IPCC räknar fel på Solens aktivitet och Jordens mätta marknära temperaturer !

Figur 1. Nästan all energi i atmosfären kommer från Solen

Det borde ha varit självklart att forskning om klimatet skulle ägna synnerligen omfattande studier av Solens varierande aktivitet. Men sådan forskning har IPCC negligerat.

Nu har en internationell grupp forskare ledd av Ronan Connolly, Irland, analyserat IPCC:s val av data och tolkningar därav samt jämfört med vad de själva väljer. I gruppen ingår följande talare vid vår konferens i Mölndal:

  • Willie Soon
  • Ole Humlum
  • Jan-Erik solheim

Gruppen redovisar utförligt skillnaderna mellan sina och IPCC:s val av dataserier:

Figur 2. IPCC:s val av data t.v. och valen av Connolly et al t.h.

Rapporten finns i ett manus godkänt för publicering, men ännu inte slutgiltigt redigerat. Den är på 72 sidor. Jan-Erik Solheim har gjort en sammanfattning på tre sidor med lättläst norska, som kan laddas ner från vår parkering i Molnet.

Den kan rekommenderas.

Några poänger:

I den fullständiga rapporten refereras några uppgifter som borde vara av intresse för tolkningen av olika dataserier, men som nonchalerats av IPCC. Ett exempel är den studie som gjorts av vattenståndet i Nilen åren 622-1470 för vilka noggranna noteringar finns. De visade svängningar med perioder om c:a 88 år och drygt 200 år, vilka var mer utpräglade än dem för solfläckarnas 11 år.

Vissa svängningar kan härledas till planeternas verkan på Solen. Detta diskuterades i tidskriften “Pattern Recognition in Physics”, där mönster av varandra överlagrade svängningar studerades. Den hann bara komma ut med ett nummer innan den plötsligt lades ner, vilket med stor sannolikhet berodde på hot från kretsen runt IPCC. Så kan politiker agera, men inte riktiga “forskare”. IPCC:s politiska natur visas också av dess ständiga referens till “konsensus” eller 97 % stöd från “klimatforskarna”.

Solheim framhåller: Naturvitenskapelig forskning avgjøres ikke ved konsensus, men ved
observasjoner og eksperimenter som ikke lar seg motbevise.

Rapportens konklusion är enkel:

Det finns inte tillräcklig grund för IPCC:s påstående om mänsklig påverkan på klimatet.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “IPCC räknar fel på Solens aktivitet och Jordens mätta marknära temperaturer !

  1. Jonas
    Håller med dig. Dropparna urholkar klimathotsmuren. Helt plötslig rasade Berlinmuren och Järnridån.

  2. Håller med Jonas. Varje gång jag börjar småprata med “vanligt” folk på tu man hand och förklarar varför jag är klimatoptimist får jag instämmande och medhåll! Särskilt när jag berättar att jag, allt sedan Al Gores skräckfilm, skärskådat varje hot och själv kontrollerat uppmätta data. Inget av hoten har ju inträffat!

    Tror på “mun-mot-mun-metoden” och “ringar på vattnet” snarare än “barrikader”.

  3. Hej Vlad,

    Jag tror faktiskt det gör skillnad att denna blogg finns. Det kanske är en begränsad grupp som läser, men jag tror att det är en viktig grupp som gör det.

    Jag tror att majoriteten av svenska folk inte orkar engagera sig i klimatfrågan. Dels är den ganska krånglig, och dels känns det som att man ändå inte kan påverka.

    Dock känner de flesta människor någon som är “klimatskeptiker”. Ofta tror jag att dessa klimatskeptiker har någon form av trovärdighet bland människor som känner dem. Det folk noterar är att “klimatskeptikern” inte verkar speciellt oroad av av klimathotet. Slutsatsen är att man kan ta det lite lugnt och avvakta ett tag.

