50 års domedagslarm har aldrig befunnits sanna

Den oförliknelige JOSH sammanfattar sina intryck av alla förutsägelser om miljökatastrofer under de senaste 50 åren

Här en fri översättning uppifrån räknat från den första

EARTH  DAY 1970:

1.     Den globala temperaturen kommer att bli 4 grader KALLARE 1990 och 11 grader KALLARE år 2000.

2.     100 – 200 miljoner människor kommer att svälta ihjäl under nästa 10 år.

3.     Civilisationen upphör inom 15 till 30 år.

4.     Förväntad livslängd blir 42 år 1980.

5.     Folkökningen kommer att överflygla alla små ökningar av livsmedelsproduktionen.

6.     År 2000 kommer det inte att finnas mer råolja.

7.     Inom ett decennium kommer stadsbefolkningen att behöva gasmask för att överleva luftföroreningarna, som kommer att stänga ute hälften av sol-ljuset.

8.     Fisken kommer att kvävas.

9.     Barnafödande kommer att vara brottsligt.

+ – + – + – +

Undertill redovisar han det faktiska läget

EARTH  DAY 2019:

a)     Civilisationen existerar fortfarande.

b)    Förväntad livslängd har ökat 30 % till 72 år.

c)     Extrem fattigdom har halverats.

d)    Barnadödligheten har minskat med 72 %.

e)     Luftföroreningarna har minskat drastiskt.

f)      Trots folkökningen har dagsransonen ökat från 2.300 kalorier per person till 2.800 kalorier.

g)     Kina avbröt sin ”ett-barns-politik” under förra året.

h)    USA:s produktion av olja och naturgas har nu nått de högsta nivåerna sedan 1972 och USA håller världens största reserver.

i)       Demokratin i världen har ökat med 536 %.

j)       Genomsnittliga skolgången har ökat från 3,9 år till 8,4 år, en ökning med 115 %.

+ – + – + – +

Man frågar sig: Varför lyssnar media på domedagspredikanter istället för att ta reda på lätt tillgängliga data.

Är det alltför jobbigt, om man är journalist ? Vad skall vi då ha journalister till ?

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “50 års domedagslarm har aldrig befunnits sanna

  1. Nog är bristen på sunt förnuft och naturvetenskaplig bildning skriande bland journalister och politiker. De rättar sig främst efter vilka åsnor som skriar högst. Ännu värre anser jag det är att man hela tiden tjusas av fanatikers verklighetsfrämmande budskap. Ju värre fanatiker desto mer förtjusta är massmedia. De brukar framställas i positiva ordalag som eldsjälar, aktivister, karismatiska personer och en viss klimatflumsprofessor har i flera tv-inslag ansetts ha “rockstjärnestatus”! Enligt min uppfattning finns det inga värre personer än fanatiker Historien är full av deras illgärningar då de följt principen “ändamålen helgar medlen”. Den spanska inkvisitionen, Hitlers judehat, Stalinterrorn, Maos uttalande om att han var villig att låta halva befolkningen dö för att uppnå sina politiska mål. När Pol-Pot regimen härjade som värst blev ansvariga politiker så betagna att de beslöt ändra namnet på landet Kambodja till Kampochea.

    Jag anser att klimatskrämselpropagandan och deras kolportörer är av det fanatiska slaget och menar att de gör enorm skada genom att hänsynslöst basunera ut skräck och skapa klimatångest hos lättpåverkade själar. Den ångest de skapar leder till stor skada och i vissa fall en så stor förtvivlan att den drabbade dör. Våra politiker brukar tala om att man måste respektera människors oro. Jag menar att om vi, som i fallet klimatoro, har en obefogad oro är det mycket bättre att sakligt undanröja denna och visa på hur verkligheten ser ut. Dessvärre verkar det som våra makthavare hellre vill ha lättskrämda och okunniga medborgare då de då blir fogligare och mer lättstyrda.

  2. Du tjatar ständig om källor eller referenser men lämnar själv aldrig några.

  3. “Varför lyssnar media på domedagspredikanter istället för att ta reda på lätt tillgängliga data.” Sunt förnuft är en bristvara och bildningen är bedrövlig. Det är enklare att skriva om vad andra sagt än att göra rimlighetskontroller. Journalister slirar ofta på sanningen t.ex. att klimatet är den viktigaste frågan inför EU-valet men frågan var formulerad som miljö/klimat/energi. Miljö, klimat och energi ska inte blandas i samma fråga men här hade frågeställaren tänkt till för att få rätt svar.

