SvD: Victor Galaz bekräftar komiskt kritikens relevans

Figur 1. Den 19/5 svarade Victor Galaz på Lena Anderssons krönika om medias svek i klimatdebatten

Det blev en rent komisk bekräftelse på kritiken, inte till 100 % utan till 300 % eller 500 %. Han börjar med påståendena om oljebolagens finansiering av tvivel på klimatkrisen på 70-talet och ser i Lena Anderssons “strategi klara paralleller med tobaksindustrins och vapenlobbyns sätt att påverka den allmänna opinionen.”

Själv agerar han helt enligt Alarmisternas Manual, som organiserats av Columbia Journalism Review och finansierats av familjen Rockefeller. Tongivande media i västvärlden samarbetar om lämpliga teman och deras koordinerade publicering samt lämpligt, d.v.s. skrämmande val av orden man använder. Han har inte förstått att man inte behöver någon manual om man inte ljuger.

Han vill få det att framstå som fel att “Koppla ihop klimatfrågan med en dold radikal agenda.” Ja media döljer sanningen att frågan egentligen inte handlar om klimatet utan om att införa en global planekonomi, d.v.s. kommunism. Det är öppet förklarat på många håll och i inlindade omskrivningar av miljöministrar här i Sverige.

Han ser hennes kritik som exempel på “klimatförnekelsens sista dödsryckningar” som “i bästa fall hittar hem på en obskyr blogg eller Youtube-kanal. Och så på en och annan ledarsida förstås.”

Ett tydligt fall av vuxenmobbning, som helt saknar det frågan handlar om: fakta. Det Lena Andersson efterlyste i en saklig debatt.

Lena Andersson svarar träffsäkert

Galaz replik följer “manualen som revolutionär psykologi och dogmatisk religion. Det var det förhållningssättet min artikel diskuterade. Så märkligt då att till svar få en prefekt illustration på det.”

Vem är Victor Galaz ?

Han är forskare på Stockholm Resilience Centre, SRC. På dess hemsida finner jag fölande:

Figur 2. Victor Galaz och en kollega har fått 3 miljoner kronor för att studera spridningen av felaktig och vilseledande informa-tion om skogsbränder i Amazonas, Kalifornien och Australien.

De skall analysera miljoner tweets. I realiteten torde det handla om att sprida de alarmistiska myterna om dessa skogsbränder, så som ex.vis Johan Rockström gjort i SvD. Han var chef på SRC från dess början 2007.

Galaz arbetar snarast med propaganda för teman som skall underbygga klimatpolitiken, m.a.o. politisk propaganda. Det kallar jag inte för “klimatforskning”.

Det står inte varifrån pengarna kommer, men de flesta andra anslagen kommer från “FORMAS”, som tycks vara navet i svensk miljöforskning. I dess Årsredovisning finner jag följande:

Figur 3. FORMAS fördelade 2020 nästan 1,7 miljarder skattepengar till miljöforskning m.m.

Målsättningen är att bidra till att nå FN:s 17 Globala Mål.

Forskningsrådet FORMAS leds av generaldirektör Ingrid Petersson, som tycks sakna erfarenhet såväl av naturvetenskap som av vetenskaplig forskning.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “SvD: Victor Galaz bekräftar komiskt kritikens relevans

  1. Angående det så kallade befolkningsproblemet. Jordens befolkning kommer att öka till runt 10 miljarder och kommer därefter att sjunka helt naturligt till 6,5 miljoner människor. Jag set inte att det finns något befolkningsproblem.

    Globalisterna vill dock minska befolkningen till 500 miljoner. Vi får se vilka av oss som blir offer i deras agenda.

  2. Victor Galaz lär ha en statsvetarutbildning som bakgrund, och ingenting naturvetenskapligt. Det är typiskt för vår postmodernistiska tid att folk som egentligen inte begriper ett dugg anser sig vara klimatexperter.
    Lena Anderssons svar var verkligen träffsäkert.
    Nog sprids det desinformation om skogsbränder i världen alltid. Som att de ökar och kanske till och med är värre än “någonsin”. I verkligheten har de en liten nedåtgående trend. Vilket till stora delar kan bero på mänskliga aktiviteter för att minska skogsbränder och spridning av skogsbränder. Samtidigt har raka motsatsen skett i Kalifornien och Australien. Där har mänskliga aktiviteter ökat risken att skogsbränder sprids okontrollerat när de väl startar. Sedan skylls de omfattande skogsbränderna på klimatförändringar i stället för på den usla skogsvårdspolitik som ligger bakom.

  3. Sällan någon i nutid benämner järnnätter , dvs att omkring midsommar uppstår frost på marken . Koloniodlare vet säkert begreppet järnnätter , då de förbereder sig med att täcka över odlingar med plast . Kall sommar ? Ingen vet nu dags datum . Endast klimatalarmister vet att jordens medeltemperatur ökar i en framtid . Hur vet klimatalarmister detta scenario om att jordens medeltemperatur ökar i en framtid ?
    Vi som kommit till åren , vet att i vår ungdom uppstod järnnätter omkring midsommar .

  4. Inte för att man kan härleda direkt till klimatförändringar, men kallare vår har jag inte upplevt. SMHI lovar snö och kyla minst två dagar till, sen kallt resten av 10 dagars prognosen. Får mig att minnas varmaste våren, när vi satte potatisen tidigast. Det var 1982, 25 maj. Det var varmt och häggen blommade nästan två veckor tidigare. Det, och mycket annat förstärker min tro på att en accelererande global uppvärmning, är påhittad och fantasier. Klimat förändringar sker under vissa tidsperioder, vilket skedd tidigare också. De äldre berättade, att trettitalet hade så soliga och varma somrar, som de aldrig upplevt. De hade sin huvudsakliga arbete utomhus, med höbärgning på sommaren och skogsarbete på vintern. så vädret var viktigt för familjens överlevnad och noterades flitigt. De fick ha en jutesäck med uppklippta hål för ögonen, för bromsarnas var tusental och hemskt aggressiva, när de var på slåttermyrarna, på den tiden. Inte ens deras föräldrar hade upplevt det tidigare. Vilket gör det till en tidperiod av minst hundra års erfarenhet. Det har man inte upplevt än heller, trots massiv propaganda om höjda temperaturer. 1988 och 1997 var också varma somrar, men inte till närmelsevis deras rekord, Bromsen kommer med värmen och överlever bara om det är soligt och varmt. ju varmare somrar desto mer broms, för då överlever dom längre, blir bara fler och fler. Två sorter, där blindbromsen är värst, den har en ännu större behov av värme. Och skyr inga myggmedel. Jag skriver av min erfarenhet, har inga betalda forskar rapporter att påvisa. Man kan inte dra nå växlar av det, men det indikerar på ett varmare klimat (väder) då, under flera somrar. Vilket jag inte i den omfattningen, ännu varit med om.

  5. Det övergripande problemet i världen är befolkningstillväxten.
    Det är bevisat att rikare människor skaffar färre barn, i.e. se till att utrota fattigdomen så kommer befolkningsökningsproblemet att lösa sig själv.
    Hur ska då det gå till?
    Världen har hittills försökt och i många fall lyckats att lösa detta genom innovation, ekonomisk tillväxt och företagande. Det har naturligtvis inte gått smärtfritt men har gett hyfsade resultat. Färre människor är fattigare idag än för 30 år sedan, både relativt och absolut.
    Om vi ska anamma den klimatsekteristiska varianten där vi skapar ett globalt planekonomiskt samhälle med FN som någon sorts maktcentra så kommer befolkningen att minska pga svält, ungefär som Stalin gjorde, eftersom energi kommer att bli så dyrt att de fattiga helt enkelt inte har råd att leva.
    Allt för makten och härligheten, amen

  6. SVD fortsätter utmana klimat-alarmister på ledarplats.
    1 dag 21 maj 2021 bereds plats för Björn Lomborg som kan konstatera att vi borde anpassa oss i stället för att vidta förhastade åtgärder idag. Kritiken utgår från unga aktivisters vilja att på ett odemokratiskt sätt utnyttja domstolar för att driva politik.
    Politik som ofta går ut på att göra det dyrare att leva.
    Dvs fel resursutnyttjande.

Comments are closed.