Uppsala celebrerar sin godhet i Klimatveckan

Figur 1. Inledningen till ett av mina tal på konferensen i Mölndal

Uppsala kommun berömmer sig av att vara “ledande inom klimatarbete” och har då begåvats med priset One Planet City Challenge (OPCC) av WWF. Det celebreras med ett märke, som har rubriken: “GLOBAL WINNER 2018”.

För att hålla fortsatt världsklass arrangerar kommunen, för skattebetalarnas pengar, en hel vecka av möten, seminarier, konferenser och utställningar med avsikt att “skapa ett ännu större engagemang, fler samarbeten och . . . kunskapsutbyte”, Klimatveckan.

Vi är inte inbjudna. Vi skulle ju tala om “klimatet” vilket alla ansvariga för “klimatarbete” i detta landet omsorgsfullt exkluderar från programmet. Liksom andra “Klimatmöten” handlar Klimatveckan inte om klimatet utan om olika sätt att visa sin godhet genom att bekämpa “Djävulen”, när man nu vet att han heter “Koldioxid”.

Vi har ju insett att “klimathotet” är en bluff, att koldioxid inte gör någonting alls åt klimatet, men att den ger oss större skördar och således är en välsignelse för hela mänskligheten.

Således handlar “Klimatveckan” inte om klimatet utan om “De Troendes” ömsesidiga exponering av sin “Godhet” på alla tänkbara sätt. Från vår sida påminner det mest om en religiös högtid. Eller om en sammankomst för anhängare av en utopisk politisk ideologi. Det senare illustreras av fascinationen för medverkan av entusiastiska barn:

Figur 2. Kommunala bibliotekets “Program” med 16-åriga Greta

Detta delades ut till besökarna. Notera huvudtemat: Klimatpanik !

Figur 3. En skolklass 10-åringar får öva sig i de vuxnas ceremonier med låsse-champagne och snacks.

Välmenande medborgare, lärare och kommunala tjänstemän, vill “ha med” barnen i alla ansträngningar att “rädda världen”, så att de bibringas motivation  och entusiasm. Se hur uppburen Greta blivit !  !  I hela världen !

För oss som ser på detta utan den falska eufori, som De Troende känner, kan vi inte undgå att bli illa berörda av likheterna med Maos rödgardister och den tyska Hitlerjugend: Barn som i tidig ålder indoktrinerats till en fullständigt verklighetsfrämmande ideologi. Som visat sig destruktiv. Det hör till totalitära regimer.

Den “Godhet”, som vilar på en falsk grund, kommer så att vändas till sin motsats.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Uppsala celebrerar sin godhet i Klimatveckan

  1. Var arrangörerna medvetna om att både champis och champagne släpper ut koldioxid när flaskorna öppnas?

  2. Vi “gubbar” som bar plakat från Klimatsans, fick en hel intressanta debatter med gymnasieungdomar som undrade varför de aldrig tidigare hört talas om att det inte är CO2 som styr klimatet. Några frön sådda!! Vi stod för nästan 15% av lyssnarskaran till pladdrande politiker.

  3. Det här kan man läsa i Nature Geoscience. Det är en kort sammanfattning av en längre artikel. Kanske tillfälligt men intressant ändå att den största glaciären på Grönland har börjat växa sedan 2016 på grund av kallare havsströmmar som kallant på grund av kallar väder över Nordatlanten.

    “Jakobshavn Isbrae has been the single largest source of mass loss from the Greenland Ice Sheet over the last 20 years. During that time, it has been retreating, accelerating and thinning. Here we use airborne altimetry and satellite imagery to show that since 2016 Jakobshavn has been re-advancing, slowing and thickening. We link these changes to concurrent cooling of ocean waters in Disko Bay that spill over into Ilulissat Icefjord. Ocean temperatures in the bay’s upper 250 m have cooled to levels not seen since the mid 1980s. Observations and modelling trace the origins of this cooling to anomalous wintertime heat loss in the boundary current that circulates around the southern half of Greenland. Longer time series of ocean temperature, subglacial discharge and glacier variability strongly suggest that ocean-induced melting at the front has continued to influence glacier dynamics after the disintegration of its floating tongue in 2003. We conclude that projections of Jakobshavn’s future contribution to sea-level rise that are based on glacier geometry are insufficient, and that accounting for external forcing is indispensable.”

  4. Tja det vill till att börja i tid det som krokigt ska bli.
    Det är fullständigt sanslöst att utnyttja aningslösa barn på detta viset.
    Men det är ju bra att vänja dom små barnen att dricka i tidig ålder även om det är förmodligen champis,men det ger dom en skev bild av verkligheten
    Deras uppfattning lär bli att vuxna minglar omkring på dagarna och dricker champangne.Grattis Uppsala kommun,ni ger dom tidiga vanor.

  5. Starten på “klimatveckan” uppmärksammades naturligtvis av Uppsala Nya Tidning (UNT) med en helsida, vara ca 2/3 bestod av 4 bilder och resterande del av text. Av denna framgick dock följande.

    “Helt oemotsagd blev emellertid inte klimatveckans budskap. Bland åhörarna i snålblåsten framför scenen syntes flera plakat från nätverket Klimatsans som förmedlade uppfattningen att klimatlarmen inte har stöd i korrekt forskning och fakta.”

    Blev själv lite förvånad att UNT nämnde aktionen och att det skedde på det viset och utan några värderingar av aktionen.

Comments are closed.