Klimatforskare varnar för kallare klimat

På vår konferens i Mölndal den 16 – 17 februari framgick att Solens magnetiska aktivitet nu är lika låg som under Lilla Istidens kallaste perioder med missväxt och nöd. På konferensen redovisade 15 kvalificerade talare från fem länder aktuella rön och observationer.

Nedan vår pressrelease, som gått till alla betydande media, dock utan att noteras någonstans, såvitt vi kunnat se.

Den danske rymdforskaren professor Henrik Svensmark visade hur växlande solmagnetism i samspel med inkommande kosmisk strålning i miljontals år påverkat Jordens klimat med effekt på molnbildning och nederbörd.

Den amerikanske solarfysikern dr. Willie Soon redovisade hur solsystemets planeter påverkar Solens aktivitet med effekt på klimat och väder.

 Den norske solforskaren prof. em. Jan-Erik Solheim berättade hur Jordens tyngdkraft och atmosfärens massa höjer atmosfärgasernas tryck ner mot marken och därmed också höjer den marknära temperaturen så att planeten blir beboelig.

Den norske geofysikern prof. em. Ole Humlum visade hur amerikanska forskare har justerat 1930-talets höga temperaturer till lägre och senare års temperaturer till högre för att ge intryck av rekordtemperaturer och hotande framtida värme.

 Den svenske oceanografen prof. em. Gösta Walin berättade att koldioxid i haven reagerar med kalk och bildar basiska bikarbonater så att havet inte kan bli surt.

 Flera talare visade hur FN:s klimatpanel IPCC i datormodeller starkt överdriver global uppvärmning, hur varmare hav gasar ut mer koldioxid efter Lilla Istiden och hur mer värme och koldioxid gynnar Jordens växtlighet och djurliv.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Klimatforskare varnar för kallare klimat

  1. Tack Kjell för att en vanlig “döing” får bekräftat det som han själv kommit fram till, men som omgivningen inte vill tro på, eftersom de är hjärntvättade. Inte bara vuxna utan särskilt våra skolbarn är kraftigt förda bakom ljuset när det gäller den påstådda “farliga” effekten av att vi människor spyr ut den livsfarliga “stridsgasen” CO2.
    Denna osakliga påverkan är för att barnens lärare och skolornas rektorer tror på det för vårt land livsfarliga pyttelilla Miljöpartiet, som idag också gett sig in på politiska områden de är helt inkompetenta att ta ansvar för.
    Många är vi idag som skänker ett hatfullt “tack” till MP för att de höjde bensinpriset med 50 öre/lit den 1/1 och dessutom annonserat att denna höjning ska vara årlig plus inflationen! /0 % av bensinen är skatter och miljöavgifter idag! Man tar sig för pannan!
    Det är inte Öland det gäller, utan långa SVERIGE! Hur ska vi klara av våra transporter när man beslutar något så huvudlöst? Men det är de politiker som sitter runt Rosenbad och har tillgång till tjänstefordon och kan gratis resa på vår bekostnad som kan ta sådana huvudlösa beslut. Det drabbar ju inte dom!
    De begriper inte att det är inte våra nyare fordon som är problemet utan de äldre, och att skydda miljön genom att få renare luft har det aldrig varit något fel med att kämpa för.
    Men att hålla på som MP+S gör, genom att förneka klimatfakta och tillsammans med MSM också hjärntvätta resten av befolkningen, är inget annat än skandalöst oansvarigt.
    Jag frågar mig ofta, hur vi någonsin ska nå fram med vad som faktiskt gäller, när vi har så många ansvariga politiker och journalister som alla har tillgång till de kraftfullaste medieplattformarna – etablerade dagstidningar och Public Service – för att förmedla dessa lögner om klimatet, vilket vi klimatrealister inte har eller kommer att kunna få tillgång till?

  2. Den globala medeltemperaturen började sjunka redan för 3000 år sedan. Kurvan går självklart inte rakt ner utan trappstegsvis med kortare intervaller med ökande temp. Det är just en sådan avsats de senaste 150 åren som klimatalarmisterna hakat upp sig på där trenden är stigande. Tittar man på kurvan i ett längre perspektiv ser bilden helt annorlunda ut.

    De senaste 450 000 åren har jorden haft 4 istider och fem värmeperioder med ungefär 90 000 års mellanrum. Interglacialerna (värmeperioderna) har varit i snitt 9 000 år vardera. Vår nuvarande värmeperiod har vi befunnit oss nu i ca 10 000 år vilket betyder, att om det tidigare schemat håller i sig så står fimbulvintern åter för dörren. Och dessutom är vi fortfarande kvar i värmeperioden lite på övertid, kanske just tack vare en lite högre halt av CO2 i atmosfären.

    För övrigt började CO2 halten i atmosfären att stiga för 8000 år sedan, långt innan industrialiseringen startade. Den lilla temperaturuppgång vi fått nu efter Lilla Istiden (1570-1715) är ändå långt under den medeltemp som var rådande för 3000 år sedan och då, märk väl var CO2 halten lägre i atmosfären. I dag är det betydligt svalare med en högre CO2 halt. Så någon tvärsäker koppling till CO2 och värmeperiod finns inte.

    Så med ledning av temperaturdata hämtad från borrkärnor tagna från Grönlands inlandsis som avslöjar temperaturkurvor för de senaste 450 000 åren så är vi redan inne i nästa istid. Dock har vi ännu inte kommit så långt att snön ligger kvar under vår, sommar och höst.

    Källor:

    https://newsvoice.se/2012/12/05/istiden-ar-har-den-globala-medeltemperaturen-sjunker-enligt-ny-forskning/

    https://newsvoice.se/2014/01/11/evidens-for-att-istiden-har-borjat-och-att-ipcc-vilseleder-allmanheten-och-politikerna/

Comments are closed.