Naturvårdsverket stryper forskning om giftiga VKV !

Vingar till vindkraftverk kan inte återvinnas utan läggs istället ut i landskapet, Samnytt

2024-03-16, Samnytt:

Vindkraftverk kan vara stora miljöbovar

(Klicka på den röda rubriken så kommer du till artikeln.)

+ – + – + – +

Vingarna, rotorbladen, kan vara över 100 meter långa och väga mer än 30 ton. De består mest av epoxiplast armerad med glas- eller kolfiber. Vid erosion sprider de mikroplast, som kan innehålla det mycket giftiga ämnet bisfenol A. I Norge har Mattillsynet förbjudit VKV, där det finns risk för kontaminering av dricksvatten.

Det finns inget praktiskt sätt att återvinna vingarna. Eller destruera dem på ett säkert sätt. Idag läggs de i deponier, där det finns plats.

Etablissemangets förljugenhet även på Naturvårdsverket

Det mest alarmerande i rapporten är försöken av NVV att stoppa forskningen om gifternas spridning från VKV.

Den offentliga förvaltningen tycks helt övertagen av alarmister, som tillsatts under de röd-gröna regeringarnas inflytande från Miljöpartiet.

Rapportens avslöjande bör snarast leda till utbyte av den sittande generaldirektören på NVV samt de avdelningschefer, som varit närmast ansvariga.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Naturvårdsverket stryper forskning om giftiga VKV !

  1. Fortsättning:
    Däremot borde det forskas och tas fram listor på personer som fått sina tjänster genom politisk aktivism. De finns överallt inom den offentliga sektorn, i media, inom näringslivet och framför allt inom politiken. Dessa destruktiva element borde snarast avslöjas och förhindras att utöva sina parasitära och ondskefulla gärningar.

  2. Naturvårdsverket vill stoppa forskning om vilka gifter som sprids av vindkraftverken. Detta visar tydligt att deras egentliga intresse inte är naturvård utan aktivism för att omstöpa samhället och införa diktatur och påstådda klimatförändringar är bara en förevändning. Vi vet att vindkraftparkerna orsakar stor skada på djurlivet. Djuren skyr dessa områden. Fåglar och andra flygfän dör i stort antal när de sugs in och träffas av vingarna. Bara av den anledningen borde de stoppas. När det nu kan konstateras att de också sprider ämnen som det ytterst giftiga ämnet bisfenol A, vilket hotar vårt dricksvatten och naturligtvis även djuren som dricker vattnet är det förödande att det tillåts ske. Lägg därtill den förstörda fysiska miljön och de hinder som uppstår för friluftslivet jämte försämringen av fastighetsvärden för närboende, framstår idiotin ännu tydligare. När dessa vindsnurror dessutom är ytterst olönsamma och förstör elmarknaden, borde alla normalbegåvade människor inse den totala idiotin.
    På Chalmers “forskas” det om “klimatförnekare” med syftet att ringakta och förfölja personer som är kritiska till en rådande klimatpolitiken. Detta osar fascism och är inte värdigt ett demokratiskt samhälle.

  3. I USA klarar man inte längre att tillverka kärnkraftverk till rimliga priser och det tas som ursäkt för att kärnkraft i Sverige också måste stoppas av klimatalarmisterna och MSM-media? Kan meddela att det är mycket annat som förfaller i USA och inte bara det tekniska kunnandet att bygga kärnkraft. I Sverige har man kunnat bygga kärnkraft till vettiga priser förr och hade inte politikerna sett till att den kunskapen fimpades hade vi suttit i en guldsits nu med orderböckerna fulla av beställningar. Vindsnurror importeras från Danmark, Tyskland och Kina i huvudsak, kostar bara pengar, och miljön förstörs så det är bara en förlust på alla plan!

