Mini-istid om 15 år !

SvD-Logga

2015-07-12

SvD-150712-Mini-istid-1
SvD-150712-Mini-istid-2

SvD-150712-Mini-istid-3
SvD-150712-Mini-istid-4

+ – + – + – +

DN-Logga

2015-07-11

DN har ovanstående information, samt har lagt till en egen intervju:

Solforskaren Pål Brekke vid Norskt rymdcenter i Oslo har svårt att säga hur stor risk det är för en ny miniistid. Däremot är det mycket som tyder på att solen är på väg in i en lugn period.

– Antalet solfläckar har minskat, liksom den magnetiska styrkan i fläckarna. När solen har många fläckar strålar den mer och avger mer energi. Då blir det varmare på jorden.

Han har svårt att säga hur kallt det kan bli.

– Senast det skedde för 400 år sedan hade vi en period med långa och kalla vintrar. Då frös Themsen (i Storbritannien) till is.

Som forskare tycker han att framtiden är intressant, eftersom det kan ge tydligare svar på hur stor inverkan solen har på klimatet jämfört med växthusutvecklingen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Mini-istid om 15 år !

 1. Hej !
  mycket glädjande bekräftelse på tidigare forskningsrapporter av professor
  Ole Humlum med medförfattare och under 2014 av ryska forskare aktiva i
  den ryska rymdstyrelsen. Den senaste rapporten offentliggjordes vid IGIPCC :s
  möte i Las Vegas i juni förra året. Detta faktum har även bekräftats av
  dr David Archibald från Australien.
  Jag har vid flera tillfällen och senast häromdagen begagnat mig av denna
  kunskap och glädjer mig åt att få den bekräftad.
  SVT :s tilltag att låta agronomen Johan Rockström “mässa” i P1 idag om den
  globala uppvärmningen och att jorden är i kris borde vara åtalbart.
  Med vänlig hälsning/ Olof H-m

 2. Kan man vara säker på att det kommer en liten istid och inte en stor,som tycks vara fördröjd?
  Mvh, Håkan.

  1. Det är alltid rätt svårt att vara säker på något i framtiden. Vi befinner oss ju egentligen i en istid på några miljoner år, men har lyckan att uppleva en tillfällig värmeperiod på någonstans mellan 10.000 år och 12.500 år. Jag har sett uppskattningar av denna värmeperiods längd jämförd med tidigare perioder. De slutade med att vi kan vara tillbaka i en riktig istid om 200 – 500 år.

 3. Jag har läst igenom en del av era inlägg och måste säga att innehållet spontant känns ganska lösryckt, med länkar till dagstidningar och påståenden utan källor. Det skulle ge ett mer seriöst intryck om ni kunde peka på en uppslutning av vetenskapliga artiklar som styrker påståenden. Annars ger den här sidan ett ganska oseriöst intryck av av vara typ någon slags lobbyorganisation med oklara motiv.

  1. Du har haft lite väl brått med att fälla ett omdöme. Googla “rena observerade klimatfakta” och gå sedan in på fliken “Översikt”. Vi är mycket angelägna om att redovisa fakta som motvikt mot alla de spekulationer och fantasifulla “scenarier” klimatdebatten annars är full av.

   Vi vänder oss till “vanligt folk” som inte har tid eller intresse att dyka djupt i vetenskapliga spetsfundigheter. Det behövs nämligen inte för att förstå vilket bedrägeri “klimathotet” är. Det är rätt att vi är en lobby-organisation, den enda som talar för sans, vett, logik och fakta i klimatdebatten. Som sådan försöker vi nå ut via pressen, vilket vi redovisar här, när vi lyckas.

   Till skillnad från de hundratals andra lobby-organisationer, som nästan alla har bidrag av skattemedel, har vi inga bidrag från något håll. Men vi har något inga andra har: Landets mest kvalificerade forskare om klimatet finns bland våra medlemmar. De har ex.vis 40 års erfarenhet av Arktis isbildning med data från Islands loggar sedan Medeltiden, samt personliga besök under flera decennier på de mest kritiska platserna för havets nivå, Bangladesh, Maldiverna, Kiribati, Tuvalu, New Orleans, etc. Och lika lång analys av världens temperaturmätningar, vilket gör att vi sett hur NASA/GISS, NCDC, MET och DWD förfalskar gamla mätdata. De sprider idag falska uppgifter, ex.vis om 2014 som historiens varmaste år.

   Våra forskare har vunnit internationell respekt bland världens mest kvalificerade forskare, med vilka de utvecklat goda personliga kontakter. Så har vi tillgång till mer kvalificerade informationer än någon professor på våra akademier eller på myndigheter som SNV och SMHI. De har låtit lura sig av IPCC.

Comments are closed.