Destruktiv klimatpolitik

Klimat-Lima

I Lima har något tiotusental delagater från FN:s 195 nationer och otaliga “miljörörelser” förhandlat om vad det stora mötet i Paris nästa år skall binda parterna till juridiskt. Efter två veckor och två nätters övertid enades man om en överenskommelse, som egentligen bara innebär att man skall prata mera med varandra.

Ex-130511-Geting

Detta kommenterades i Expressen av Jens Holm (V) och Isabella Lövin (MP):

2014-12-12 Strid för fattiga länder i klimatfrågan, Romson

2014-12-14 Sista chansen att rädda vår framtid

Sedan fick vi glädjen att se en kort-kort replik i tryck:

2014-12-23 Holms och Lövins klimatpolitik destruktiv

REPLIK. Klimatmötet i Lima är “historiskt” både enligt Jens Holm (V) 12/12 och Isabella Lövin (MP) 14/12. Det blev ett fiasko, eftersom ingen lovade något verkligt konkret. Orsaken är bristande kunskaper om fakta.

Holm anför havsnivåhöjningen runt ö-nationen Tuvalu. Öns mätstation visar dock ingen höjning av havsytan under de senaste 35 åren. Den är kollad på plats av vår expert på haven, doktor Nils-Axel Mörner. Forskare på Nya Zeeland har sett att korallerna växer så att fler öar växer än det är som krymper.

Inga tecken tyder på att Jorden blir katastrofalt varmare. Sedan 18 år har ingen uppvärmning uppmätts. Men IPCC:s datorsimuleringar visar ständigt stigande global temperatur. De har alltså misslyckats med de senaste 18 åren, men anser ändå att de kan spå klimatet för 2040 och 2100, det vill säga 25 och 85 år i framtiden. Det är vad Holm och Lövin baserar sin politik på. Hur kan de tro på det? Det är inte högre sannolikhet för att klimatet blir varmare än att det blir kallare, googla “pulkovo kallare”.

Koldioxidutsläppen har varit en välsignelse för mänskligheten. Fakta visar att koldioxiden medfört större skördar och minskade öknar, googla “koldioxid växt välgörande”. Hundratals miljoner har lyfts ur fattigdom och svält. Både Holms och Lövins klimatpolitik är destruktiv. Den gör både U-länderna och oss fattigare. Vi får svårare att ge bidrag. Lövin har statens resurser att utreda fakta. Hon borde använda dem till en kritisk granskning av IPCC:s rapporter.

Wibjörn Karlén
professor emeritus i naturgeografi, ledamot Kungliga Vetenskapsakademien, KVA
Tore Scherstén
professor emeritus i kirurgi, ledamot KVA
Sture Åström
civilingenjör, sekreterare nätverket Klimatsans

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather