Claes’ Månadsbrev, mars

Fig 1. Al Gore har flera gånger sagt att vi haft 10 år på oss för att “Rädda Planeten ” och isen på havet i Arktis skulle vara borta 2013.

Fig. 2 AP rapporterar den 30 juni 1989 hur FN varnar att “hela nationer sveps bort” om inte uppvärmningen stoppas till år 2000.
June 30, 1989

UNITED NATIONS (AP) _ A senior U.N. environmental official says entire nations could be wiped off the face of the Earth by rising sea levels if the global warming trend is not reversed by the year 2000.

Coastal flooding and crop failures would create an exodus of ″eco- refugees,′ ′ threatening political chaos, said Noel Brown, director of the New York office of the U.N. Environment Program, or UNEP.

He said governments have a 10-year window of opportunity to solve the greenhouse effect before it goes beyond human control.

FN:s främste klimat-strateg, Maurice Strong, gav oss hoppet om 10 år redan 1972.

+ – + – + – +

Claes Lindskogs månadsbrev för mars 2019:

Klimatförbättring eller klimatkatastrof ?

Larmrapporterna blir allt fler men har allt mindre stöd i mätningar som istället säger att den globala temperaturen idag har återhämtat sig sedan 1850 men fortfarande är lägre än på medeltiden. De senaste 20 åren har temperaturen varit i stort konstant, extremväder har minskat, havsnivåerna stiger lika sakta som de gjort senaste 8000 åren och jorden är 11% grönare än för 30 år sedan. Ändå blir Gretorna (“klimat-jugend”) mer högljudda och pratar om att vi bara har 8 år (!?) kvar att rädda klimatet och vill ha fåfänga åtgärder som förstör våra levnadsvillkor, framförallt för tredje världen. Många vill också ha en global klimatdiktatur!

INTRODUKTION

Massmedia och andra alarmister säger varje dag att “de globala klimatförändringarna accelererar”, “jorden brinner”, “extremväder blir vanligare” eller “det är redan försent att börja minska på koldioxidutsläppen”. Mätningar från officiella mätinstitut säger motsatsen: “De globala förändringarna är mycket små och extremväder minskar”. Det finns heller inga mätningar eller andra fakta som säger att klimatet påverkas annat än marginellt av koldioxid utan det förändras mest p.g.a. naturliga orsaker. Övertyga Dig själv genom att gå till bilagan “Klimatöversikt”, där mätdata och argument finns med länkar till de flesta källorna.

Även om Gretorna inte verkar ha en aning om vad som behövs för att “rädda” klimatet, ger redan den uttalade klimatpolitiken hos alla svenska partier och speciellt hos den nya regeringen, om den fullföljs, allvarliga konsekvenser för allas levnadsstandard. Inget parti verkar förstå hur felinformerade de blivit av klimatflumprofeter som Rockström om det obefintliga klimathotet och de felaktiga och kontraproduktiva åtgärder under FN:s diktat som påstås krävas för att skapa ett “fossilfritt” (ibland kallat “förnyelsebart” eller “hållbart”) samhälle.

MÅNADENS NYHETER

Månadens nyhet 1: I år är det trettio år sedan FN först sade att: “Vi har nu 11 år på oss att rädda klimatet”.

Månadens nyhet 2: Amerikanska senaten röstade med siffrorna 57-0 (43 avstod) ned förslaget till en Green New Deal (förra månadens mest galna nyhet i detta nyhetsbrev). Inte ens de demokrater som sponsrat förslaget röstade för.

Månadens mest galna nyhet 1: Nu är semlan en miljöbov. Mandelmassan anklagas för att “sluka” 64 l vatten/bulle vid odlingen av sötmandeln. Vart har allt det vattnet tagit vägen?

Månadens mest galna nyhet 2: Greta Thunberg bör bli statsminister tycker Börje Salming. Hon skall ha Nobels fredpris, säger Socialistisk Venstreparti i Norge. Man frågar sig vilket hjältedåd hon har utfört genom att (för vems pengar?) åka runt i världen och läsa upp floskeltal (som någon skrivit åt henne) utan några som helst konkreta förslag.

Månadens Fake News: En rapport har kommit som påstår att “mätningar visar att människan påverkar klimatet med en sannolikhet av 99,99997%”, en rapport som helt skåpats ut på åtminstone tre nivåer pga sin ovetenskaplighet, inte minst eftersom storleken av påverkan inte nämns.

