgå och man får hoppas att partiet vänder åter till sina rötter och inte frestas att gå i storstadsmurvlarnas ledband och flumma om klimatet eller att hela tiden ge efter för önskemål från lögnare som Klaus Schwab, EU och FN.

  5. Ett indirekt erkännande av att den under perioden förda S-politiken med MP + C, är ett totalt fiasko.
    Med nedläggning av 4 st väl fungerande kärnkraftverk och skatt på värmekraftverk så dessa inte kunde existera. ”Ersättningen” med väderberoende kraft som vind och sol har skapat problem i el-nätet som inte förmår att leverera el efter behov.
    I sitt meddelande har den nu avgående regeringen också uppdragit till SVK (Svenska Kraftnät) att förbereda för att upphandla mer planerbar elproduktion i el-områdena 3 och 4, med till exempel kraftvärme.
    Politiken har varit helt ”huvudlös”.

  6. Med socialdemokratiska energiministrar, Baylan och Farmanbar, så går beslutsfattandet långsamt eftersom man ska försvara sin idiotiska energipolitik först. Vi ska inte glömma Farmanbars uttalande om billig el i hela landet från havsbaserad vindkraft inom två år.

  7. Tyvärr har partierna inom borgerligheten bidragit till eländet. För hela utgångspunkten handlar ju om att vi skulle befinna os i någon slags klimatkris. Ett påhitt som drivs av Herr Schwab, alla hans proselyter och Globalisterna, men som saknar vetenskaplig grund. Utan att g in på det finlir som verklig klimatanalys grundar sig på räcker det att anlägga ett global-historiskt perspektiv. Den aktuella värmen på Norra Halvklotet existerar parallellt med ett osedvanligt kalt Södra halvklot. Den lilla värmeperiod som vi haft sedan LIA (Lilla istiden) följer på en serie värmeperioder tidigare under Holocen (tiden sedan isen smälte), vilka tusen successivt blivit svalare. Varmast var det under “Holocen optimum” för 5 till 8 tusen år sedan!

  8. Man känner bara förakt – samtidigt som vi tvingas leva med vänsterpartiernas katastrofalt destruktiva och verklighetsfrämmande politik.

Comments are closed.