Svenska folket tror inte alls på MP:s klimatpolitik

Figur 1. Folkets tro på sitt ansvar för klimatförändringarna

YouGov genomförde i somras enkäter om allmänhetens tro på “människans” ansvar för klimatförändringarna i 28 länder, där sammanlagt 30.000 personer tillfrågades, se grafen ovan. Sverige finner du nästan längst ner.

YouGov är ett oberoende institut för opinionsundersökningar listat på Londonbörsen. Dess metodik har utarbetats i samråd med Stanford University professor Doug Rivers.

I Sverige tror bara 36 % på koldioxidens dominerande verkan.

Detta är häpnadsväckande ! ! Få länder torde ha en så enstämmig och dominerande propaganda som Sverige om att koldioxiden orsakar de förskräckliga klimatförändringarna, men ändå har vi nästan den lägsta tron på “människans” ansvar.

Figur 2. Svaren på frågan om klimatet kommer att ha stor eller måttlig inverkan på de tillfrågades liv.

Här ligger Sverige också nästan längst ner.

Jag skulle svara “måttlig” inverkan, eftersom jag ser all stadsbebyggelse samt vägar och jordbruksmark som orsak till lokal uppvärmning. De arealerna är dock så små i global skala, att någon mätbar inverkan på det globala klimatet inte kan förväntas.

Resultatet 11 % kan naturligtvis tolkas på olika sätt: Begriper inte svensken att klimatet påverkar nästan allt i livet ? Eller har han inte insett att klimatpolitiken kommer att vända upp-och-ner på livet ? Min tro är denna:

Svensken tror inte att MP:s politik kan att bli verklighet !

Detta baserar jag bl.a. på de många samtalen med “vanligt folk” på Vallåkra TRÄFFEN, där nästan alla spontant uttryckte förtrytelse över att så vettlösa idéer kunnat bli “politik “. De förstod att energipolitiken är ren och skär galenskap. Och många visste att Sverige har en landhöjning.

Som Abraham Lincoln, USA:s mest beundrade president, sa:

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

(Man kan lura hela folket en del av tiden, och en del av folket hela tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden.)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather