Orkanen Laura ingår i en minskande stormtrend

VOA

Figur 1. Läget den 27/8 kl 13 vår tid. Laura har gått in över land i Louisiana och därmed försvagats

Orkaner och cykloner, som når land innebär omfattande skador på många sätt. De upp-träder i vissa tropiska områden, där havets temperatur blir hög under “orkansäsongen”, över 27 grader C. De är alltså “normala” extremväder som saknar koppling till halten koldioxid i luften.

Ryan Maue

Figur 2. Dr. Ryan Maue visar energin i orkaner och cykloner, uppdaterat 17/8 2020

Från satellitmätningar beräknar Ryan Maue energin i orkaner och cykloner.

  • Nedre kurvan: Norra halvklotet
  • Övre kurvan: Båda halvkloten

Kurvorna visar både de som når land och de som inte gör det. Man kan notera en avtagande trend sedan 90-talet. Både i norr och söder har detta år börjat med en tydlig nedgång, som dock måste betraktas som tillfällig.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Orkanen Laura ingår i en minskande stormtrend

  1. Jag tror att de flesta journalister strävar efter att väcka uppmärksamhet och om denna uppnås med hjälp av överdrifter, halvsanningar eller rena lögner så må det vara hänt. Därtill kommer deras tro på att vad flest tror är rätt och att avvikare från den “rätta” tron har fel och måste bekämpas. I allmänhet är de alldeles för okunniga och lata för att kunna ta till sig kritikers argument. Dessutom är det bekvämt att hela tiden tycka som de flesta av kollegorna.
    Idag hade Extinction Rebellion en manifestation i Stockholm där de olovligen hindrade trafiken. De hävdade att de gjorde detta för att rädda mänskligheten från undergång och att det redan nu var många som dog av klimatförändringarna. TV-reportern hade förstås inget att invända mot galenskaperna och benämnde dessa störda individer med det positivt laddade ordet aktivister. Dessa aktivister lever i vanföreställningarnas värld, tror på alla de värsta alarmistiska budskapen och inser inte hur hjärntvättade de är. Extintion rebellion är ingen gräsrotsorganisation utan dess främsta finansiär heter George Soros och det är han som tillsammans med andra miljardärer inom globalistmaffian som vill rasera demokratin och införa en ny global världsordning och då anser de att alla medel är tillåtna.

  2. Lars,

    Jo, det har jag undrat också. Söker man på nätet så hittar man ju snabbt saklig information som visar att isarna inte smälter, isbjörnarna frodas (sen vi sluta skjuta dem), orkanerna ökar inte o.s.v.

    Läser de inte dessa artiklar ? I så fall måste de vara världens sämsta journalister. Läser de dem, men anser att det är fake ? I så fall måste det vara riktigt illa ställt. Läser de dem och förstår att läget är långt ifrån en katastrof ? Troligen.
    Jag tror att de tror att huvudteorin fortfarande är rätt. Ökad CO2 kommer att leda till katastrof. De tror att “vetenskapen” är säker på detta.
    De tror att man varit lite för snabba med undergångsprognoserna (vilket nog många journalister kan ha stor förståelse för), men hotet är fortfarande på riktigt. De gäller att medvetandegöra oss vanliga om hotet innan det är för sent. Då är alla medel tillåtna. De ska ju rädda oss. Ändamålet helgar medlen.

  3. Svenska medier ägnar sig nu åt att förklara varför orkanerna blir kraftigare. De förklarar därmed något som inte har inträffat. Orkanerna har inte blivit kraftigare. Det visar statistiken.
    IPCC har konstaterat att klimatmodellerna inte ger något klart besked om huruvida orkanerna kommer att bli kraftigare i framtiden eller om de kommer att bli oförändrade.
    Ljuger svenska “vetenskapsjournalister” medvetet? Eller föredrar de att vara okunniga och låta sig luras av klimataktivister, som alltid ljuger om allt möjligt?

  4. Klimathotare verkar aldrig bekymrade över att de har ständigt fel. De kommer ivrigt med nya (felaktiga) uttalande och prognoser.
    Verkar som det saknas nån komponent – självinsikt ? Eller det kanske bara är dåligt minne. Kanske de inte kommer ihåg alla fel de haft ?
    Nåt konstigt är det i alla fall.

  5. Laura blev inte så förödande som förutspåtts.
    Den klassades som en kat 4 orkan. Detta eftersom vindbyarna nådde rätt värde för en sådan klassning. Men tydligen är klassificeringen baserad på de skador som orkanen åstadkommer. Detta visar snarare att det knappt var en klass 1 orkan, baserat på bilder från området.
    Döm själva: https://www.nhc.noaa.gov/aboutsshws.php

    SVT gjorde stort nummer av att orkanerna blir värre innan Laura nådde land.
    Igår då den nått land så nämndes den men inget om de små skador som var uppenbara vid sändningen. En besvikelse för Erika?

  6. I onsdagens Rapport framträdde Erika Bjerström och höll en lång utläggning om klimatförändringarna som orsakade orkanen Laura som mer eller mindre skulle ödelägga södra USA. I torsdagens Rapport nämndes Laura under 20 sek strax före vädret. Översvämningar blir nog ganska omfattande men ingen katastrof verkar inträffa denna gången heller.

Comments are closed.