Media befäster tron på kris

TT-Line

Rostocks hamn med färjan till Trelleborg kändes befriande för Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan

Hon är en ovanligt ambitiös och hedervärd ledarskribent, som inte bara sitter på sitt kontor. Hon besöker verkligheten där utanför ibland och berättar om sin resa från ett Berlin med 37 grader i skuggan i en egen spalt den 22/6:

+ – + – + – +

Klaga inte, sälj vädret

Sällan har 14 grader och duggregn känts så befriande som när vi nådde färjeläget i Rostock i helgen – och inte genom ett regnigt Europa, utan från ett stekhett Berlin. 37 grader i skuggan, och då ändå ingenting mot den tidiga värmebölja som södra Europa flämtar i.

Hetluften från Afrika håller Spanien, Portugal, Frankrike och Italien i ett järngrepp. 

I norra Italien måste vattnet ransoneras, Pofloden ligger tre meter under normal nivå. I Frankrike tvingas kärnkraftverk stänga för att kylvattnet i floderna är för varmt. I norra Spanien härjar skogsbränderna redan.

Besöksnäringen behöver inte saluföra Gamla stan, Ven eller Höga kusten. Den kan helt enkelt sälja svensk sommar.

+ – + – + – +

Detta bekräftar vad i redan vet. Media kittlar människors känslor och har mindre respekt för fakta och logik. Om man skriver ledare, vars mening är att “leda” läsarna i djungeln av information, bör man givetvis underrätta sig om dagens fakta i relation till historiska data, innan man beskriver dagens väder som en klimatkris.

Samma dag har Sydsvenskan SEX helsidor om de enorma satsningarna i Norrbotten, som kan lösa Skånes problem med arbetslöshet. Där uppe skapas många tusen nya jobb. . .

Mer om det i morgon.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Media befäster tron på kris

  1. Myndigheten för psykologiskt försvar borde omedelbart se till att media tonar ner alarmismen rörande klimatet. Det är en stor del i kommunisternas strategi att skrämmas till lydnad.

  2. Klimatförändringarna, som PS och MSM trumpetar ut, orsakas av hetluften från Afrika som håller Spanien, Portugal, Frankrike och Italien i ett järngrepp. Typisk väder för människor med sunt förnuft.

  3. Massmedias skrikhalsar försöket att övertrumfa varandra med fy, skräck och ångest i texter om extrema tillfälliga händelser i väder med hög lufttemperatur och hårda vindar. Kanhända har dessa “profeter”, vilka ibland beskrivs som experter, ett någorlunda bra mått av intilligens.
    Men, det finns en högre nivå av intilligens som utvecklas med tid och vunnen erfarenhet, speciellt inom kretsar där vardagen är full av oväntade och oönskade händelser. Där det är nödvändigt att ändå kunna förstå och vara beredd inför framtiden. Den nivån har namnet förnuft och på den nivån ger man sig inte ut hit och dit och skriker om vargen. Man har skaffat sig begrepp om dimensioner, historia och sans. Då tar man upp barnet i famnen och ser ut genom fönstret där stormen yr och blixtarna slår: “Se hur moder natur bjuder på uppvisning.”
    På den nivån finner vi bl. a. ansvarsfulla föräldrar, brandmän och poliser, sjömän och yrkeschaufförer, bönder och renägare och förhoppningsvis en skara hängivna lärare.
    Barnet ifråga är inte bara det egentliga barnet utan faktiskt hela befolkningen ity och emedan att hydran som skräcken ska frammana är både månghövdad och livskraftig.

    MMS fy skäms!!!

    /Af bondesläkt/

  4. Piteå havsbad +13 grader dimma eller Berlin +27 sol och moln.
    Jag vet vad jag väljer om jag vill bada!

    Det är många som söker sig till värmen och undviker kylan.
    Media ger noll uppmärksamhet till Grönland eller Arktis numera.

  5. Heidi Avellan skulle säkert känna det befriande att besöka Kanarieöarna just nu. Molniga dagar och regn på söndag. Hade bara vindarna från Sahara haft en annan riktning, skulle vi haft det svettigt nu. Vädret är olika överallt och lyckligtvis är klimatkrisen bara ett inre mentalt tillstånd bestående av tro och känslor.

  6. Det är ALLTID varmare eller kallare än var det varit någon gång för ett antal år sedan någonstans på jorden. Den känslostyrda ‘journalisten’ kan skapa sina rubriker med valfritt innehåll och vinkla detta till att vi har en uppvärmning, nedkylning eller status quo när det gäller temperaturen på jorden.
    Vad den senaste vetenskapen visar är att jorden just nu värms upp med
    ca: 0,14 deg C/10 år. Är det alarmerande? Kan det sättas i perspektiv när vi vet att det var en sjunkande temeratur med i storleksordningen ungefär lika mycket för 40-50 år sedan.

    Under båda dessa perioder har världen begåvats med klimhot, tippingpoints och sektliknande ogrundade budskap/profetsior som aldrig har inträffat. Lite som de sekter som talar om att världen kommer att gå under vissa datum…
    klimatet kommer alltid att förändras, det har det gjort sedan jordens födelse.

    Det underliggande budskapet har redan uttalats, NWO, Globalism, överstatlighet, fördyra energin och skapa ett maktövertagande.

Comments are closed.