AP, Associated Press säljer bort hela sin trovärdighet !

AP har mottagit US$ 8 miljoner från klimataktivister

Nyhetsbyrån AP, Associated Press i USA, har mottagit donationer på 8 miljoner dollar från aktivistiska multimiljardärers “foundations” som  William and Flora Hewlett Foundation, the Howard Hughes Medical Institute, Quadrivium, the Rockefeller Foundation, och the Walton Family Foundation i februari 2022.

De har därefter anställt 20 journalister för att bevaka “klimatet”. Dessas produktion har visat sig vara utpräglat alarmistisk. Via AP:s internationella nätverk har de spritt åtminstone 64 rent alarmistiska artiklar runt hela världen.

The Washington Examiner rapporterade 25/5 under rubriken:

Explosion of AP climate change stories following $8 million environmental grant

(Explosion av artiklar om klimatförändringar från AP efter donation av $8 miljoner för miljöbevakning)

+ – + – + – +

Wikipedia skriver så här om företaget:

Associated Press eller AP är en amerikansk nyhetsbyrå som är världens största av sitt slag.

AP, vars huvudkontor fortfarande finns i New York, bistår 1 700 tidningar och 5 000 TV- och radiostationer med dagliga nyheter, skrivna i ”ren faktaform” på tre språk: engelska, spanska och arabiska. AP har 242 kontor i 121 länder. I USA är AP nästan helt utan konkurrens, sedan den tidigare huvudkonkurrenten United Press International gjort stora åtstramningar och omstruktureringar.

+ – + – + – +

Praktiskt monopol

AP har alltså ett praktiskt monopol på förmedling av vissa större nyheter. Den som sitter på ett monopol har stora maktmedel inom räckhåll. Inom media tycks de starkaste frestelser-na vara att driva propaganda för de egna fixa idéerna, ex.vis att “rädda världen” från “klimatkrisen”. Just detta: “att påverka”, var många journalisters motiv för sitt val av utbildning i en enkät för länge sedan.

AP har fått donationer på 8 miljoner USD från multimiljardärer, som alla vet är starkt engagerade för den “gröna omställningen” av hela samhället. Därefter inrättar AP en särskild avdelning med 20 anställda för “klimatet”. Hur mycket AP än försäkrar att de inte låter sig påverkas av donatorerna, står det skinande klart att AP:s särskilt larmande artiklar inte skulle skapats utan donationerna.

Kontakta TT

Du som läser detta: När du ser en TT-notis i din tidning om kommer från AP och den innehåller tydliga överdrifter, mejla TT med några faktauppgifter och påpeka hur AP låtit sig korrumperas. AP har spelat bort sin trovärdighet.

Skriv att du förväntar dig att TT skall upphöra med att sprida material från AP.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “AP, Associated Press säljer bort hela sin trovärdighet !

  1. Vilka tjänar på att klimathysterin hålls vid liv?
    Förutom de redan nämnda, en hel del forskare. Det är ofta forskare som helt enkelt är för dåliga för att ha kunnat göra karriär inom någon annan gren av vetenskapen än klimatvetenskapen. De anstränger sig för att få fram “rätt” resultat snarare än korrekta resultat. De använder dåliga data och/eller dåliga analysmetoder. De drar grundlösa slutsatser.
    De har ändå sina tjänster säkra så länge politiker öser pengar över klimatforskningen.
    Slutar det ösandet, kommer många forskare att få se sig om efter andra jobb. Särskilt de dåliga klimatforskarna. Kanske klarar sig inte ens alla de duktiga.

  2. Lars du skriver “De klimathotsreligiösa ignorerar helt alla dem som tjänar pengar på klimathysterin” och det är väl inte så konstigt egentligen, de är ju själva en del av de som lever gott på klimathotet, man biter ju inte den hand som föder en.

    PW du skriver “Oklart för mig vilka pengar man tjänar på ”klimathysterin”” men det är väl inte så svårt att se, entiteter som WWF, Green Peace, Naturskyddsföreningen, ja ett oändligt antal sk.NGO:s om gått från idealistiska organisationer till miljardföretag, där stater pumpat in pengar, sen har vi enskilda forskare som gjort sig om inte rika så åtminstone väldigt beroende av larmandets välavlönade jobb som “klimatspåmän” plus alla “vanliga” forskare på olika statliga universitet och forskningscentra med endast en målsättning att “larma” om klimatet.
    Om du inte kan se alla dessa som är helt beroende av just “klimathotet” och den bias till den rätta politiken och därmed sin egen lön så må du vara lite blåögd.

  3. Lars K: Ja, pengar kommer från olika håll. Den springande punkten är vilka sakargument, som motiverar pengarna.

    Oklart för mig vilka pengar man tjänar på ”klimathysterin”. Vad är poängen med att satsa på hysteriska människor som konsumenter?

