Claes’ Månadsbrev, feb.

 

Ett franskt fjortondagarsmagasin med rubriken: Tonåringen som skall rädda planeten

Claes Lindskogs månadsbrev för februari 2019:

Klimatförbättring eller klimatkatastrof?

Vad är sanning och hur mycket tror Du på FN, massmedia och politiker?

Den globala temperaturen har idag återhämtat sig sedan 1850 men är fortfarande lägre än på medeltiden. De senaste 20 åren har temperaturen varit i stort konstant, extremväder har minskat och havsnivåerna stiger lika sakta som de gjort senaste 8000 åren. Ändå blir Gretorna fler och pratar om att vi har 12 år kvar att rädda klimatet genom att förändra (förstöra!) samhället i grunden och för att åstadkomma det måste vi införa en global klimatdiktatur!

INTRODUKTION

Massmedia och andra alarmister säger varje dag att “de globala klimatförändring-arna accelererar”, “jorden brinner”, “extremväder blir vanligare” eller “det är redan försent att börja minska på koldioxidutsläppen”. Mätningar från officiella mätinstitut säger motsatsen: “De globala förändringarna är mycket små och extrem

 

väder minskar”. Det finns heller inga mätningar eller andra fakta som säger att klimatet påverkas annat än marginellt av koldioxid utan det förändras mest p.g.a. naturliga orsaker. Övertyga Dig själv genom att gå till bilagan “Klimatöversikt”, där mätdata och argument finns med länkar till de flesta källorna.

Den uttalade klimatpolitiken hos alla svenska partier och speciellt hos den nya regeringen kan, om den fullföljs, ge allvarliga konsekvenser för allas ekonomi, eftersom inget parti verkar förstå hur felinformerade de blivit av klimatflumprofeter som Rockström om det obefintliga klimathotet och de felaktiga och kontraproduk-tiva åtgärder under FN:s diktat som påstås krävas för att skapa ett “fossilfritt” (ibland kallat “förnyelsebart” eller “hållbart”) samhälle.

MÅNADENS NYHETER

Månadens nyhet: Understreckaren i SvD om uppvärmningen i Arktis som nämner att medeltemperaturen om vintern på Spetsbergen ökat med 7 grader, vilket framhålls som en klimatförbättring. Glädjen över att SvD kommit till sans och förstånd minskar något när man får reda på att understreckaren är från 1938 och gällde höjningen sedan 1918 (när Arktis värmdes upp snabbare än under slutet av 1900-talet).

Månadens mest galna nyhet: Sveriges miljöparti har inte längre de största foliehattarna i världen. Nyvalda Ocasio-Cortez (29 år) i USA:s representanthus har motionerat om (och får stöd av många demokrater) att USA inom 10 år helt skall ha gått över till elektriska fordon, alla skall ha arbete (och lön) från staten och alla skadliga och fossilbemängda fabriker skall stängas liksom vatten- och kärnkraft-stationer. Antalet barn skall begränsas och “USA skall bli ett föredöme”. Finansiering skall komma från beskattning av de rika och genom att ta lån.

Månadens Fake News: SVT brukar ta förstaplatsen men har denna månad haft så många Fake News att det inte går att kora någon vinnare utan förstaplatsen går till SDS med uppgiften att haven kan stiga 56 m om Antarktis smälter. Tacka sjutton för det men Antarktis smälter inte alls utan blir snarare litet kallare.

Månadens fundering: Varför tänker inte miljöalarmisterna på att förutsättningarna för de elbilar som av miljönördarna framhålls som så miljövänliga (fast de inte är det) och så billiga i drift (eftersom elpriset är lågt) helt kommer att ändras när: 1) Staten lägger på en milskatt för att täcka de 60 miljarder som de tar in idag på fossila bränslen (förslaget om en milskatt på elbilar finns redan); 2) Staten inte längre har råd att subventionera inköpen av de dyra elbilarna när de blir fler; 3) När elpriset går upp med en faktor 3 p.g.a. föreslagen övergång till vind och sol.

Månadens klimatnyheter finns här.

Klimatöversikt finns här.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Claes’ Månadsbrev, feb.

  1. Alexandria Ocasio Cortez är en riktig stjärna. Nyligen sade hon att hon inte ville ha tvillingar då det skulle vara jobbigt att vara gravid i 18 månader.

  2. Jag hoppas att jag får leva så länge, att det blir helt uppenbart att dagens klimattomtar är totalt vilse i som väderpannkaka. Alarmister är idag mycket framgångsrika, det behövs inte mycket för att skrämma människor, tyvärr.

  3. Snökaos i Vasaloppet, skriver Aftonbladet idag. Hur är det möjligt? Redan 2006 spådde alarmisten Per Holmgren: “Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott.” Att flytta Vasaloppet till Arktis är heller inget alternativ. Al Gore förutspådde 2008 att all is skulle var borta där inom fem år. Vad vi behöver idag är klimatsans.

  4. …… 4) Bilar, industrier, uppvärmning, all energi ska komma från sol och vind, eller? Just i Sverige har vi den stora förmånen att ha vattenkraft som reglerande “bulk-kraft”, men titta på t.ex. Tysklands energi-effektkurvor, det skulle vara många stopp av elförsörjning till konsumenterna, om bara sol- och vindenergi fanns att tillgå…

    5) Jag kan mycket väl se en framtida värld, som nästan uteslutet utvinner energi för människans behov direkt av solens instrålning, men då är vi nog minst 100 år bort i tiden. Att öht. tro/tycka att det ska gå idag, är så långt upp i det blå och ignorant i förhållande till dagens värld, att det får förpassas till drömmarnas värld….

Comments are closed.