Månadens fundering 1: Jag hör faktiskt allt fler spontant säga att de många klimatlarmen och de allt extremare klimaträddningsplanerna har fått dem att misstro klimathotet. De säger också att klimatet alltid har varierat, att om vintrarna blir varmare är det bara bra och att alltihop är ett sätt att få kontroll över folks liv. Är fundamentalismen på väg att spricka?

Månadens fundering 2: Var inte de stora demonstrationerna av “klimat-jugend” i över 1000 städer i västvärlden den 15 mars misstänkt synkroniserade, precis som de var om de kärnvapenfria zonerna på 60-talet (som vi numera mycket bra vet vem som organiserade)?

Månadens klimatnyheter finns här.

Den senaste Klimatöversikten finns här.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Claes’ Månadsbrev, mars

  1. Håller med om en del. Klimatmodellerna ska förhoppningsvis bli bättre efter hand; som väderprognoserna.

  2. Om man är intresserad av klimat ur ett politisk perspektiv (inte vetenskapligt) är ETC KLIMAT ett gott val. Den som har ”fräckheten” att bemöta en artikel uppmanas genast att styrka sina påståenden med en källa. Om man då bemödar sig att styrka sitt påstående riskerar man att svaret ”filtreras bort”.
    Man möts av meddelandet ”Mest relevant är valt så vissa svar kan ha filtrerats bort.” Ett inlägg med en person som sätter på sig en foliehatt anser man vara så relevant att den inte plockas bort. Foliehatt sår för “obefintlig eller bristande källkritik”. Är det inte i själva verket ETC KLIMAT som lever på en konspirationsteori?

  3. Det är sant att den globala temperaturen har ökat de senaste 20 åren. En uppskattning av satellit data ger cirka 0,1 grader Celsius. De senaste 40 åren har ökningen varit, grovt uppskattat, cirka 0,3 grader. Varför är den stora frågan. Den teori som IPPCs förde fram för så länge sedan, att den globala uppvärmningen beror på mänskliga utsläpp av koldioxid, är helt klart inte hela svaret om ens en del av svaret. Klimatfrågan kan inte förminskas till ett spel där den som lyssnar minst och ljuger mest vinner, för då förlorar vi alla. Vi måste sluta vräka ur oss hysteriska visioner om en framtid utan liv och kasta ut politiken och politiker, influencers och annat löst folk från forskningen och ta oss an frågorna på ett seriöst sätt och enligt erkända vetenskapliga principer. Argument hit och argument dit. Fakta är att vi saknar otroligt mycket kunskap om alla de faktorer som påverkar klimatet och att då påstå att vi kan förutsäga det är löjligt. Det vi emellertid verkligen vet är att de som trodde att de kunde har haft väldigt fel.

  4. Petter
    Idag har temperaturen ökat 10 grader utan att någon katastrof inträffade 🙂

  5. Det är väl ingen som har nekat till att tempen har stigit, som den har gjort sedan senaste istiden, men HUR mycket? kan du svara på det? och det var varmare här under stenålder och medeltid, har hört siffror typ 3-5 grader i Sverige, och det kan ingen klimatmupp förneka! så tillvida vederbörande inte vill ta till sig fakta, utan kör ner skallen i marken och lallar glatt vidare på sina orerande litianior som inte har stöd i verkligheten. Det är OK, att göra så vi har ett fritt samhälle med åsiktsfrihet, men det innebär inte att man kan kräva att rena falsarier ska bli rådande norm för klimatpolitiken, än mindre förfäkta dom, om man vill bli tagen för att vara en seriös person.

  6. Petter, jag tycker Du skall sluta tycka och tro och istället söka fakta. Jag har ingen noggrann termometer, det har däremot La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET). Deras databas är öppen för allmänheten. Jag väljer i databasen den termometer som är närmast vårt hus och mätvärden trettio år tillbaka i tiden. Så här ser det ut:

    https://www.dropbox.com/s/8ov2xhmgonyq3du/mall%20%28kopia%2015%29.jpg?dl=0

    Om temperaturen 2018 sammanfaller med medeltemperaturerna under trettio år, kan man då tala om klimatförändring? Observera att termometrarna mäter på en livligt trafikerad flygplats där trafiken ökat 55% under de senaste tio åren.

  7. När det är skeptiker vs hysteriker är NASA knappast neutrala. Du får allt hitta en annan referens.

  8. Temperaturen har ökat de senaste 20 åren enligt Nasa m.fl., vilket ger skeptikersidan ett argument mindre.

Comments are closed.