Expressen med SVT-kritik !

Hybrit

Den gröna omställningens paradprojekt för “fossilfritt stål ”

Ett stål som ingen kommer att köpa, sedan bluffen om koldioxidens verkan på klimatet blivit uppenbar: Koldioxid har INGEN mätbar verkan på klimatet och är i övrigt genuint VÄLGÖRANDE för mänskligheten.

2023-05-26, Expressen, Debatt, Blomgren, Henrekson, Sandström:

SVT utmålar kapitalister som gröna klimathjältar

De så kallade gröna industrierna i Norrland slipper kritiska frågor i SVT. 

Det ger utrymme för smarta riskkapitalister att både höja sitt anseende och åtnjuta offentliga stöd, skriver Jan Blomgren, Magnus Henrekson och Christian Sandström. 

+ – + – + +

Mördande kritik av SVT

Expressen öppnar för mördande kritik av SVT för dess svek mot sitt sändningstillstånd, som fordrar “allsidig nyhetsförmedling” och utrymme för “båda sidor” samt “kritisk granskning” av betydelse för medborgarnas ställningstagande i viktiga samhällsfrågor.

Läs debattartikeln ! Kanske börjar några i media förstå hur grotesk mediakulturen blivit.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Expressen med SVT-kritik !

  1. Svagt av SvT. Men de inledande trossatserna har ingenting med Expressen-artikeln att göra, som jag kan se.

  2. Klimataktivisterna, de klimathotsreligiösa, som också alla är kärnkraftshatare, kör med en av sina vanliga taktiker: Påstå att folk har åsikter bara för att de tjänar på att ha dessa åsikter. När det gäller Jan Blomgren, är påståendet att han gillar kärnkraft bara för att han har ett bolag som vill bygga kärnkraft.
    Dessa aktivister förnekar alltid fakta, som att kärnkraft faktiskt är det säkraste energislaget, med färst dödsfall per producerad kWh. Ljuger gör de alltid, exempelvis med påståenden om att vindkraft är billig och kärnkraft dyr. Fast ny kärnkraft ger billigare el än vindkraft.
    Om nu pengar styr åsikter, borde aktivisterna ifrågasätta alla dessa personer som har sin försörjning tryggad så länge klimathysterin hålls vid liv. Fast så långt tänker de inte. Kanske bland annat för att en del av aktivisterna hör till personerna som tjänar på klimathysterin?

  3. Thorleif och övriga

    Tyvärr ser det inte bättre ut än att världen, med västvärlden först, går mot en katastrof. Krig i Ukraina, klimatnoja, maktkoncentration (FN, EU, WEF, m.fl.) och kolossal invandring från MENA är sammantaget en veritabel häxbrygd som verkligen inte blir lätt att få kontroll över innan den exploderar.
    Huka sig, den som kan 😱

  4. Adepten

    Primtal och Fibonacci i all ära men slutsatserna ditt sista stycke kommer att ställa till det rejält så länge vi inte tillåter oss en ordentlig etisk debatt medan marknadskrafter och flockbeteende tar över. När ska våra politiker t.ex verkligen “ta ansvar” genom att “komma ut ur karriär-garderoberna”? Marknads-extremismen och särintressena måste tämjas och göras synliga med alla fakta-perspektiv. Eller måste det till en ekonomisk krasch först? Eller t.o.m världskrig?

  5. @Thorleif

    Appropå pingstafton.
    Tack för den underliggande skärpan i dina tankar om mänskliga artefakter som även Richard Sörman försöker beskriva på ett förenklat sätt🙂

    Svaret på meningen med allt blir alltid summan av de tre första udda potenserna av två – det vill säga 2^1 + 2^3 + 2^5 = 42.
    Eller utryckt som den gudomliga treenigheten som redan vet innan ordet är på vår tunga vad vi behöver, tänker, känner och upplever.

    Ja utvecklingen kan te sig skrämmande för mänskligheten som med stormsteg snart inte kan avgöra om det är en botarm’e eller en chatGPT som ligger bakom och styr förloppet😉

  6. Apropå hjältar: Här är de som har rätt men som ej får rätt i den politiska korrekthetens förfall. Jämför Elsa Widding. Här en analys av problematiken av Rickard Sörman;

    https://detgodasamhallet.com/2023/05/27/richard-sorman-elsa-widding-kan-ha-ratt-utan-att-fa-ratt/

    Svt vägrar som vet att redovisa t.ex Blomgrens expert-analys. Persona non grata. Widding har nu valt att KU-anmäla vilket kan bli en öppning för att Svt/SR ska våga bli objektiva om energipolitiken.

    Själv är jag uppväxt i 1-kanals tv med hjältarna från förr ; “De 3 O-na”

  7. Ja, lägg ner SVT/SR och börja om o gör rätt. Hedra, självständig och allsidig journalistik. Det finns ju historiska förebilder i er egen krets och historia som de tre “O-na”, Ortmark, et al!

Comments are closed.