TIDÖ: Bytt fot om vindkraft

Tidö-partierna i SVT Aktuellt 2024-03-19 visar att de “bytt fot” om vindkraft

Regeringens “energipolitiska proposition” i Aktuellt

Inslaget kommer 20 minuter in i sändningen.

Enda alternativet tillräckligt snabbt

I gårdagskvällens “Aktuellt” visas tidöpartiernas gemensamma satsning på vindkraft som det enda alternativet för att tillräckligt snabbt få fram den elproduktion, som behövs för fossilfritt stål, vätelagring, elbilar, mm.

Men det finns ingen klimatkris !

Vi behöver inget fossilfritt stål. Ingen vätelagring. Inga elbilar. Vi har redan tillräcklig kapacitet. Vi behöver inte mer  el !  !

Regeringen måste veta att det finns tusentals medborgare som är övertygade om att det finns ingen klimatkris. Den MÅSTE rimligen låta dem som insett detta presentera sina skäl för den slutsatsen. Notera att ordföranden för COP28 i Doha påstått just det.

Regeringen måste utlysa en “hearing” med företrädare för de kritiska rösterna, främst i bloggarna Klimatupplysningen och Klimatsans, där de förklarar vilka fakta de hänvisar till.

Inte ansvar för ovetande med berått mod

Regeringen kan inte med berått mod hålla sig ovetande om de fakta som visar att “klimatkrisen” är en bluff !

Nationalekonomisk katastrof ! 

Satsningar på vindkraft blir pengar i sjön och en nationalekonomisk katastrof !  !  !  !

Det är ingen skam att erkänna sig ha blivit lurad, när så många andra också blivit det. Det blir istället sensationell good-will för den “vite riddaren” som räddade landet från idiotin. Men det måste göras NU för att få två år till att övertyga alla väljare innan nästa val.

Skriv till din riksdagspolitiker

Tala om att han/hon inte kan ta ansvar för att hålla sig ovetanade ! Länka också till denna bloggpost !

Sture Åström

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “TIDÖ: Bytt fot om vindkraft

  1. Att förneka existensen av klimatkrisen är att acceptera klimatvetenskapen, som anser att det inte pågår någon klimatkris.
    Växthuseffekten är egentligen (den något felaktiga) benämningen på atmosfärens värmande effekt på jordytan. En effekt som inte bara beror på växthusgaser.
    Numera används termen växthuseffekten ofta, helt felaktigt, som benämning på den hypotetiska och obevisade ökningen av atmosfärens värmande effekt som växthusgasutsläpp påstås orsaka.

  2. PW

    Ja, hon “accepterar” växthusgasteorin officiellt på de grunder hon inofficiellt förtydligat och som jag skrivit om nedan.

  3. Magnus mfl: Att Elsa W accepterar växthusteorin har hon svarat på direkt mejlfråga. Oklart om hennes förnekande av klimatkris gäller världen eller bara Sverige (på kort sikt).

  4. Nej global, eller lokal uppvärmning, som det i regel handlar om, är absolut ingen kris. Klimatet är i ständig förändring och är aldrig detsamma, precis som vädret, som timme för timme förändras. Med andra ord är det ingen ko på isen. Vi har det väder/klimat som vi har och det är absolut ingenting vi kan göra för att förändra detta faktum annat än anpassa oss och det har människan gjort eljest vore vi utdöda.

  5. Det är helt enkelt inte sant att det går snabbare att få klar vindkraft än kärnkraft! I alla fall inte om kärnkraften byggs av folk som kan saken, exempelvis sydkoreaner.
    Dessutom fungerar kärnkraften nästan de 24/7 som ett modernt samhälle behöver el. Medan vindkraften sällan producerar för fullt och ofta inte alls. Där dess nyckfullhet bidrar till att den är en garanterad förlustaffär. Blåser det ingen, blir det inga intäkter. Blåser det, producerar tusentals vindsnurror samtidigt, det blir en överflöd på el, priserna sjunker och intäkterna räcker inte för att täcka vindkraftens kostnader.
    Skillnaden mellan klimathotsreligiösa och vi skeptiker är just synen på om klimatförändringarna är en kris. Vi skeptiker anser att global uppvärmning inte alls är någon kris, och det oavsett vad som orsakar den!

