TT om klimatkonferensen

Professor Jan-Erik Solheim visar data från flera planeter och månar, som förklarar hur atmosfärens massa och gravitationen ger en uppvärmning vid marken.

TT har nu noterat att konferensen ägt rum och ger den lite uppmärksamhet i ett telegram som handlar om riksdagsledamoten Jan Ericsons oförstånd att delta i den. Partiets miljöpolitiska talesperson “tar avstånd” från deltagandet :

( Klicka på röd text så kommer du till artikeln i SvD)

+ – + – + – +

Jag skev ett mejl till TT, som jag postade nedan, men jag hade där tagit miste på uppgifter som kom från TT och från de olika tidningarna. Därför nedanstående rättelse:

RÄTTELSE  2018-02-28

Då jag inte fått något svar på mitt mejl ringde jag idag upp TT och fick genast tala med Annika Augustsson, som satt vid “Nyhetsdesken”. Hon bemötte mig korrekt och vänligt, men hänsköt mig till “Ansvarig Utgivare” Daniel Kjellberg. Denne anslog en förstående ton och lyssnade uppmärksamt, vilket så småningom ledde till ett förslag till en rättelse, som jag accepterade.

Dock önskade han att även jag skulle rätta felaktiga uppgifter i mejlet, som fanns nedan. Där hade jag blandat samman vad som stod i TT:s telegram och vad som respektive tidning skrivit. Jag hade inte uppfattat att Expressens artikel lades ut innan TT:s telegram. Jag tar upp min diskussion med Expressen på annan plats.

Daniel har sänt TT:s original telegram, ur vilket jag ser att det  är endast en punkt, som blivit felaktig på grund av att ETC, som TT refererar till, framställt en slutsats som ett påstående. En slutsats behöver en förklaring innan den kan dras.

Den enda felaktiga formuleringen är: Föredragshållarna anser . . . att växthuseffekten inte existerar. . .

Daniel sänder ut ett “redaktionsmeddelande” med en förklaring att vi visst anser att den existerar, men att den bör kallas “den atmosfäriska effekten” eftersom den inte beror av halten koldioxid.

Därmed ber jag om ursäkt för påståendet att “flera uppgifter” varit felaktiga. TT:s telegram innehåller inte sådana. Inte heller innehåller det “felaktiga citat” eller “obefogade beskyllningar”.

Jag har förstått att TT inte behärskar vad olika redaktioner lägger till eller formulerar om, så att missförstånd kan uppstå.

Jag har fått stor respekt för TT:s strävan mot seriös nyhetsförmedling.

För  att rätt skall vara rätt redigerar jag om nedanstående, så att inga beskyllningar mot TT blir kvar. Texten är således inte längre mejlet till TT.

+ – + – + – +

Jag noterar med tillfredsställelse att TT ägnar vår internationella klimatkonferens uppmärksamhet i telegrammet om Jan Ericsons deltagande.

Där refereras till ett par organ som faktiskt bevakade konferensen, ETC och EFFEKT.

Dessa organ har missuppfattat åtskilligt och i fallet EFFEKT även kommit med obefogade beskyllningar, som sedan valsat runt i media, ex.vis på ledarsidan i AB.

1. Annelie Moran, ETC, har inte förstått att skilja på ordet “Växthuseffekt” och begreppet där bakom, d.v.s. det faktum att planeter med atmosfär är varmare vid ytan är planeter utan atmosfär. Studier av våra grannplaneter har visat att denna uppvärmning är helt oberoende av halten koldioxid, men beror direkt av atmosfärens massa och planetens gravitation. Effekten kallar vi således den “Atmosfäriska Effekten”. Det betyder att det finns ingen “växthuseffekt” och inte heller några “växthusgaser”. Dessa ord utgår från IPCC:s hypotes, som nu alltså kan förklaras falsifierad. Det är naturligtvis viktigt att använda en nomenklatur som inte leder tankarna fel. Koldioxid har således INGEN VERKAN på klimatet.

2. Visst är klimathotet en bluff. Omfattande forskning visar att klimatets variationer i hög grad sammanfaller med Solens varierande aktivitet, något som rapporterades först redan år 1801. Dagens solforskning visar att Solens aktivitet nu är lika låg som för 200 och 400 år sedan då klimatet var betydligt kallare än nu. Karl X Gustav kunde marschera med sin armé över Stora Bält. De närmaste decennierna blir klimatet alltså inte varmare utan det blir kallare. De organ som driver larmen, ex-vis FN:s generalsekreterare, har underrättats om koldioxidens icke-verkan på klimatet. Därför måste larmen om en katastrofal uppvärmning betraktas som en bluff.

3. Visst är mer värme och mer koldioxid bra för mänskligheten. Det har bevisats av ett “Fullskaleprov” sedan 1960. Den globala temperaturen har stigit med en tredjedels grad och halten koldioxid i luften med 30 procent. Öknarna har minskat, Jorden har blivit 13 procent grönare, skogar och sädesslag har har växt snabbare. FAO rapporterar 40 procent större skördar på 20 år, vilket givit de fattigaste mer mat och billigare mat, så närmare 2 miljarder människor har lyfts ur extrem fattigdom enligt Världsbanken. Detta är ovedersägliga fakta, ett prov i full skala, vilket gör att man inte behöver gissa, datasimulera eller beräkna. Utsläppen har alltså varit välgörande.

4. Tyvärr kan man inte ta uppgifter från the Guardian eller NYT för fakta när det gäller klimatet, så som EFFEKT gjort. Forskaren Willie Soon arbetar vid the Smithsonian Institute, som tar emot bidrag från många håll. Universiteten i USA lever i stor utsträckning på bidrag från privata stiftelser och företag. Smithsonian har tagit emot bidrag från bl.a. the Koch Foundation, vilket dock inte varit känt för Soon. Någon intressekonflikt har således aldrig varit möjlig. Beskyllningen om intressekonflikt kommer från en Greenpeaceagent, Kert Davies, som gjort sig känd för obefogade beskyllningar åt många olika håll sedan 1997. Det är tragiskt att organ som Guardian och NYT fallit så djupt att de vidarebefordrar obefogade beskyllningar.

Sture Åström

+ – + – + – +

2018-03-01

TT har idag sänt följande till sina kunder, tidningarna:

Förtydligande kring klimatskeptiker

I en text publicerad den 26 februari om en moderat riksdagsledamots deltagande på en konferens för klimatskeptiker (artikelnamn: klimatskeptiker) tillskrevs föredragshållarna åsikten ”att växthuseffekten inte existerar”.

Arrangören Klimatsans grundare Sture Åström vill förtydliga att han anser att växthuseffekten finns, men att den bör kallas den atmosfäriska effekten, eftersom den enligt honom inte beror på halten koldioxid.

TT:s nyhetsdesk

+ – + – + – +

Expressen har ändrat i sin artikel, så att där nu står:

Sture Åström, grundare till ett av de nätverk som arrangerade konferensen, tror exempelvis inte på växthuseffekten, utan menar att den bör kallas “den atmosfäriska effekten”

+ – + – + – +

Rättelserna av TT och Expressen vill jag beteckna som ett genombrott. Redaktionerna bemöter Klimatsans korrekt och vänligt. Jan Ericsons “fadäs” har givit oss en publicitet, som gör att vi nu är erkända som den starkaste rösten för “sans och vett med fakta och logik om klimatet” på de flesta redaktionerna.

Nu är det upp till dig som läser här att kontakta din lokaltidning och be dess redaktion att publicera rättelsen. 

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “TT om klimatkonferensen

  1. I Stockholm bärgas 2-3 Tesla per dag på grund av fel på dem.

  2. Hemtjänstens batteribilar i Norrland fungerade inte när det var kallt. Vad annat var att vänta ? Så brukarna fick inga hembesök. Trodde alla viste att ett batteri förlorar 50 % av sin kapacitet vid minusgrader.
    Alla utom sk. miljömuppar vet ju detta, därför tror jag inte att batteribilar har någon framtid i Sverige.

  3. Ett urval. Du får väl kolla några stickprov om du inte vill läsa alla. http://www.tjust.com/2016/scientists-believe.pdf http://richardtol.blogspot.se/2015/03/now-almost-two-years-old-john-cooks-97.html http://dailycaller.com/2017/03/05/lets-talk-about-the-97-consensus-on-global-warming/ http://notrickszone.com/2015/08/24/climatologist-dr-tim-ball-on-97-consensus-completely-false-and-wasdeliberately-manufactured/#sthash.uTUegv9c.dpbs https://link.springer.com/article/10.1007/s11191-013-9647-9#/page-1withthat.com/2017/12/22/is-the-97climate-consensus-fake-news https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2016/07/13/do-97-of-climate-scientists-really-agree/ https://d2uzdrx7k4koxz.cloudfront.net/user/view.act? p=MTIzODU=&c=MzU4OTk1OTQ=&fuid=MjA4MjY5MTM=&showDate=true http://www.joseduarte.com/blog/cooking-stove-use-housing-associations-white-males-and-the-97 https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2015/10/29/cooks-97-scam-debunked/ http://www.klimatupplysningen.se/2015/12/08/den-seglivade-myten-om-de-97-klimatforskarna/ http://hockeyschtick.blogspot.se/search?q=97+%25 http://climatescience.blogspot.se/2015/10/debunking-97consensus.htmhttp://www.climatedepot.com/2017/03/06/the-con-sensus-the-history-of-the-97-consensusclaims-on-global-warming/ http://www.climatedepot.com/2016/05/20/when-32-6-becomes-97-the-bald-faced-consensus-lie-that-changedthe-western-world/ http://climatescience.blogspot.se/2016/12/what-exactly-do-97-of-climate.html https://www.iceagenow.info/240-published-papers-published-2016-alone-show-97-climate-consensus-fantasy/ http://www.klimatupplysningen.se/2015/04/08/ny-hard-kritik-mot-john-cooks-97-konsensus/

  4. Den graf, som finns här är erkänd som korrekt. Den är baserad på original-rapporten vid Illinois University, men rapporten togs ner från nätet efter ett par år.

    Där finner du namnen på författarna till ett par andra “studier”. Du kan nog hitta dem om du googlar runt lite extra.

  5. Hej! Läste denna ledare https://www.aftonbladet.se/ledare/a/J1797J/moderaten-som-sabbar-annie-loofs-miljopolitik där hon drar upp de berömda “97% av forskarna..” Jag har läst många gånger här på klimatsans om sanningen bakom det men var har ni fått det ifrån? Finns det nånstans på nätet utöver klimatsans där man kan läsa hur det där egentligen gick till. Tyvärr tror jag inte man kommer så långt genom att hänvisa till er om man vill få en journalist att lyssna..

  6. Min uppfattning är att journalisterna är både lata och fega. Lata för att dom vill helst ha ett färdigt manus som dom bara kan klippa och klistra från nyhetsbyråer som TT med flera.
    Fega för att dom vet många gånger att dom skriver strunt men fegheten gör att man inte gör en riktig analys av nyheten utan följer bara MSM.
    Vad är det för fel på Sverige?

  7. Jan Ericson skriver på sin blogg:
    “Slutsatsen är att dagens upplevelse blev en nästan skrattretande tydlig illustration av hur smal åsiktskorridoren är i klimatfrågan (det är ungefär som i migrationsfrågan för 4-5 år sedan). Det har nästan blivit en religiös övertygelse för många, inte minst i media. Om vi hade haft häxprocesser i Sverige hade jag nog tveklöst blivit föremål för en sådan.”

    Journalisterna i Sverige är inte lata, de vet vad man får skriva och vad som är tabu. Journalisterna är helt enkelt rädda för att förlora sina jobb.
    När en journalist saknar kunskap väljer de en pajkastning. “Riksdagsledamot från M deltog i konferens för klimatförnekare” lyder en rubriken i Expressen.

    Nu ser jag fram emot att filmerna från konferensen dyker upp på nätet. Skräppressen har i själva verket med sitt pladder gett reklam för Konferensen.

  8. Journalister i Sverige är lata, därför har vi den press vi har.

    Man skriver inte längre själv utan gör som alla andra klipper och klistrar från andras texter. Och ibland gör man inte ens detta utan tar texten helt och hållet och publicerar.

    Tidningarnas Telegrambyrå TT blir här den Journalistiska källan och denna institution går inte att komma åt och ställas till svars för alla fejkade nyheter dom förmedlar.

    Exemplet med konferensen sense 2018 är ett praktiskt exempel på Journalistiskt magplask.

    Här skriver TT om vad någon annan tvetydig “blaska” skrivit om och tar detta som en sanning.
    Att välrenommerade forskare hade att förmedla berör man inte med ett enda ord.
    Idag läste jag ytterligare journalistiskt svammel i Norrköpings tidningar. TT påstod i en artikel att det kalla vädret vi nu har beror på varmt väder på Arktis.

    Citat: “Ovanligt milt väder över Nordpolen ligger bakom den bistra köldknäppen som lagt sig över Europa. Snöbollskrig i Rom kan bli en vanligare syn i takt med den globala uppvärmningen, varnar forskare”.

    Detta är ytterligare ett typiskt exempel på klippa och klistra metoden.

  9. Eftersom ETC besökte klimatkonferensen och det är ganska uppenbart vad ett sådant reportage kommer att ha för vinkling, ger jag nedan en video om en annan syn på klimatet rent ekonomiskt utifrån vad banker och investerare ser på hotet om stigande hav. Det går att säga om bankerna: vad de säger, vad de gör:

  10. “Maria Malmer Stenergard, Moderaternas miljö- och jordbrukspolitiska talesperson, tar avstånd från Jan Ericsons närvaro på konferensen.”

    Jag måste säga att ett korrekt svara från Maria Malmer Stenegard, vore att partiet inte har åsikt på vad deras riksdagsledamöter eller medlemmar deltar i för konferenser utan tvärtom anser att det är bra att de deltar och lär sig och uppmuntrar det.

    I sammanhanget kanske det kan uppmärksammas att majoriteten av medlemmarna i IPCC är diktaturer. Jan Ericson kan inte delta på en konferens där en stor del av deltagare och åhörare delvis engagerar sig i denna fråga med sådan iver på grund av att de vet att klimathotshysterin skadar människor i såväl rika som fattiga länder. Däremot skulle det gå bra för Jan Ericson att åka på en klimatkonferens där större delen av deltagarna består av deltagare från diktaturer. Jag förstår inte logiken. Är det någon som gör det?

Comments are closed.