Södermanlands Nyheter: “Erkänn klimatnödläget”

På debattsidan vädjar 78 personer om att kommunen skall “utlysa nödläge för klimatet”

2019-04-12

https://sn.se/opinion/debatt/erkann-klimatnodlaget-sm4809471.aspx

Sensationell icke-sensation

Artikeln innehåller inga uppgifter om vad det faktiska nödläget skulle bestå i. Den hänvisar till att ett antal städer runt om i världen har “utlyst nödläge” och på det sättet “gått före och visat vägen”. Undertecknarna inser inte att de vill “gå före baklänges” till en fattigdom, som är helt onödig. De har villigt låtit sig luras in i “klimatkyrkans” tro på den historiskt stora bluffen om “klimatkrisen”.

Det borde vara en sensation att något så okunnigt nått trycket på en betydande tidning.

Men det är motsatsen: Exempel på det normaliserade vanvett vi lever med numera.

En annan icke-sensation är den sensationellt systematiska bortsorteringen av manus, som hänvisar till verkliga fakta och ifrågasätter skälen till klimatpaniken.

Gunnar Eriksson har hittills i år sänt in c:a 5 manus med fakta om klimatet, men de har alla refuserats.

Det finns naturligtvis många legitima skäl att refusera ett manus. Men när ifrågasättande av den rådande “allmänna” uppfattningen om politikens viktigaste fråga aldrig tas in, är det skrämmande exempel på det som förmått folk att fly hit från fascistiska och kommunistiska regimer. En skillnad är bara att där visste folket att media alltid ljuger.

Gunnar printade ut ett Flygblad, som han delade ut på stan:

+ – + – + – +

FLYGBLAD om åsikter  gällande klimatet !

Att vara i opposition  till  MPK  ( MPK = Miljö – politisk – korrekt )  tycks  i  dags-

läget  vara  som att  svära i kyrkan.  Sedan  januari  månad år 2019  har jag  skickat in omkring 5 insändare till Södermanlands Nyheter gällande fakta  om  klimatet. Ingen av dessa har publicerats. Min sista insändare delger jag därför i detta flygblad med rubriken :

OPPOSITION TILL  MPK !

Det  verkar som om det finns en korrekthet när uppvärmningen på vårt jordklot kommer på tal. Det korrekta kan sammanfattas med beteckningen MPK (miljö-politisk-korrekt). Att vara i opposition till MPK tycks numera vara som att svära i kyrkan. När vi opponenter vill framföra andra orsaker till väderfenomen som exempelvis solens påverkan på klimatet  eller  havsvattnets strömmar med olikheter i kraft, ja då blir vi bemötta som mindre vetande.

MPK vet, att ENDAST människans utsläpp av växthusgaser är huvudorsaken till uppvärmningen. MPK vet, att det är just koldioxiden som är boven i dramat. MPK vet, att ökningen av koldioxid är 30 procent.  Vi i opposition vet dock att ökningen är 0,01 procent av luftsammansättningen sedan 100 år tillbaka. Koldioxidhalten i luften är nu 0,04 procent och syrehalten är 21 procent och kvävehalten är 78 procent.

När det  gäller polernas och Grönlands avsmältning så vet MPK  att dessa isar smälter ner. För år 2017  tjocknade åter Grönlandsisen och relationen avsmältning/nyis blev balanserad.

När det gäller Antarktis har isen åter blivit tjockare. Antarktis är speciell vad gäller avsmältning, då det finns över hundra vulkaner under isen. När en vulkan är aktiv, så påverkar det isen med ökad kalvning.

Vi oppositionella hävdar att väderfenomen är komplexa variationer/variabler och att det inte enbart är en orsak som MPK–alarmister vill göra gällande. För övrigt  är gasen  koldioxid en viktig gas för all växtlighet. Gasen är en komponent i fotosyntesen. Utan koldioxid i luften dör all växtlighet. Men att uttala sig så vetenskapligt positivt om växters behov av koldioxid är kanske också som att svära i kyrkan.