  4. Det är helt fel att, som i en del kommentarer, fokusera miljöproblemen kring vindfläktar på avfallsfrågan om rotorbladen.
    Miljöproblemen börjar vid planeringen av sådana, får ökat fokus vid uppförandet, når operativ oåterkallelig effekt vid produktion och blir långsiktig belastning vid utbyte av rotorblad och nedmontering. De enskilda miljöproblemen vid dessa faser finns väl beskrivna och borde ha lett till att inga vindfläktar alls uppförts. Tekniskt klarar de inte maskindirektivet och borde därför inte getts tillstånd i första rummet.
    De har dessutom m.h.t. sitt behov av motsvarande mängd planerbar kraft noll samhällsekonomiskt värde. Bäst samhällsekonomiskt resultat är därför att avveckla alla uppförda vindfläktar, avbryta planering och uppförande av nya sådana samt därtill endast ge tillstånd till planerbar kraftgenerering framöver.
    Allmänheten är förd bakom ljuset.

  5. @Thomas P
    Du har rätt i att Vesta och Stena recycling påstår sig kunna återvinna 100%. Men och ett viktigt men är att inte ett ord om hur processen går till eller ens vilka ämnen som åtgår i processen fanns med i texten du länkade till. Hur vet vi att de ämnen som ska användas är miljövänliga eller ens om processen är miljövänlig.
    Så om du Thomas kan hitta den information vore det väldigt bra. Sedan kan vi avgöra om det är en så miljövänlig process. För du vill väl att det är miljövänligt.

    Det som trots allt inte kan undvikas är utsläpp av Bisfenol A och mikroplaster. Som har framkommit i den rapport som Naturvårdsverket försökte stoppa. Så varför används inte försiktighetstänket här?

    Vindkraften är lite som kvicksilver, livsfarlig utom just i munnen på folk. Där då vindkraftens utsläpp inte är farliga, utom just på alla andra ställen.
    De ville förbjuda konstgräs just på grund av utsläpp av mikroplaster och Bisfenol A är eller håller på att förbjudas i termopapper och livsmedelsförpackningar.
    Länkar
    https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/bisfenol-a
    https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/plast/om-plast/mikroplast/
    https://www.naturvardsverket.se/vagledning-och-stod/plast/vagledning-om-konstgrasplaner/

  6. Bilden liknar megabolagens grisfarmer som är gigantiska giftutsläppare av avföring och urin som tillåts läcka ut via vattendrag. Ett av Europas största ligger i Polen och är amerikanskt och som tillåts förgifta Östersjön via lokal flod. Så mycket om EU-miljö……

  7. Göran

    Ett tredje sätt vore att kapa dem i tio meters bitar, transportera ner dem i en gruva, lägga dem i utbrutna rum som ska fyllas igen med anrikningssand. Inte ens nästa istid kommer att kunna hyvla fram dem.

  8. Jag hörde en rolig sak i dag om vindkraftverk. De är så dåliga ekonomiskt att de inte talar om vinstmarginal utan om förlustmarginal. Tycks vara ett nytt begrepp uppkommet för vindkraftverk.

  9. Det går faktiskt att återvinna vingarna. Det finns ett företag som gör det. Jag kommer dock inte ihåg vad det heter.

    Det finns även ett annat sätt att bli av med vingarna: istid.

  10. Lögnen = Ändamålet (Makten eller Miljön, dvs klimatkatastrofen) helgar medlen!

    Anar vi inte hur paniken sprider sig när tidsschemat om hur mycket elenergi som fattas börjar krackelera?

  11. Vi har detta enorma problem i West Texas. Platsen heter Sweetwater och dar har uttjanta
    windmill blades samlats pa hog. De attraherar mosquitos och rattlesnakes i massor och ingen vet hur man skall bli av med dessa toxic blades. De har en arlig rattlesnake roundup och de behover inte ga langt for att hitta dessa ormar. Personligen hatar jag dessa roundups men det ar en gammal tradition har i Texas. Den korrupta median tar inte upp nagonting negativt om den heliga kon (hoax) Climate Change. Det blaser mycket over prairien sa windmills ger ett tillskott till elforsorjningen utom nar den behovs, vid stark kyla eller hog varme. da blaser det inte och windmills ar useless.

Comments are closed.