“Ship of Fools” gånger 6

Figur 1. Havsisens utbredning vid årsminimum 2019-09-14

Det är tydligt att Nordväst-passagen norr om Kanada inte var öppen. Grafen uppe till höger visar att isens tillväxt på hösten och avsmältning vår och sommar har varit jämn de senaste fyra åren. Grafen uppdaterar DMI varje dag, så det finns inga ursäkter för seriösa forskare att vara ovetande om isens normala utbredning. Den visar utomordentligt väl att det inte varit sannolikt att kunna segla till Nordpolen eller runt den.

James Delingpole, Breibart News, listar sex “Ship of Fools”

Nr VI. Svenska fartyget MS Malmö frös fast utanför Spetsbergen 2019-08-03. Då fick sexton passagerare, dokumentärfilmare och turister räddas med helikopter:

Figur 2. Passagerarna på Malmö winschas upp i helikopter

Närmare uppgifter finns i posten “MS Malmö vederlägger Al Gore” och på Samnytt.

Nr V. University of Rhode Island’s Inner Space Center Northwest Passage Project

Figur 3. Ryskflaggade fartyget “Akademik Ioffe” var bas för projektet men gick på grund 2018-08-24

Jag antar att det var isen som pressade fartyget dit. Med modern utrustning för navigation kan det knappast ha styrt på grund. Projektet hade storartade målsättningar. Ombord fanns forskare, studenter och professionella dokumentärfilmare. Alla räddades över till ett systerskepp och fartyget drogs loss efter ett par dagar. En beskrivning finns hos WUWT.

Nr IV. Arctic Mission med Erik de Jong och Pen Hadow 2017-08-29

Figur 4. Med ett par segelbåtar skulle man nå Nordpolen.

Fast “alla visste” att havet i Arktis skulle vara isfritt på sommaren, så träffade de på is, så att de måste vända.

Figur 5. Lite snopet fick de vända vid 80 grader och 10 minuter

Då hade de 100 svenska mil kvar till Nordpolen. Men de tröstade sig med att inga andra kommit så nära Nordpolen utan hjälp av isbrytare.

Nr III. Manitoba University BaySys projekt med dr. David Barber 2017-06-13

Figur 6. Projektet disponerade Kanadas näst kraftigaste isbrytare, CCGS Amundsen

Där ingick 40 forskare från sex universitet. Men isläget var så allvarligt att isbrytaren rekvirerades för att hjälpa utsatta fartyg. Isen var så grov att den inte kom fram i tid till ett fartyg som gick under.

Mera information finns i posten “Tjock is i Arktis” och i en artikel från Winnipeg. Notera att den tjocka isen hade “kommit loss” på grund av den globala uppvärmningen.

Nr II. David Hempleman-Adams skulle segla runt Nordpolen med expeditionen Polar Ocean Challenge 2016-06-19

Meningen var att visa hur mycket isen hade smält och lämnat öppet vatten, men istället mötte de besvärande is flera gånger.

Figur 7. Hemplemans yacht med skrov av aluminium

BBC har en rapport från hemkomsten.

Nr I. Professor Chris Turney på Akademik Shokalskiy skulle nå Antarktis 2013-12-23

Han hade noterat att IPCC sagt att polarisarna höll på att smälta bort. Men han missade att kolla de dagliga rapporterna om havsisens utbredning. Den hade växt till i 30 års tid !

Episoden behandlas i posten “Klimatforskares inkompetens under midnattssol”

+ – + – + – +

Religiös tro skymmer vanligt sunt förnuft

Alla fallen är exempel på en närmast religiös tro på den egna chansen att utföra stordåd, att “rädda klimatet”, civilisationens allra största problem. Det hjälper inte med intelligens, när människans djupaste undermedvetna har tagit befälet, se posten “Folkmassans psykologi av Gustave Le Bon, 1895”.

Detta kännetecknar de flesta debattörer på den alarmistiska sidan. Det är något man hade kunnat vänta sig på 1500-talet, men tycks vara lika naturligt i dagens “upplysta” epok.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on ““Ship of Fools” gånger 6

  1. Vad skulle ni förespråkare för klimatsans ge för råd till dom som – med mer eller mindre bra resultat – kämpar för att hålla igång skidanläggningar i Sverige?
    Fortsätta att driv anläggningarna – ni behöver inte investera eftersom ni snart inte behöver konstsnö – egentligen håller det ju på att bli kallare?
    Eller har ni något annat förslag?

  2. Ragnar Petterson. Tony Heller har flera gånger tagit upp temat om hur man “justerar temperaturer” så att de passar den politiska agendan. Att jämföra två år säger absolut ingenting. Här är Tony´s senast video:
    https://youtu.be/SSg3h_eIvBw

  3. Tomas: “Det är egendomligt attdet finns människor som vill chansa på att det inte sker en tempertjurhöjning. Förorsakade av mänsklig aktivitet”

    Den globala temperaturen sjunker just nu i större hastighet än uppvärmningen har skett under 1900-talet. Det visar data som både NOAA och NASA har.

    I stort två områden i världen har inte sjunkande temperatur och det är Europa och Australien. Så vi kan inte öppna fönstret i Sverige och påstå att vi har en snöfri vinter i stora delar av landet på grund av global uppvärmning.

    Sist. Det handlar inte om att chansa, utan om att använda sig av sunt förnuft. Ta t.ex. alla flygplans utsläpp i värden under ett års tid och använda dig av IPCC uppgifter om hur mycket koldioxiden påverkar temperaturen så kan du räkna fram alla flygplanen kan påverka temperaturen med 0,0000078 grader Celsius per år.

    Eller, att bilar utsläpp skulle påverka någon. Ta alla världen bilars utsläpp i världen under 20 års tid. Vilken påverkan har de? Ja, samma påverkan som att tända en tändsticka har i ditt vardagsrum har.

    Eller, ett sådant löjligt påstående att haven skulle bli sura av mänsklig aktivitet. Tar man de mänskliga utsläppen av koldioxid skulle det ta minst 1.000.000 år innan haven blev neutrala. Att haven skulle kunna bli sura är en omöjlighet eftersom haven innehåller så mycket mineraler som motverkar det.

  4. Petter, fråga Greta så säger hon 100% mänsklig klimatpåverkan. Fråga Lars Bern, så säger han att det antropogena bidraget till CO2 omsättningen i atmosfären är 3,6%.
    Huruvida det har någon klimatpåverkan klimatet vet ingen.
    https://www.dropbox.com/s/t1eeffj5zd40b8b/Sebastian_1.jpg?dl=0
    Solen styr väder och klimat och CO2 är livets gas. Det stämmer precis!

  5. Om Klimatsans jobbar med fakta, så borde uppgiften om polarisarnas tillväxt (i exempel 1) kollas i förhållande till den bifogade kurvan, som visar att isarna minskat.

  6. Det är ännu mer egendomligt att det är så många som blundar för alla tecken som finns för att det håller på att bli kallare.

    Det är viktigare att förbereda sig på kallare klimat än varmare klimat. Fler dör av kyla än av värme.

  7. Det är egendomligt attdet finns människor som vill chansa på att det inte sker en tempertjurhöjning. Förorsakade av mänsklig aktivitet

  8. Bra info att täppa till truten på klimatalarmisterna igen – som vanligt!

  9. Petter Wulff. Varför studerar Du just utvecklingen sedan slutet av 1990? Om Du hade studerat ”The IPCC 1990 and 1992 Assessments” hade du hittat ”dipparna” kring 1974 och 1985. Vad är Du ute efter? Cherrypicking? Vi som ägnat oss åt klimat vet att ibland är det varmare och ibland är det kallare. Det kallas väder och över längre tid kallar vi det för klimat.
    https://www.dropbox.com/s/utfqjjcwjf6kccp/ICE.jpg?dl=0

  10. Det framträder klart att isutbredningen i Arktis har minskat med en tiondel sedan slutet av 1900-talet.

  11. I september 2019 seglade Polarstern mot Nordpolen. Det handlar om ett tyskt forsknings- och försörjningsskepp av isbrytartyp som ägs av den tyska staten. Syftet är att fartyget skall sitta fast i isen under 365 dagar. Under våren 2020 bygger man en landningsbana på isen för två flygplan, Polar 5 och Polar 6, som skall utföra ytterligare mätningar (flygskam?).
    Konstigt nog har forskarna inte lyssnat på Al Gores varning att all is på Norpolen skulle vara borta redan 2013. Just nu sitter Polarstern säkert fast i isen där det är minus 45 grader kallt.
    https://youtu.be/ss0xOQKqUAY

Comments are closed.