Är fascismen rumsren nu

Benito Mussolini, den italienska fascismens diktator, tillsammans med Adolf Hitler, den tyska nazismens Führer.

Här kunde också kommunismens Lenin, Stalin och Mao ha varit med. Alla de nämnda representerar grymma diktaturer med ideologier, som jag här slår samman till ”fascism”.

I förment anständiga organ kan man nu föreslå införandet av diktatur eller planekonomi, som bara kan existera under diktatur. I Expressen har ”87 Influencers” nyligen krävt att Stefan Löfvén driver igenom drastiska klimatlagar utan hänsyn till väljarna. Tidigare har SvD tagit in Anders Wijkmans förslag om ”En ny ekonomisk logik” och en norsk professors förslag att ”pausa demokratin”.

Den 6/3 tog mitt husorgan, Helsingborgs Dagblad, in ett krav att sådana beslut skulle fattas, som ”demokratin helt enkelt inte klarar av”. Jag sände in nedanstående manus med förhoppningen att tidningen skulle vilja försvara de demokratiska värdena, för att inte gå till historien som medlöpare till dem som driver utvecklingen mot fascism. De tycks ha valt det senare alternativet, eftersom manuset ännu inte införts. Och inte heller något annat manus med protest mot kravet på fascism.

Föreslår man fascism får man plats i spalterna. Vi som talar om att Planeten inte BEHÖVER RÄDDAS med drastiska beslut får inte plats.

Det måste betyda att fascismen är mer rumsren än sanningar om klimatet.

+ – + – + – +

Det grundläggande problemet är att vår demokrati inte fungerar

Det är rent kusligt att notera hur aningslösa svenskar numera föreslår införande av diktatur utan att skämmas. Den vanligaste motiveringen är att ”rädda klimatet”. Det antas kräva drastiskt minskade utsläpp av koldioxid och därmed så låg levnadsstandard att väljarna inte vill acceptera det.

Den 6/3 skriver Tony Henningsson: Det krävs tuffa beslut som demokratin helt enkelt inte klarar av att hantera. Det handlar om omfördelning av resurser både nationellt och globalt.

Det sade också en av klimatpanelen IPCC:s ordföranden, Ottmar Edenhofer, i Neue Züricher Zeitung den 14/11 2010: Med klimatpolitiken omfördelar vi de facto världens resurser. . .Samma andemening har ett stort antal höga dignitärer inom FN sedan yttrat varje år.

I ett möte med 133 U-länder i Bolivia i juni 2014 deltog FN:s dåvarande generalsekreterare Ban Ki-Moon tillsammans med David Rockefeller och Al Gore. Mötet enades om en deklaration i 242 punkter, där man krävde en ”New World Order”, NWO, med global planekonomi. En sådan kan som bekant bara existera under diktatur.

Enligt tidskriften Economist har FN:s nuvarande generalsekreterare, António Guterres, yttrat: För att avvärja katastrofala klimatförändringar behövs en samordnad global insats, som engagerar även dem som för närvarande är ovilliga att agera. Det kräver nästan säkert “top-down diktats”.

Vår vice statsminister Isabella Lövin föreslog i SvD den 1/9 en global Klimatkris-Kommission med uppgift att stärka genomförandet av Parisavtalet:

Ska vi klara klimatkrisen kommer det aldrig att räcka vad regeringar vågar gå fram med i den inhemska debatten. . . Ländernas frivilliga åtaganden bör vara utgångspunkt, men målet måste vara att nå ”nödvändiga åtaganden”.

Alltså, om en regering inte ”vågar” genomföra ”nödvändiga åtaganden”, skall dessa ändå genomföras. Det kan bara förstås som ”diktatur”.

Miljöpartiets grumliga uppfattning av demokratins grunder visas i hennes trefaldiga utnämning av Anders Wijkman till ordförande i demokratiska organ. Han har länge innehaft en ordförandepost i Romklubben, grundad av David Rockefeller som multimiljardärernas kampanjorganisation för NWO. Wijkman är således en högt avlönad lobbyist, googla ”röda tråd nwo”.

Men ”klimatet” behöver inte alls ”räddas”. Skrämseln är en bluff från FN:s klimatpanel IPCC. Denna har framställt sig som ett ”vetenskapligt ” organ, men består av FN:s samtliga nationer, således ett helt ”politiskt” organ med en stor majoritet av U-länder, de som i Bolivia krävde NWO. IPCC har inte visat något naturvetenskapligt kunnande. Jag kan inte minnas något av dess stora larm som slagit in. Fakta är:

–         Polarisarna smälter inte bort. Isbildningen på Grönland ökade 150 kubik-kilometer förra säsongen enligt Danmarks Meteorologiska Institut, DMI.

–         Havet har inte stigit oroande. Söderhavsöarna växer oftare än de krymper.

–         Jorden har blivit grönare. Öknarna har krympt.

–         Skördarna har ökat med 40 procent på 20 år, FAO.

–         Från 1990 till 2015 har andelen extremt fattiga i välden minskat från 37 till 10 procent, Världsbanken.

Koldioxid är växternas viktigaste näring och därför NYTTIG. Även värme ger större skördar och gör därmed alla på Jorden rikare.

IPCC har alltså TOTALT FEL.

Det är bevisat att koldioxid INTE påverkar klimatet mätbart. Sedan 1801 vet man att klimatet växlar med antalet solfläckar. Dessa saknas nu så ofta att det bara hänt för 200 och 400 år sedan. Då var det kallt. Det är vad vi kan vänta nu.

”Klimathotet” existerar bara därför att de politiska och mediala etablissemangen undanhållit dessa fakta från allmänheten. Det är orsaken till ropen på diktatur.

”Krisen” avhjälps genast med öppen debatt om bevisen för koldioxidens faktiska verkan. Öppen debatt är demokratins viktigaste förutsättning.

Nätverket KLIMATSANS

Sture Åström, sekreterare

+ – + – + – +

Fascismens första och mest fundamentala kännetecken är kvävd yttrandefrihet, något som märks tydligt här i Sverige, när det gäller klimatet. Alla riksmedia, och värst av alla de som kallas Public Service, tar aldrig in fakta, som motsäger ”klimathotet”.

Censuren breder ut sig: Jag hörde just på TV att Amazon kritiserats och sedan tagit bort en bok om hälsoråd från sitt sortiment, men att den kunde köpas på Akademibokhandeln i Sverige. Det skulle nu stoppas. I en demokrati får alla läsa vad de vill. Men det är också fritt att kritisera vad andra skrivit. Det är så olämplig information skall bekämpas, inte genom att göra somliga böcker otillgängliga.

I SvD skrev Kristoffer Leandoer häromdagen en kolumn med titeln: Att snåla in på bibliotek är att snåla in på demokrati. Han framhöll deras betydelse. Väljarna måste kunna utbilda sig och informera sig. Han utgår från en idealbild av de kommunala biblioteken, som inte gäller längre. En central nämnd rekommenderar vilka böcker som skall köpas in och utelämnar då sådana som behandlar ”känsliga” teman, ex.vis klimat och invandring. I praktiken har det betytt att endast litteratur med lutning åt vänster förekommer på biblioteken. Det är en del av de fascistiska tendenserna i landet.

Allt detta betyder att vi som kämpar för fakta i debatten om klimatet egentligen kämpar för demokratins överlevnad. Jag hoppas att förståelse därav skall sprida sig i landet, så att fler frivilliga ställer upp till våra aktioner.

Sture Åström

+ – + – + – +

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “Är fascismen rumsren nu

  1. De som särskilt gillar is kan ju frivilligt flytta tlll Kolahalvön, Kamtjatka och andra sådana ställen. Det gör knappast ingen, som inte direkt kommenderas dit.

    Däremot flyttar tusentals varje år till Florida, Hainan (Kinas solö), Thailand, Västindien, Medelhavets solkuster och andra ställen med behagligt klimat. Dem kan man verkligen kalla klimatflyktingar!),

  2. Hur dåligt är det för isbjörnarna? Största populationen nu på minst 70 år. År 1948 var det 7.000 stycke. Idag håller de på att dö ut och är bara 26.000-30.000 kvar.