  6. PW

    Betr Elsa Widding och växthusgasteorin får du nog också läsa lite mellan raderna i hennes inofficiella uttalanden. Det är svårt nog att få aningslösa och okunniga kolleger i riksdagen att läsa innantill. Att från början då gå ut och ifrågasätta koldioxidens orsak och verkan var ett taktiskt beslut av Elsa för att överhuvudtaget bli lyssnad på. En av hennes “mentorer” är Gösta Pettersson.

  7. Efter beskedet kom naturligtvis reaktioner på att det går för långsamt, men läs och begrunda vad Energimyndigheten skriver i DI:
    https://www.di.se/debatt/det-behovs-balanserade-beslut-for-den-fossilfria-elproduktionen/
    De säger att mellan basåret 2022 och år 2027:
    * Elanvändningen ökar från 134 till 149 TWh
    * Elproduktionen ökar från 170 till 194 TWh
    I princip behöver inte en enda vindsnurra eller solpanel upp (det är nämligen primärt dessa som står för ökningen. Överskottet är 45 TWh och detta indikerar fortsatt kannibalisering för vind- och solkraft = fortsatta lönsamhetsproblem.

    Även om HYBRIT och annat kommer, är det en långsiktig investering och med kärnkraft från 2035 och framåt (men jag tror tidigare, med Blykalla, Copenhagen Atomics, Seaborg etc.) klarar produktion och konsumtion att samverka.

    Som de säger, ökar produktionen för snabbt, minskar lönsamheten och få kan investera när behovet är reellt.

  8. Det är väl den fortsatta politiska karriären i EU,FN och kanske WEF som blev förtydligad av UvDL när regeringspartierna kallades till kommissionen efter valet och fick dem att över en natt byta fot.
    Samma med fit for 55 där man lagt sig platt för EU:s gröna giv att ingen av alla dessa planer kommer att förverkligas utan diktatoriska beslut verkar inte stoppa våra politiker då hägrande framtida uppdrag i diverse byråkratiska organisationer hägrar.
    Demokrati är inget viktigt när den egna välbetalda framtiden är i riskzonen, där är väl många av de socialdemokratiska topp politikerna bra exempel på att följsamhet gentemot EU topparna och WEF ger välbetalda reträttposter.
    EU vill ha väderkvarnar och var är ett bättre ställe att ställa dem i glesbefolkade Sverige, nästa steg är väl återinsatta subventioner och att skattekollektivet åter ska betala för anslutningen för havsbaserade väderkvarnar, det kommer så fort UvDL tagit den svenska regeringen i örat troligen direkt efter EU valet och när hon är återvald som topp diktator.

  9. En (av flera) sakliga redogörelser av Elsa Widding för hur temperaturen (klimatet) har växlat uppåt och nedåt helt av naturliga orsaker under tusentals år.

    htt ps://www.youtube.com/watch?v=7xT258xVPvc

    Att Widding skulle ha accepterat “växthusteorin” som orsak till temperaturväxlingar (klimatväxlingar) är alltså inte alls vederlagt.

  10. Boken `Sunt förnuft om energi & klimat ‘skrevs för att reda ut och förklara klimatet utifrån det vetenskapliga material som IPCC samlat. Elsa Widding har endast dragit slutsatsen att det inte råder någon klimatkris. Inte någonstans finns att läsa att hon har accepterat växthusteorin där CO2 skulle vara drivande. Jag vill rekommendera alla att läsa boken då Widdings medförfattare ställer intressanta frågor kring klimatalarmismens baksida samt lyfter viktiga miljöfrågor som går under den mediala radarn.

  11. Rolf H C: Widding har accepterat växthusteorin men tror inte den innebär kris. En distinktion värd att notera.

  12. Regeringen kallades ju till Ursula, Herr Nazistsonen Schwabs lydiga redskap när den var inne på att slopa väderkraften. Sedan kom helomvändningen. Mest besviken är jag på SD, men vad kunde man förvänta sig när de inte stöttade Elsa Widding, den enda som kunde något i sakfrågan!

Comments are closed.