Klimatveckans barnkör avslutade evenemanget

Figur 1. Klimatveckan avslutades på lördagen av en barnkör

Jag kan inte hjälpa att jag får associationer till 30-talets söndags-skola. Där blev vi barn indoktrinerade i den “enda sanna läran”. Psalmen “Trygga Re kan ingen vara. . .” sitter fortfarande i minnet. Klimatfrågans karaktär av religion för “De Goda” befästs så.

Men åskådarna på torget kunde nog inte undgå budskapet om:

“historiens största bluff”

Figur 2. Skaran av åskådare var inte överväldigande stor. Kanske är det en indikation på att allmänheten börjar bli trött på de ständiga larmen utan att någon global katastrof faktiskt hänt.

Figur 3. Några åskådare tog tillfället att underrätta sig om basen för plakatens påståenden och nyktert diskutera deras betydelse.

Jag tror att “Klimatveckan” blev en stor missräkning för Uppsala kommun. Dennas bokföring är offentlig handling, så jag hoppas att någon som bor där vill begära ut handlingarna, så att vi får veta hur många som betalade inträde och hur mycket hyran av scen och storbildskärm etc kostade. Hur stor förlusten på arrangemanget blev.

Skattepengar skall INTE användas för politisk propaganda, vilket all predikan om “klimathot”, “utsläpp” och “klimatanpassning” är,  eftersom vi realister motsätter oss sådant slöseri med nationens tillgångar.

Varje sådant här arrangemang visar att Sveriges demokrati krisar.

+ – + – + – +

Publiken bestod av barnens föräldrar

När de 30 tredjeklassarna slutat sjunga och lämnade scenen, troppade nästan alla i publiken också iväg. Kvar blev c:a ett dussin, som inte var föräldrar till barnen.

Detta gör “Klimatveckans” fiasko övertydligt !  !  !

Hur kunde skattebetalarnas pengar få användas så här ?

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Klimatveckans barnkör avslutade evenemanget

  1. Tusen tack för rapporten.

    Här, närmare civilisationens centra, är det penibelt att visa så stort misstroende mot etablissemanget att man träffar och, ännu värre, talar med kättare. Då riskerar man jobbet.

    Håll fanan högt för FRIHETEN ! Lycka till !

    Sture

  2. Flott Sture, stå på! Det overrasker meg at få ville diskutere med dere. Da jeg og en kollega stilte opp i “skolestreiken” den 22.3 så var det enormt med diskusjoner. Jeg pratet nesten sammenhengende i over fire timer, og var passe hes i flere dager.

    Min erfaring etter debattene: Internett er ikke alltid like bra over alt, og det er lurt å ha dokumenterte nettsteder lett tilgjengelig eller nedlastet på mobilen. Og det er viktig å ha nok drikke!

  3. Vilka är det som söker sanningen idag? Det räcker ju med att hålla med SVT och SR. Reportrar, programledare, och andra som genom sin ställning uppfattas som företrädare för SVT får inte ta ställning i kontroversiella frågor.
    Klimatet är ingen kontroversiell fråga. En kopp kaffe i fikarummet och alla svenskar är eniga.

  4. Bra med att tro den som söker. Tycker du, Petter, att klimatalarmisterna tillhör den skaran? De brukar säga att vetenskapen ligger fast. Själv upptäcker jag nästan dagligen nya teorier om saker och ting som kan antas påverka klimatet eller tillstånden på jorden.

  5. @ Petter Wulff. Har du blivit en sökare? Håller mig mera åt vad Paulus säger “Profetior skall prövas, håller dom, så är dom ifrån Herren, gör dom inte det så är dom av ondo”.
    Även Sherlock Holmes hade en bra syn på det “When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth”
    Så även vetenskapen har en bra syn på det hela. Om det håller i ett evidensbaserat tillvägagångssätt och det styrks av flera upprepande experiment/mätresultat, så är det korrekt.

  6. I ”Falskt alarm” finns en fin formulering: ”Tro dem som söker sanningen, misstro dem som funnit den”. Saknar det sökande tonläget.

  7. Jag undrar hur upplösningen av ”historiens största bluff” kommer att gå till. Hur resonerar man på tidningsredaktionerna? Jag konstaterar att kvällspressen nu börjat sälja artiklar skrivna av ”klimatförnekare”.
    Kommer pressen successivt släppa liknande artiklar helt gratis? Då kan ingen anklaga dem för att inte ha lämnat allsidig information.

Comments are closed.