Årets mest skrämmande konspirationsteori?

Skillnaden mellan strimmor av kondenserad vattenånga från jetmotorer och strimmor av små partiklar, aerosoler, som sprutas ut från flygplan.

De förra löses upp, förångas, i luften. De senare blir kvar under lång tid. De breder ut sig och förtunnas så.

Jag har mött påståenden om att kemikalier sprids på olika håll med olika avsikter: Vanligast att framkalla regn.  Nu kommer ett nytt påstående: Avsikten är att förändra hela Jordens klimat. Att dämpa solens strålning, för att förhindra den katastrofala uppvärmning koldioxiden beskylls för.

Jag skulle avfärda det av följande skäl:

A. Jorden är så mycket större än människan. Det är endast storhetsvansinne att tro att vi kan ändra hela Jordens klimat.

B. Ingen vettig människa skulle ta på sig ansvaret att “ställa till det ” så för hela Jordens befolkning. Och alldeles bestämt inte olovandes. Det senare är vad som påstås.

MEN, men, men ! Den globala galenskap som yttrar sig i dagens klimatpolitik, gör mig osäker.  Vi har uppburna auktoriteter, som tror sig om  att kunna “stoppa klimatförändringarna”. Var går gränserna för deras vanvett ?

Därför vill jag underrätta dig om att något pågår, som jag inte kan följa upp, men det finns andra som gör det:

Terraformning av Jorden

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Årets mest skrämmande konspirationsteori?

  1. I Vetenskapens Värld SVT 1, den 18 dec. 2017 hade man inslag om geoengineering eller vädermakeri.
    Amerikanarna “skröt” då om att de påverkat vädret under bl.a. Vietnamkriget så att det regnade mycket vilket gjorde att fiendens fordon inte kom fram utan fastnade i lervällingen.
    Andra forskare berättade att de strödde sulfataerosoler med flygplan i stratosfären (10-15 km till 50 km:s höjd). De som håller på med denna ”forskning” är amerikaner, ryssar, kineser, fler finns kanske men som inte talar om det.
    Den tidigare amerikanske vetenskapstalesmannen för Vita Huset, John P Holdren, har i andra sammanhang berättat att de testmanipulerat atmosfären med sprejer av bariumsalter, aluminiumoxider, etc över våra huvuden via flygplan.
    Så tyvärr finns chemtrails och ”forskare” håller på att förstöra jorden i sin iver att bekämpa koldioxiden.
    Det lär också finnas läckta dokument inför IPCC-mötet i Lima om att de förordar sprängning av sulfataerosoler i stratosfären för att reflektera solljuset tillbaka ut i rymden. TV programmet bekräftar alltför väl att så är fallet.
    Det dröjer kanske ytterligare 10 – 20 år innan IPCC:s ”problem” med koldioxiden löser sig själv. I ”Nature communications” har svenska forskare konstaterat att den Nordatlantiska strömmen (en fortsättning på Golfströmmen) försvagats med 15% under de senaste 60 åren och är nu svagare än den varit på 1600 år. Kallare hav gör att den kallare havsytan stabiliserar atmosfären så att Europa skärs av från svalkande västanvindar på sommaren som då blir varmare och torrare och värmande vindar på vintern som då blir strängare. Lägg till detta den minskande mängden solfläckar och så har vi en ny liten istid i bästa fall, om nu inte Golfströmmen stannar av och viker västerut.

  2. Nej, inte denna skröna här nu igen, den sänker nivån på bloggen till just den pseudovetenskap som alarmisterna vill beslå oss med…

    Jag jobbar i flygindustrin och kan garantera att detta är nys! Ingen komponent kommer in i ett kommersiellt flygplan utan att certifieras, en mycket väldokumenterad process som enkelt skulle avslöja “besprutningsutrustning”. Varje gram (nej, jag skojar inte) som installeras hålls det koll på så några tanksystem kan inte gömmas undan. Hur skulle dessa kunna fyllas på utan att det observeras av någon? Var finns de osynliga dispensers som släpper ut kemikalierna? Separata, hemliga logistikflöden för de inblandade kemikalierna skulle också behöva etableras på världens hårt kontrollerade flygplatser. Det finns tusen invändningar mot denna teori, men den enklaste är denna;

    För att hålla en konspiration på denna nivå hemlig skulle flygmekaniker, ramppersonal, luftfartsinspektörer, piloter, komponentleverantörer flygintresserade passagerare m.fl. i samtliga världens länder behöva vara invigda, plus FAA, EASA och övriga myndigheter. Vi pratar om miljontals människor varav ingen ännu läckt denna fantastiska nyhet.

    Jag har som flygintresserad tittat på flygplan sedan 70-talet, dessa strimmor har alltid funnits. Som den tidigare kommentatorn så riktigt påpekade förklaras bilden av att planen ligger på olika höjd och därmed i olika fukt/temperaturförhållanden.

  3. “Nu kommer ett nytt påstående”.
    Ännu ett spår i tunna luften – varför inte en källhänvisning?

  4. Jag har läst boken De Vita Linjerna i skyn och den boken beskriver på ett linjärt sätt händelserna efter 2001. För den som inte förstår vad som pågår idag och hur världen har förändrats är denna bok ett utmärkt redskap till större en förståelse. En förståelse som underbyggs av beskrivningar i boken om hur MAKTEN i världen använder de fysiska kunskaper och uppfinningar på att göra hemliga försök på både människor och moder jord.

    Pia Hellertz bok är inte skriven linjärt. Det är en bok som dyker mycket djupt i sina analyser med citat och tankesätt både från de etablerade ”sanningarna” och olika alternativa forskning och uttalanden. Boken ”Att leka Gud – Om klimatdebatten” gör en djupdykning i historien och nutid och har ett mycket bredare spektrum än bara chemtrails. I boken beskrivs även kända konsekvenser av människans handlande samt människans längtan att påverka klimatet i det historiska perspektivet. För mig ger denna bok en helhetsbild och förståelse för det som pågår i nutid och är ett mycket välbehövligt komplement till de Vita Linjerna i Skyn.

    Slutligen uppstår en fråga och det är hur naiva vi människor egentligen är. Makthavare uttalar sig på sådana sätt att en normal människa skulle hamna på psyket, men vi accepterar dessa uttalanden bara för att Reagan sa det, eller någon annan ”storhet”.

    Stjärnornas krig = Reagan, HAARP anläggningar! Eller följande uttalande: ” Att behärska universum betyder att behärska världen. Från universum kan vi styra vädret, vi kan framkalla torka, översvämningar, ändra tidvatten, höja havsnivå, vända Golfströmmen och kyla ner atmosfären.
    Lyndon B. Johnson USAs president 1963 till 1969”
    Allt detta vill vi inte se!!! Det går bra att uttala allt detta gång på gång medan vi bråkar om flygplan släpper ut kondens eller chemtrails samtidigt som det finns otaliga chemtrails patent https://vk.com/@ivansblogg-the-geoengineering-act-of-2017 tydligen bara på skoj till ingen nytta. Hur naiva är vi egentligen.

  5. Jag översatte Mike Adams artikel om “Terraformning av jorden”. Det var en av de mest skrämmande artiklar jag läst och översatt och ändå hade jag läst en del. Signaturen Mjölner berättar om Maximilian Schnells bok “De vita linjerna i skyn”. Det finns faktiskt en bok till på temat på svenska. Den har jag skrivit. Den heter “Att leka Gud – Om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning”.
    För den som blir intresserad har jag just nu nyårsrea: 100 kr inkl. portot på 54 kr.
    Den intresserade skickar beställning till pia.hellertz@telia.com så kommer boken direkt.
    Tack Sture för att du tog upp detta skrämmande – och för de flesta osannolika – fenomen som pågår över våra huvuden.

  6. För er som inte läser engelska utan svårigheter finns en bra bok på svenska De vita linjerna i skyn. Konspirationsteorier eller verklighet? Maximiliam Schnell, ISBN 978-91-88093-35-6, vulkan.se

  7. Olika längd och utbredning av flygplanens kondensstrimmor avgörs av luftfuktigheten i luften flygplanet befinner sig i. Kondensstrimmor är just vad det är kondenserad vattenånga som bildas vid förbränningen av flygbränslet. Koldioxiden är osynlig för blotta ögat.

    Sedan är det så att flygplan som flyger på olika höjd i samma område kan generera olika längd och form på sina kondensstrimmor eftersom luftfuktigheten kan variera mycket på olika höjder.

    Ju högre luftfuktighet desto längre och mer utbredda kondensstrimmor. Vid extremt torr luft på 10 000 m höjd bildas inga kondensstrimmor alls och man ska ha tur om man råkar se ett plan på den höjden när det är torrt. Kan ske vid soluppgång/nedgång med en och annan reflex på planets undersida.

Comments are closed.