Klimatskrämselpropaganda och falska prognoser

Den globala temperaturen i 102 “klimatmodeller” jämförda med mätningar

Det gäller faktiskt uppmätta värden från ballonger, grönt, från tre satelliter, blått, och analyser av dessa data, lila.

Den röda linjen visar medelvärdet av modellernas spådomar. Skulle “modellerandet” ha någon anknytning till verkligheten skulle de naturligtvis inte kunna komma till väldigt olika resultat. Det enkla faktum att hundra klimatmodeller visar så olika resultat betyder att de alla är värdelösa. Totalt värdelösa.

Ännu mer korkad är tron att deras medelvärde kan ha någon som helst betydelse. Men det är vad IPCC baserar sina “scenarier” om framtiden på. Tydligare kan inte IPCC:s bottenlösa inkompetens visas.

+ – + – + – +

2020-05-31 Piteå-Tidningen

Forskare tror att det kommer att bli kallare klimat och världssvält till följd av låg solaktivitet. Det skriver Orvo Hannlöv (SD), Älvsbyn.

Solen är enligt en grupp forskare på NASA på väg in i en period av strålningsminimum, som kan få medeltemperaturen på Jorden att sjunka med så mycket som två grader de närmsta 20 åren. Det kan leda till världssvält, anser man.

Docent Nils-Axel Mörner har utfört studier i 60 länder, författat flera böcker och dokumenterat 671 vetenskapliga arbeten. Han anser att klimatskrämselpropagandan ofta drivs av personer som saknar kompetens inom klimatområdet och menar att vi inte behöver vara oroliga för koldioxiden, som varit mycket högre tidigare än nu, vilket varit bra för livet på Jorden.

Påståenden om stigande havsnivåer är felaktiga. Vid ekvatorn sker ingen höjning, tvärtom. På norra hemisfären sker en måttlig stabil höjning sedan hundra år. Men visar inte att ut-släppen av koldioxid har med det att göra, säger han som producerat forskningsrapporter med utgångspunkt från sina iakttagelser under sina många år som forskare.

För trettio år sedan sa man att Maldiverna skulle stå under vatten 2018, men inget sådant har hänt. Man firade denna falska prognos tidigare, samt Al Gores felaktiga sanning, som brittiska högsta domstolen ansåg var osaklig och felaktig. Han hade ju påstått att havsni-våerna vid det här laget skulle öka så att New York skulle vara dränkt, polerna isfria, isbjörnarna utdöda med mera. Domare Micael Burton sa att i händerna på politiker kan filmen användas för att sprida propaganda, även om det som visas inte alltid är sant.

Två år i följd har solen nu visat rekord i avsaknad av fläckar, vilket tyder på att vi kommer att få en ny kall period inom något decennium. Eventuell effekt av koldioxiden är obetydlig i sammanhanget. Vi har haft istider och betydligt varmare klimat än nu, så dessa så kallade klimatexperter borde fundera på vad som påverkade svängningar i klimatet när inte människan var med och påverkade. Vi har haft temperaturstiltje i 18 år tid under 2000-talet.

Man har byggt klimatmodeller runt sina klimatteorier som inte följer verkligheten och står som stora frågetecken, varför moder Jord vägrar följa deras datamodeller.

Man kan också fundera på hur klimatpaneler och media, som påstått att den globala uppvärmningen ska leda till miljökatastrof, kommer att reagera när Jorden istället snabbt kyls ned.

Orvo Hannlöv

(SD)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Klimatskrämselpropaganda och falska prognoser

  1. Bengt Hellman
    vad är avsikten med din länk som du rekommenderar,är väl knappas tänkt att stårka oss tvivlare eller är det något jag missar ?

  2. Visst ! Gör ett försök !

    Jag är tacksam för all hjälp jag kan få.

  3. Men Sture,

    jag tycker ändå att Ola har en poäng, för även om du och jag vet att mätningarna de senaste 5 åren varit ganska konstanta, ser det inte bra ut, om man vill övertyga någon alarmist……det borde finnas någon uppdatering, frågan är om den är svår att hitta?

  4. Grafen är från den tiden. Det har bevisat vad som behöver bevisas. Jag har inte ansett det meningsfullt att lägga ner jobb på att finna en senare version.

    Vi som följer med vet att den globala temperaturen varit stabil sedan dess. Medan klimatmodellerna seglar allt högre upp.

  5. Varför slutar “observations” 2015. Det är ju sista maj 2020 idag.

  6. Finns det nånting som alarmisterna haft rätt om ?? Nån prognos som stämt ?
    Jag kommer inte på någon.

Comments are closed.