    År 1984 sade WWF att det fanns 11.000 stycken isbjörnar och att de inte hotades av utrotning.

  3. Det som är extra trist är att SMHI fortsätter att utveckla modellerna. Såg häromdan att dom vill ha in konsulter för att programmera python. Helt rätt programspråk ifs för den tillämpning (obs! Anspelar på namnet.)

  4. Visst är det tragiskt att vissa fakta om kyla och is aldrig släpps fram av svenska vänster/mp-media? Istället skriver de att isbjörnsproblem vid en soptipp på Novaya Zemjla skulle bero på klimatförändringar (f ö världens dummaste ord!)

  5. Hej Anders!

    Stackars isbjörnar. Om det är så mycket is kan de ju inte hitta fritt vatten för att fånga fisk! Hur ska de då kunna överleva? Kanske måste vi släppa ut mer koldioxid för att förbättra situationen för dessa rovdjur?

  6. Sant att folk i allmänhet inte engagerar sig, men än för några enkla saker och oftast känslobaserat och där man slipper anstränga sig så mycket.

    Men, demokrati används oftast som om det vore en universallösning på problem, när det i själva verket är demokratin som har skapat problemen.

    När hör vi diskussionen om hur vi ska ordna demokratin så att den inte skapar en massa problem?

  7. @Göran. Sant att demokrati har ett väldigt kort “bäst före datum”, den kan endast fungera ett väldigt kort tag, för den kräver att alla är aktiva och väljer klokt hela tiden. Och hur länge orkar folk det? Den är däremot praktiskt att tillämpa i en Republik för att välja styrande organ för den.

  8. Det behövs ingen definition av minskad yttrandefrihet i Sverige, dvs. att kalla det för fascism. De tre socialistiska ideologierna nationalsocialism, kommunism och fascism bygger alla på marxism och har som gemensamt mål totalt kontroll på ägande, produktion och medborgarna. Alla är emot yttrandefrihet. Ingen av dessa ideologier kan existera bredvid eller samtidigt som det råder frihet att yttra sanningen. Allt inom dessa ideologier bygger på lögner.

    Vad gäller demokrati är demokrati en totalitär ideologi i sig. Demokrati leder i längden till socialistisk diktatur. Det har varit känt i hundratals år. Det är inge slump att USA inte är en demokrati och att deras konstitution är konstruerad för att skydda sig mot alla negativa sidor av demokrati. Demokati kan aldrig fungera på större sammanhang. Demokrati kan fungera relativt bra i mindre sammanhang.

  9. Detta systematiska undergrävande av demokratin är exakt vad globalisterna eftersträvar. Aningslösa och djupt okunniga klimstaktivistet och uppskrämda skolbarn, politiker och media i ohelig allians, alla beter sig som religiösa fundamentalister inför en annalkande domedag. Politikerna går i globalisterna ledband, media ägs och styrs av samma grupp. Och den svenska gruppmentaliteten får oss att, som bräkande får, ledas in i samma enfaldiga fålla. Gammelmedia är de största svikarna, vårt hopp står till information och upplysning/kunskapsspridning via Internet. Så dela, dela och dela.

  10. – Polarisarna smälter inte bort. Isbildningen på Grönland ökade 150 kubik-kilometer förra säsongen enligt Danmarks Meteorologiska Institut, DMI.

    Har du någon länk till det? Jag har sökt på DMI men inte hittat något om det. Mer motsatta prognoser som visar på minskad ismassa för nordpolen.

  11. Hej,
    Skicka ett email till Trump som stöder bildandet av utredningsgruppen PCCS under professor Happer för att utröna om amerikanska myndigheter har gjort rätt när de stött IPPC:s teorier (och för att visa att protester mot alarmismen även finns i Europa). Länk till Vita Huset finns på WUWT http://wattsupwiththat.com/

  12. Du påminner oss om en kunnskap vi har sluppet unna lenge. Vi kjenner igjen det i Knut Hamsun “Markens Grøde”. Nærmere “Blut und Boden” kommer vi ikke og vi vet om det, men liker det ikke!!!

