Tidig snö i England

Daily Mail noterar snö den 25/10 i Guisborough, North Yorkshire

Den staden ligger på latituden 54,53 således söder om Trelleborg, som ligger på 55,36.

Oktober har hittills varit den kallaste på 10 år i Yorkshire. Här i Helsingborg hade vi rimfrost på garagetaket i morse.

Detta kan inte tas som bevis på att en kall period redan har börjat, men tillsammans med alla köldrekord på norra halvklotet de senaste tre vintrarna stärker det sannolikheten för att så är fallet.

Det finns inga som helst tecken på att klimatet blir varmare. IPCC:s larm från Syd-Korea är inte baserade på uppmätta data utan på  datorsimulerade modeller beräknade med ett stort antal  variabler, som varit dåligt kända och därför måst “antas”, det vill säga gissas.

Då kan resultaten inte bli bättre än en enkel gissning.

IPCC:s larm är rena gissningar.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Tidig snö i England

  1. Om en kurva nästan är vågrätt när man är i området varmast under mätperioden. Är det ganska logiskt att man har varmaste åren. Allt annat vore märkligt.

    De jämför de senaste 40 åren. Men enligt de satellitmätningar som ligger åren innan och andra metoder tidigare i historien är denna period inte särskilt lite is, tvärtom har det funnits långa perioder med mindre is.
    http://www.Klimathotet.com har ett par grafer som belyser detta.

  2. “Det finns inga som helst tecken på att klimatet blir varmare”.
    Nja.
    Ber att få påminna om Nasas konstaterande att 17 av de 18 varmaste år som uppmätts inträffat sedan 2001 (https://climate.nasa.gov/ ).
    Danmarks meteorologiska institut har också en annan uppfattning. 40 års satellitmätningar visar att: “Havisen er under hårdt pres fra de globale klimaforandringer” med bara hälften så tjock sommaris som tidigare. (http://www.dmi.dk/nyheder/arkiv/nyheder-2018/oktober/40-aars-maalinger-af-havisen-giver-klare-svar/ ).

Comments are closed.