Destruktiva dagdrömmar av Tengblad och 350.org

Demonstration på Sergels Torg av 350.org. Halten för koldioxid skall drivas ner till 350 ppm, varför de kräver att hela “fossil-industrin” läggs ner.

Christian Tengblad är anställd av organisationen 350.org, vilket bl.a. innebär författande av insändarmanus. Med något varierande formuleringar upprepar han ständigt de vanliga katastrofvarningarna med helt otyglade överdrifter utan referens till verifierbara fakta. Han fick ett manus infört i Sydsvenska Dagbladet och i systertidningen Helsingborgs Dagblad, vilket föranledde nedanstående replik med avsikt att ge läsarna viktiga fakta.

+ – + – + – +

”Fossilindustrin måste på sikt försvinna helt. . .” Den står ”i direkt motsättning till mänsklighetens intressen”. Så skriver Christian Tengblad, anställd av 350.org som samordnare för Fossil Free Sverige.

Men han dagdrömmer utan kontakt med verkligheten, som ser ut så här:

1.     Alla moderna samhällen har utvecklats tack vare energin från kol och olja. Vattenkraft och kärnkraft svarar för små andelar av energiproduktionen.

2.     Halten koldioxid i luften är historiskt låg. Växtligheten blir frodigare med mer av ”livets gas”, vilket ger större skördar och gör alla rikare.

3.     Enligt Världsbanken har andelen ”extremt fattiga” i världen minskat från 37  till 10 procent på 25 år.

4.     I 30 år har klimatpanelen IPCC larmat om katastrofer som skulle orsakas av att vi använder fossila bränslen. Jag kan inte minnas ett enda larm, som slagit in. IPCC är en politisk konstruktion, som saknar naturvetenskaplig trovärdighet.

5.     Data från planeterna visar att koldioxid INTE har någon mätbar verkan på klimatet.

6.     Runt om i världen startas nu flera stora kolkraftverk varje vecka. C:a 3.000 planeras till år 2030.

7.     Utsläppen ökar med 2 à 3 procent per år, vilket uppenbarligen kommer att fortsätta. Sveriges andel är 1,6 promille. Således ÖKAR utsläppen varje år med 10 à 20 ggr alla våra utsläpp.

Kina och Indien planerar de flesta kolkraftverken. De vill naturligtvis inte fördärva sitt klimat. Det tror helt enkelt inte ett dugg på IPCC. Det bör inte heller Tengblad göra.

Sture Åström

+ – + – + – +

Rockefeller Brothers Fund  och Bill McKibben

Organisationen “350.org” startades av Bill McKibben i USA. Den är väl finansierad: Enligt årsredovisningen 2017 fördelades intäkterna  på följande sätt:

Grants & Foundations  $ 7,528,814 = SEK 71,5 miljoner

Individual Donations   $ 9,234,143 = SEK  87,7 miljoner

Other Income                       $ 78,294 = SEK    0,7  miljoner

Totalt                              $ 16,841,251 = SEK 160,0 miljoner

McKibben hävdar att han inte vet vilka pengarna kommer ifrån, något som inte förefaller troligt. Så  mycket är i alla fall offentligt att organisationens bildande gjordes möjligt sedan en donation erhållits från the Rockefeller Brothers Fund. Det förefaller högst osannolikt att de inte skulle fortsätta finansieringen.

Den svenska avdelningens finansiering har vi inte kunnat finna uppgifter om. Sannolikt stöds den från USA. I så fall blir Christian Tengblad en agent för utländska intressen, som avlönar honom i egenskap av professionell lobbyist.

Paradoxala förhållanden

Rockefellers förmögenhet skapades av oljeutvinningen. Nu bekämpar de oljebranschen. Det är svårt att förstå, tills man inser att motivet ingalunda är omsorg om planeten. Avsikten är att skrämma in världens folk i en global planekonomi, som automatiskt blir totalitär: De kommunistiska ideologernas drömrike.

De har sett att politiker inte är förmögna att driva företag. De väntar sig att de kommande diktatorerna skall inse att de behöver kapitalisterna för att driva företagen. Och planekonomin består av monopolföretag. Det blir bekvämare för super-kapitalisterna att driva monopol utan störningar av uppkomlingar som vill konkurrera.

De fortsätter att kalla oljan “fossil” fastän de ledande inom branschen torde vara väl medvetna om att olja ständigt nybildas i Jordens inre. Inga försök att skapa olja ur material från växer och djur har lyckats.

Således bör oljan inte kallas “fossil”.

+ – + – + – +

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Destruktiva dagdrömmar av Tengblad och 350.org

  1. @Mjölner. “Undras vilken uppenbarelse som skulle väcka en klimatalarmist?”.
    Kan tänka mig ett par “Händelser/Uppenbarelser” men språkbruket skulle defenetivt hamna i bland sedlighetsparagraferna, så jag avstår med kommentarer i frågan..

  2. Och jag förmodar att ni sitter på den informationen som bekräftar sanningshalten i ditt yttrande? Vi ni då hava den godheten att bistå oss okunniga och ej insatta i ämnet om den?

  3. Nästan samtliga artiklar på detta forum innehåller besvärande fakta för klimatalarmisterna. NASA har presenterat fakta om koldioxidens positiva effekter i en studie, Greening of the Earth and its drivers, där man använde satellitdata för att verifiera ökad växtlighet, på grund av den blygsamma ökningen av koldioxid från 0,03 till 0,04, sedan lilla istiden upphörde. På vissa platser kunde konstateras en ökande växtlighet med 50 % Sänks koldioxidhalten till 0,02 kommer allt liv på planeten att så småningom dö ut. Carbon Dioxide Fertilization Greening Earth”. Artikelförfattaren skrev faktiskt Rockefeller Brothers Fund vilket inte är samma som Rockefeller foudation. Undras vilken uppenbarelse som skulle väcka en klimatalarmist?

  4. Petter
    Är du koldioxidförgiftad?
    Nämn några nackdelar med högre koldioxidhalt och lite mer värme.

  5. Den refererade insikten om Rockefeller Foundation får väl ses som en uppenbarelse, som tillkommit utan besvärande inblandning av fakta.

  6. Om inte McKibben ‘vet’ var pengarna kommer ifrån, så borde IRS vara intresserade och startat en skatteutredning. Har dom det? [ret]

    Oljan bildas under hög temperatur, högt tryck och lång tid. Detta är svårt att skapa med de förutsättningar vi har idag. Någon skulle säkert reagera över att jag nämner hög temperatur, då oljan bryts ner pga värmen, men trycket kompenserar det (jmf. med en tryckkokare)

Comments are closed.