G. Eriksson

Jag har  varit  i kontakt  med  huvudredaktör  EVA  BURMAN  om refusering  av mina insändare.  Hon delar min demokratiska uppfattning att låta åsikter brytas mot varandra i enskilda ämnen.  Men samtidigt säger hon sig ha förtroende för den journalist som hanterar  insändarskörden. Denna hållning  benämns  dubbelhet.  I och med  refusering  av mina insändare  har jag sagt upp min prenumeration.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Södermanlands Nyheter: “Erkänn klimatnödläget”

  1. Mer sunt förnuft skulle inte vara fel. Ser att Påven ska få träffa det nya helgonet Greta 🙂

  2. Det är med avsmak jag konstaterar hur massmedias okunniga och pk-dresserade murvlar hindrar all seriös debatt om klimatet. När George Orwell skrev sin dystopi “1984” postulerades det i boken tre viktiga budskap:

    1) Frihet är slaveri.

    2) Lögn är sanning.

    3) Okunnighet är styrka

    Våra massmedier tycks nu till fullo omfamna dessa budskap då de:
    1) Nekar oss friheten att få kritiska synpunkter publicerade.
    2) Blåser upp och ihärdigt hävdar lögnaktiga påståenden angående klimatets utveckling och orsaker.
    3) Vägrar lyssna på personer med gedigna kunskaper i klimatrelaterade ämnen och i stället låter sig styras av stackars Gretas okunniga klimatångest. Denna ångest beror inte på klimatets utveckling i sig, utan är ett resultat av omgivningens frånvarande sinne för proportioner, lättlurade politikers omdöme samt massmedias sensationshysteri och feghet. Man får ju större uppmärksamhet när man publicerar larmrapporter än då man stillsamt framlägger fakta.

    Jag tycker massmedias hantering av klimatfrågan är under all kritik och har svårt att förstå hur en hel yrkeskår kan uppvisa ett så sektliknande beteende. Vi som inte tror på klimatsekten får inte ge upp utan fastmer lägga fram fakta och försöka sprida kunskap.

  3. Jo , det blir bättre med beteckningen KPK . Tack Ivar !

  4. @Kevin Benn. Du kanske skulle ha ställt frågan “vilken konsensus är det ni åsyftar, den politiska, eller den vetenskapliga”?

  5. Beträffande de 78 personer som vill “utlysa nödläge för klimatet”, kommer jag att tänka på Martin Ljung som sjunger:

    Männer och kvinnor, nu är stunden här!
    Vem vet vart det bär?
    Vi måste handla snabbt och enigt.
    Värvet som fäderna i arv liksom oss gav,
    det måste klaras av!

    Vi ska klara av´et, både gammal och ung,
    om vi enas och spottar i händerna.
    Vi ska klara av´et, än om bördan är tung,
    så hugg i för båd´ Fosterland och Kung!

    Vad det är som skall klaras av är något dimmig. Någon typ av nödläge kanske?

  6. G. Eriksson
    “Det korrekta kan sammanfattas med beteckningen MPK (miljö-politisk-korrekt).”
    Jag tycker att det korrekta kan sammanfattas med beteckningen KPK (klimat-politisk-korrekt). Miljöproblem är mer konkreta t.ex. dålig luft medan klimatproblem bara finns i IPCCs klimatmodeller och inte kan observeras i verkligheten.

  7. Klimathotsnödläge är väl ett riktigare ord när fler inte köper klimathotet rakt av längre. Men public service och MSM kör på i gamla hjulspår med agronomen och meteorologen. Jan Ericsson i Ubbhult (m) är glad att Aftonbladet gör gratisreklam för hans blogg och riksdagens bilnätverk som har medlemmar från i vart fall de tre största partierna, M, S och SD.

  8. Tyvärr har jag samma erfarenhet. Jag har visserligen bara skrivit två insändare till Borås Tidning, men ingen av dem har publicerats. En var ett svar på en annan insändare som var övertygad om att jorden är på väg att gå under på grund av koldioxidutsläpp. Den andra var ett svar på en ledare som ansåg att “klimatförnekare” är rasister, antifeminister och en massa andra bruna skällsord.
    Jag överväger också att säga upp min prenumeration. Om inte annat för blodtryckets skull…

  9. Jag har mött samma kalla hand från SDS. I telefonsamtal med insändarredaktören fick jag veta att så länge det råder konsensus om klimatfrågan kommer tidningen inte att ta in inlägg som strider mot detta. “Klimatförnekandet” jämfördes med åsikter som att jorden är platt och att vaccinering är dålig.
    Vi måste fortsätta ihärdigt att föra fram våra synpunkter, både till medierna, till politikerna och ute på gator och torg. Stures ponchos på välvalda ställen och tider samt välformulerade, faktaunderstödda insändare till tidningarna ger till sist resultat!

Comments are closed.