  4. De klimathotsreligiösa hävdar att det inte går att lita på “förnekande” forskare för att dessa får pengar av fossilbolag, ofta med tvivelaktiga eller inga bevis för påståendet.
    De klimathotsreligiösa ignorerar helt alla dem som tjänar pengar på klimathysterin, och som därmed inte har någon anledning att försöka vara objektiva och sakliga. Bland annat då AP, tydligen.

  5. TT sprider massor med klimatförvirring!
    Nu förstår man bättre, de flesta i alla fall!

    Nästa steg i avslöjandet?
    Kanske varifrån pengarna kommer i första hand. Kina?

  6. PW

    Verkar? Precis i din sedvanliga stil!
    Försök borra ner dig i argumentet och återkom med fakta eller detaljer.

    Stiftelser är redskapet oligarkerna använder för påverkan av olika slag. Dess särskilda form och skattefrihet har insynsskydd samt att de inte är vinstdrivna lurar inte sällan beslutsfattare hos offentlig makt.

    De relativt nya karriär-organisationerna är just mängden NGOs och tankesmedjor för bearbetning och lobbying av parlament, regeringar och dess myndigheter. Follow the money Petter.

  7. Här görs några amerikanska stiftelser till klimataktivister utan antydan till nyansering. Sakargument verkar inte finnas mot APs satsning.

  8. Adepten

    Jag har följt WEF sedan 2008 åtminstone. Hur många vet ens att de existerar? 1%? 5%…..knappast! Och har de hört om det så vet de nog inte mycket om dess agenda och historia.

    Utan tvekan utgör Klimatet “the black box” som indoktrinerat världens befolkning till slaveri under “den goda viljan” till skillnad från vanliga slavar. Tar EU beslut om WHOs (WEF) agenda nästa år kan det vara för sent.

    Eskalerar Ukraina tillsammans med kommande ev undantagstillstånd i ngn form ligger vägen öppen för bankholiday (monetär reform) och t.o.m transformation av EU mot federation. Räntorna måste upp högre först vilket jag räknar med (ev paus fn?).

    Motståndet måste växa men hur när msm inte står på fakta-grund? Internet har nu lett till att människors kunskaps-insikt hotar makten. Därför är msm-oligopolet på maktens sida (journalister i allmänhet i okunnighet) men ytterst stiftar makten lagar mot disinformation = sanningen.

    Covid var ett utmärkt start-test där TNI mfl såg till att WHO kunde styra vad som är sant eller inte liksom utfärda nya regler och ersättnings-modeller till sjukhus (USA).

    Det senaste; https://newsvoice.se/2023/05/twitter-eu-uppforandekod/

  9. @Thorleif

    👍👌 Du för nekar dig ej när det gäller det mentala klimatet 😁
    Ja, när ska mänskligheten komma på att det mentala klimatet är det alvarliga hotet mot mänskligheten och inte CO2 eller andra klimatfaktorer.

  10. Göran. När väl den “akademiska utbildningen” urlakats tillräckligt, kanske den bara räcker till att servera latte och hamburgare.

  11. En universell medborgarlön är det ultimata sättet att kontrollera en hel population (delpopulation) via mobiltelefonens tjänster i samhället. Det kommer att Socialt kreditvärde som givetvis omfattar klimatet som kan omfatta vad som helst.

    Ytterst tillgången till pengar från banken eller staten. När väl en federal myndighet inom EU bestämmer är svenskarnas möjligheter att få sin sak prövad enl svensk historisk praxis blott ett minne. EU styrs snart av samma människor som styr FN och deras under-organisationer nämligen privat kapital.

  12. Lyssnade på utdrag ut ett tal ågon eu-person. Kort om att universell medborgarlön ska införas, ekonomisk tillväxt ska upphöra via minskad konsumtion och produktion etc. På detta tal jublade publiken.

    Min iakttagelse. Vi har överbetalda (= betalning som inte motsvarar nyttan) eu-personer som tjänar mellan 100.000 och 400.000 euro om året som predikar om hur folket ska leva i armod och folket jublar åt det.

    Så, om folket medvetet väljer att vara obildade nyttiga idioter, spelar det då någon roll vad AP skriver? Jag måste säga, att när jag stöter på folk på stan som demonstrerar någon åsikt om något, så brukar jag ta ett snack med dem. Av dessa snack blir jag bara mer och mer cynisk av att folk är så okunniga om mer eller mindre precis allt.

    Och detta i ett land som snart kräver en akademisk utbildning för att servera en kopp latte eller hamburgare.

  13. Ja så har det väl varit nu i kanske 10 år betr klimatet. Säkert längre i andra frågor. Lägg till TNI när det gäller t.ex Reuter/Thomsson, BBC, EBU(t.ex Svt/Sr) och flera sociala medier inkl CIA.

  14. TT spelar ju i Sverige en aktivistisk roll. En stor del av nyhetsmedias alarmistiska texter kommer från TT. Dags att uppmärksamma!

Comments are closed.