En storm i et glas vand

Istäcket på Grönland. Det mörkaste grå området visar en höjd överstigande 3.500 m.ö.h

I går så jeg en angstfremkaldende overskrift i Jyllands-Posten:”Grønlands isdække smelter også om vinteren”.

Historien stammer fra BBC. Det er en storm i et glas vand. En forsker fortæller, at den regn, der falder om vinteren, hurtigt fryser til is igen. Hvad er så problemet?

Regn, som fryser til is, vil kun få indlandsisen til at vokse.

Forskeren fortæller også, at overfladen på grund af regnen ændrer sig, så isen smelter hurtigere. Det er heller ikke et problem, fordi overfladen hurtigt igen bliver dækket af sne.

(Rapporten anger 2012 som ett år med särskilt många tillfällen av regn.)

I hele 2012 har man kun registreret 12 tilfælde af vinterregn i hele Grønland. Det er mindst lige så sjældent som regn i Sahara. Ifølge Polar Portal er indlandsisen i øvrigt igen begyndt at vokse. 

Historien og lignende skrækpropaganda har kun et formål: Befolkningen skal skræmmes til at acceptere en faldende levestandard. Pengene skal i stedet bruges på, at reducere udslippet af CO2 kuldioxid. Pengene er spildt.  

Udledningen af CO2 har ingen indflydelse på den globale temperatur, som de sidste 20 år ikke er steget. 

Jørgen Keinicke

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “En storm i et glas vand

  1. Jag såg detta på Yr.no Med alarmrubrik och allt. et fanns en länk till ett masterarbete om att underssöka hur havsisen kan ändra karaktär pga vinterregn det gjordes borrkärneundersökninga på 3 (tre) platser på Alaskas norra kust . Sen orkade jag inte läsa mer.

Comments are closed.