  4. @Petter Wulff. och kan du för oss tydligen okunniga specifiera vem/vad är att anse som “Falska klimatcharlatan” och “äkta klimatcharlatan”.
    Kommer utsökt på den berömda filmkommentaren i från Örnnästet, när Richard Burton klargör fakta. ” A as a hole is a hole is a hole, is a hole, God Dam it!”

  5. @Petter Wulff. Typ alla som var tillgängliga då, rota lite själv.

  6. Listan över felslagna förutsägelser hade mått bra av precisering. Vem sa vad när? Vilka medier tog upp förutsägelsen?

  7. Falska klimatcharlataner ska väl skiljas från äkta klimatcharlataner.

  8. Mycket bra sammanställning av JOSH och den stämmer bra med min minnesbild av hur media rapporterade på sextio- och sjuttiotalet. Jag minns hur de äldre då talade om hur fina somrar vi hade på trettiotalet och om hur kalla krigsvintrarna var på fyrtiotalet. När jag läste fysik 1968-1969 fick jag för första gången höra talas om växthuseffekten och hypotesen om hur koldioxid beräknas höja temperaturen på jorden. Detta ansågs då vara ett argument för kärnkraften. Vederbörande universitetslektor var dock tveksam till hypotesen eftersom den inte stämde med mätdata som visade att det blivit kallare trots ökad koldioxidhalt. Tyvärr minns jag inte mellan vilka årtal mätningarna skedde, kanske minns någon annan på forumet detta? Massmedia har alltid rapporterat hysteriskt sedan dess. När det varit ovanligt kallt har man varnat för att en ny istid är på gång och vid värmeböljor har det skrivits om att vi går mot ett hetare klimat och att detta skulle medföra stora katastrofer med borttorkade skördar, nya sjukdomar, ökenspridning, översvämningar, katastrofalt stigande havsnivåer m.m. Nu tycks media ha fastnat där.

    Jag har vare sig trott på medias skräckskildringar eller diverse domedagspredikningar från påstådda klimatexperter, då de aldrig har kunnat visa på en fungerande teori eller relevanta mätdata. De tycks ha ett linjärt tänkande och oförmåga att se cykliska fenomen. Beträffande massmedia har rapporteringen gått helt överstyr när man vägrar lyssna på kunniga experter som är kritiska till rådande klimatdogm och i stället hyllar och sätter sin tillit till en indoktrinerad sextonårings vanföreställningar om klimatet. Det är i första hand inte hon som skall kritiseras då hon bara är ett redskap i ett fult och cyniskt spel med ytterst IPCC och ett antal politiker och miljardärer som ansvariga. Sedan har de anlitat PR-byråer för att lägga upp strategier och de har i sin tur försökt påverka alla instanser med makt. Det gäller massmedia som förmåtts utestänga de med avvikande åsikter, politiker som lurats tro på klimatalarmisterna, kyrkan som deras budskap vidare och näringslivet som ska tvingas tro på galenskaperna. Metoden för att sprida budskapet är att alltid leta upp händelser som styrker budskapet och att konsekvent förtiga allt som talar emot. På så sätt hoppas man inbilla en majoritet att vi står inför en katastrof. Metoden är bedräglig då klimatet alltid är onormalt någonstans på jorden. Någonstans är det i detta nu rekordvarmt, någonstans har vi extrema vindar och någonstans svår torka och missväxt som massmedia kan rapportera om.

    Det gäller nu att vara medveten om hur den städse närvarande lögnplikten förgiftar media, politik och samhälle.

  9. Dom allra flesta journalister idag tillhör vänsterpacket och har tagit till sin uppgift att ljuga ihop artiklar om miljö. Spelar ingen roll om det är lögner så länge det passar deras globalistiska agenda. Ändamålet helgar ju som bekant medlen. Marxister och annat vänsterslödder stödjer bl.a. Kalergiplanen och vill se vår demokrati gå under. Då finns inga spärrar utan lögnen ta över för att genomföra det dom anser vara det enda goda, dvs demokratins svanesång med hjälp av lögner i gammal Sovjetisk anda. Vi måste sluta att ta intryck av dessa s.k. journalister, dvs marxister, falska klimatcharlataner och anhängare av multikulturen.

Comments are closed.