  13. Intressant att på länsmans vapensköld och en del andra i statens bilder så är det två stycken korslagda “Fasces” dvs ett spöknippe med en yxa, som användes av Romarna för att påtvinga folket sin vilja. Därifrån så norpade mussolini & co namnet för sin ideologi “Fascistas”. Det är den yttersta symbolen för folkförtryck!

  14. Tack Sture för din idoga kamp för att sanningen om vad som orsakar klimatförändringar ska få diskuteras i en fri vetenskaplig debatt i Sverige. Om så hade skett skulle det framgå att ingen vet vad som orsakar dessa. En enda sakfråga räcker som illustration. I planetens Neptunus atmosfär blåser det värre än på någon annan planet. Vindarna kan nå hastigheter över 500 m/s. Dessa vindar kan inte skapas av solinstrålningens variationer. Denna är endast en 900-del så stor som instrålningen på jorden eller några få Watt per kvadratmeter vilket är nästan ingenting.

    Sådana klimatämnen diskuteras inte i den offentliga klimatdebatten vilket framgår av de senaste inläggen på klimatsans. Din klarsyn hedrar dig. Personligen har jag kämpat mot den enfaldiga åsikten att mänskliga utsläpp av koldioxid skulle kunna påverka klimatet sedan före min doktorsavhandling “Wind Controlled Climate”, 1998. Aldrig trodde jag att denna enfald skulle nå sådana nivåer i Sverige som kan upplevas nu. DN:s artikel 2019-03-15 “Vi klimatforskare stödjer Greta och skolungdomarna” tar priset. 270 felaktigt benämnda “klimatforskare” tar rygg på Greta Thunberg som är ett offer på klimatpropagandans altare. De borde alla kallas vetenskapliga klimatdilettanter trots att de innehar titeln professor.

    Det går att bevisa att koldioxen INTE kan påverka klimatet annat än på ett sätt och detta sätt är inte kopplat till koldioxidens strålningsegenskaper vilket IPCC felaktigt påstår. Koldioxiden är både växter och djurs mat.
    Som sådan har den varit en bristvara i atmosfären sedan miljontals år. Varje trädgårdsmästare i Mälardalen vet att värme och ökad koldioxidhalt ökar tillväxten i växthus. Därför brände de olja ur öppna kärl för att förlänga odlingssäsongen på både vår och höst.

    Med andra ord växer det bättre med ökad koldioxidhalt i luften. Detta kan ha en viss inverkan på klimatet emedan ökad växtlighet ändrar jordens albedo. Mer strålning absorberas av vegetation när skogsarealer ökar och likaså gräsets utbredning. Den ökade växtligheten har dokumenterats sedan 50 år. Bland annat har skogsgränsen i Sverige ökat norrut med åtskilliga mil.

    Det ironiska är att de mänskliga utsläppen av (ren) koldioxid troligen utgör en välsignelse för livets möjligheter på jorden och inte en fara för kommande generationer. Det har med säkerhet gjort att matproduktionen i världen har underlättats och därmed har svält kunnat begränsas.

    Beträffande orena utsläpp av förbränningsgaser så gäller att uppehållstiden för partiklar i troposfären är i medeltal c:a 6 dygn. Sedan har de förts till markytan av regn. Sådana utsläpp är och kan naturligtvis vara negativa för människor. Själv minns jag en tid när en vit skjorta buren utomhus i London blev solkig efter en dag. Likaså har jag upplevt den dagliga smoggen i Los Angeles orsakad av bilavgaser de morgnar när det var vindstilla. Numera är reningskraven betydligt högre än de var för 40 år sedan i dessa orter. Den rena gasen koldioxid är totalt ofarlig. 4% av vår utandningsluft består av koldioxid. Den utgör tillsammans med vattenånga våra egna förbränningsgaser.

    Klimatets sakfrågor behöver belysas i svenska medier istället för att ignoreras. Propaganda bör exponeras i en öppen debatt. Du, Sture försöker verkligen att uppmuntra att så sker. Tack!

    Med vänlig hälsning

    Hans Jelbring

Comments are closed.