Hur känner vi igen rena Fake News om klimatet ?

Under 50 år har nästan alla stora “nyheter” om klimatet varit “Fake News”

I klimatdebatten presenteras många bestämda uppgifter som ”fakta”, men de visar sig ofta vara falska vid närmare granskning: ”Fake News”. Det finns några uttryck som signalerar ”Fake”:

  1. ”Vetenskapen” säger. . . Det finns ingen ”vetenskapen”, bara enskilda ”vetenskapare”, som har namn och adress. Utan de senare uppgifterna är uttalandet meningslöst.
  2. ”Forskningen” säger. . . Se ovan. Nämn forskarnas namn, om de vågar stå för påståendet.
  3. ”Klimatmodellerna” visar . . . De baseras på datorsimuleringar liknande väderprognoser, som vi vet klarar en vecka någotsånär, men inte mer. För klimatet behövs fler än 50 parametrar. Datorn beräknar hur utvecklingen går för en timme eller en kvart i taget, så att man behöver en miljon eller tre miljoner omräkningar för att komma till år 2100. För åtminstone 30 parametrar vet man inte precis hur de påverkar varandra, varför detta måste ”antas” det vill säga ”gissas”. Matar man in 30 gissningar i en dator, blir resultatet aldrig bättre än en gissning. Klimatmodeller är gissningar som inte kan ”bevisa” någonting.
  4. ”Beräkningar ” visar . . . Exempelvis avser de ”Overshoot Day” eller ”4,2 Jordklot”. Dessa beräkningar vilar på gissade extrapoleringar av historiska trender utan hänsyn till möjliga förändringar t.ex. på grund av teknisk utveckling. De kan visa en tendens, men vanligen med stor överdrift.
  5. ”Värre än vad man trott”: VEM har trott VAD och VARFÖR? Rent nonsens utan dessa uppgifter.
  6. ”Ett rekord” har noterats. . . Data för en dag, en vecka, en månad eller ett år säger inget om klimatet förrän i statistik för 30 – 60 år.
  7. ”En samlad bedömning”: Skitsnack !
  8. ”IPCC:s rapport” säger. . . IPCC är en ”mellanstatlig” det vill säga politisk organisation. Dess politiker har visat att de saknar naturvetenskaplig kompetens, eftersom dess larm nästan alltid slagit totalt fel. Deras intresse är processer på Jorden, som politiker kan påverka: Förbränning av fossila bränslen. Det som visat sig viktigast är istället: Jordens relation till Solen, dennas cykliskt varierande aktivitet, som påverkas av planeterna, samt solsystemets väg genom Vintergatan. Dessa faktorer visar nu att vi är på väg in i en kallare period.
  9. “Chefen/presidenten” för WMO, IMF, BRD, SMHI, IPCC säger: Dessa poster innehas oftast av politiker, som saknar naturvetenskapligt kunnande. Därför är stor misstänk-samhet motiverad.

De stora rubrikerna i media avser oftast ”Fake News”.

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Länstidningen, Östersund, 2019-09-25

Klimatmodellerna gissar

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Hur känner vi igen rena Fake News om klimatet ?

Comments are closed.