    De flesta människor är vana vid att det snackas en massa. Så länge som det snackas från “båda hållen” så tar man det lugnt och ser vad som händer. Några tusen människor kan påverka väldigt många människor.

    Jag är helt övertygad om att vi som är klimatskeptiska har en stor påverkan på vad folk i allmänhet tycker. Ett “bevis” för det är väl att alarmister verkar vara förbannade på klimatskeptiker, och helst skulle vilja förbjuda såna här bloggar.

    De skulle inte bry sig om det inte var så att den här och andra bloggar faktiskt har ett genomslag.

    Ingen går upp på några barrikader om det inte finns ett direkt konkret problem som berör dem eller deras familj. Den dag MP förbjuder privatbilism så tror jag att det kommer finnas folk på barrikaderna.

  4. Rapportens slutsats är tydlig och pekar bara på en sak : IPCC’s bedömningar är helt felaktiga.

  5. Men det gör inte ett skit skillnad att detta påstås på en obetydlig svensk blogg med några tusen följare. Var är folket på barrikaderna? Aha, de är hemma och grillar och kunde inte komma. Detta är förklaringen till att Sverige har blivit Svennezuela inom loppet av 50 år. Skärp er svenska folk!

  6. Äntligen kan vi som sett solen 20% fler timmar på 40 år få veta vad detta gör med temperaturen.
    Det förefaller vara möjligt att tro att det kan ge värme.
    Motsatsen är i alla fall tydlig idag!
    Petter W har även han nyfiket vaknat-välkommen in i värmen!

  7. Rapportens slutsats är betydligt måttfullare än referatet antyder. Rapportförfattarna vill att diverse faktorer ska undersökas även av andra forskare/grupper. Det låter rimligt.
    Att peka ut IPCCs bedömningar som felaktiga låter mindre rimligt.

  8. väl talat Christian,
    Klimatbluffen är århundradets största svek mot mänskligheten.
    Det börjar dock skönjas en liten ändring bland mänskligheten.
    Sanningen kommer att segra till slut.
    Dock kommer även i fortsättningen precis allt att handla om pengar…

  9. Tack för ett bra inlägg! Jag har läst Jan-Erik Solheims sammanfattning och det borde många, inte minst politiker och journalister göra.

    Det är skandalöst att IPCC totalt nonchalerar solens självklara inverkan på klimatet Utan sol hade Jordens temperatur varit -270 grader C. Solens energiflöde varierar och kan inte anses vara en konstant. Vad som sker inuti solen kan vi inte observera utan vi är hänvisade till olika teorier och sekundära observationer som t.ex. solfläckar. Människan kan inte styra Solens energiflöde och det är väl därför dess påverkan stör alarmisterna, som ju vill skylla all klimatpåverkan på människans agerande. Därför har de valt att bortse från Solens inverkan.

    Vulkanism är ett annat område som inte är lätt att förutse då det som sker i Jordens inre är svårt att observera. Vi har över 100000 vulkaner och hotspots under världshaven och det är mycket vanskligt att uppskatta hur mycket koldioxid som släpps ut den vägen. Dessutom år Jordens inre mestadels av flytande och en stor del utgörs av magnetisk material som påverkar polvandringen, som i sin tur också kan påverka vulkanism. Detta kan människan inte heller påverka och därför underskattas vulkanismens klimatinverkan. Allt handlar om att alarmisterna till varje pris vill pracka på oss sitt narrativ om att allt beror på våra “klimatutsläpp”.

    I toppen på Klimatmaffian tronar en globalistisk superrik elit som vill styra allt. De är synnerligen skickliga på att manipulera sin omgivning och har nått sin ställning genom total hänsynslöshet, enorma förmögenheter och ett likaså enorm kontaktnät. För dem är det naturligt att ljuga om det kan ge dem fördelar och nu har de infiltrerat vetenskapen. Deras mål är en otäck klimatdiktatur där alla är beroende av dem.

Comments are closed.