Spanien utan sin kärnkraft

foronuclear

Spaniens första kärnkraftverk, “José Cabrera” vid Zorita, befinner sig under avveckling

De spanska politikerna tycks ha satt landet i en värre klämma än vad våra politiker har gjort med Sverige. Nu böjar de sakna den kärnkraft som avvecklats. Under september flerdubblades de spanska elpriserna så som i Storbritannien och Tyskland.

Det har gått så långt att media ger plats åt kunniga experter, som öppet argumenterar för mera kärnkraft.

I “Svenska Magasinet” på Costa del Sol påstår en professor något oerhört:

Spanien har valt fel väg i energipolitiken

Artikeln innehåller dessutom fakta om antalet reaktorer i flera andra länder som Frankrike, Storbritannien och Kina, varför jag rekommenderar den.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Spanien utan sin kärnkraft

  1. Även om spanjorerna inte behöver växthus kommer skenande elpriser drabba våra importpriser väsentligt. Lägg till missväxt om en modern liten istid hotar. Jag vågar inte tänks tanken ens…….perfekt storm tillsammans med ett EU som tyngs under mycket svaga ekonomiska förutsättningar. Frågan är vad WEF döljer för oss? Det finansiella systemet i väst med dollarn i täten står inför ett reset, kontrollerat eller ej!

  2. Klassisk kommentar av Einstein…
    Två saker är oändliga, universum och mänsklig dumhet, men jag är inte helt säker på universum.
    Att dessa oändligt dumma politiker i västländerna kaske slingrar sig under galgen när triviala sanningar, som att solen inte lyser på natten och att det ibland inte blåser, har blivit pinsamt uppenbart för dem, så går de ut och gnäller på sina motståndare som barn.
    Tjänstemanna ansvaret och möjlighet att stämma idioter till ministrar…bör återinföras.
    Ni vet vilka jag menar.

  3. Spanien har valt fel väg i energipolitiken liksom Sverige, Storbritannien och Tyskland. Varför ökar efterfrågan på fossila bränslen när man satsar på väderberoende elproduktion och lägger ned kärnkraftverk?

Comments are closed.