The New World Order i Davos

160124-klaus-schwab-wef

Klaus Schwab, grundare och ordförande i World Economic Forum, som möts en gång om året i Davos. I Sydsvenskans ambitioner att visa sina goda förbindelser med världens makthavare fick han en helsida två dagar innan årets möte i Davos skulle börja:

Syd-Logga-HD

2016-01-18

“Den fjärde industriella revolutionen kan få följder som tvingar oss att ifrågasätta vad det innebär att vara människa.”

Jag bad om plats för nedanstående rader, vilket inte beviljades. Chefen för ledarsidan, Heidi Avellan, håller hårt på det Politiskt Korrekta linje i enlighet med Bonnier-koncernens övergripande linje:

+ – + – + – +

The New World Order

När Världsekonomiskt forum, WEF, i Davos inleds i veckan är det naturligtvis värdefullt att ta del av vad dess grundare Klaus Schwab tänker. Kärnpunkterna finner man i ett par meningar:

”Det är uppenbart att våra nuvarande styresformer och de dominerande modellerna för välståndsskapande inte motsvarar dagens och än mindre framtida behov. Det är inte enkla justeringar eller små anpassningar som behövs, utan omfattande och nytänkta systemförändringar.”

Det man diskuterar är alltså något annat än demokrati och marknadsekonomi.

”. . . låter oss uppleva att vi är en del i något som är mycket större än vi själva, en sant global civilisation.”

Detta kan man välvilligt tyda som en dröm om en bättre värld. Alternativt som en kallhamrad maktspelares försök att locka oss in i en ”New World Order”. Den som också Rom-klubben med Anders Wijkman strävar mot med ”en ny ekonomisk logik”, Christiana Figueres och Ban-Ki-Moon i FN ser som en framtid med ansvarfull ”fördelning av världens resurser”, d.v.s. dina och mina pengar: Planekonomi.

Kan man bli annat än misstänksam, när världens största kapitalister, de tyngsta politikerna och våra trogna kommunister enas om ett gemensamt mål. Har de inte var sin uppfattning om vilka som sedan skall inneha makten i den framtiden?

Skall vi tysta se på medan de driver på den utvecklingen.

Sture Åström

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “The New World Order i Davos

 1. Jag ska nu bevisa hur pass korkad Klaus Schwab är.

  Ta en vanlig simpel blyertspenna. Titta på den och se hur enkel den är. Den bestå inte av många delar. Trots sin enkelhet finns det faktiskt inte en enda människa i hela världen som har all kunskap som krävs för att tillverka den. Det kommer aldrig att finnas någon människan som har all den kunskap som krävs. Det krävs väldigt många människors kunskap för att tillverka en simpel blyertspenna.

  Hur kan någon ens tro att det skulle kunna gå att styra hela världen med en, några få eller ens tusentals personer personers kunskap. Det är en total omöjlighet.

  När genierna (ironi) i EU kom på att att de skulle reglera bankerna skrev de Basel 1 som var på 30 sidor. Dessa ynka 30 sidor skapade en bankkris. Idag är EU:s regelverk för banker på 106.000 sidor. Det är omöjligt att driva en bank på ett sunt sätt. Kan man inte ens driva en bank på ett sunt sätt, hur skulle det då kunna vara möjligt att driva hela världens ekonomi genom en instruktionsbok?

  1. Bra där Göran! Vi bör alla akta oss för charlataner! NWO har en dold agenda när det gäller slutmålet! Vi ska akta oss för allt som försvagar nationalstaten och demokratin. Churchill hade rätt! Democracy may not be perfect, but it is the best we have!

 2. Hej alla!
  Ur bergspredikan? : Saliga äro de korkade.Ty de skola hålla sig flytande. Saliga äro de enfaldiga. Ty de skola mångfaldigas.
  Mvh, Håkan.

 3. Klaus Schwab menar med de ovan citerade raderna en nu världsordning. Skall vi kasta demokratin överbord och rätta in oss i miljöentusiasternas led? En diktatur vars agenda är i “samklang” med naturen? Skall vi bekämpa koldioxiden så att all växtlighet dör ut eller starkt begränsas? Vi kan flumma om tjuren Ferdinands idyll och glömma bort verkligheten. Är det den nya världsordningen?
  Hälsningar
  Nils R

Comments are closed.