Albert Einstein: Vilken narr som helst kan veta. Poängen är att förstå !

menteplus

Albert Einstein: “Any fool can know. The point is to understand.”

Ja, just det. Det civilisatoriska vanvett vi nu ser beror inte på bristande vetande, men på oförmåga att förstå hos dem som tagit på sig att förse oss andra med relevant information, journalister och politiker. Vad som är relevant information kan de läsa om i de “Pressetiska Reglerna” och i “Sändningstillstånden” för etermedia. Men de FÖRSTÅR INTE vad det betyder.

De har gått genom utbildningsväsendet som goda “läxläsare”. De har visat sig VETA vad som står i läxböckerna. De lär sig vad erkända AUKTORITETER säger. Detta VET de och berättar vidare för oss utan att förstå om det är rimligt eller Fake News.

Albert Einstein: Education is not the learning of facts. It’s rather the training of the mind to think.

(Utbildning är inte att lära sig fakta. Det är snarare träning i att tänka.)

Just det. Läxläsarna har inte lärt sig, och kanske har de inte sådana talanger att de förmår se skillnaden på fakta och åsikter, skillnaden på uppmätta data och hypoteser, spekulationer, beräkningar eller antaganden, d.v.s. gissningar. De förmedlar om och om igen vad “andra” säger, särskilt om det gäller en “auktoritet”.

Albert Einstein: Blind belief in authority is the greatest enemy of truth.

(Blind tro på auktoritet är sanningens största fiende.)

Precis vad riksmedia ägnar sig åt. Bonnier-koncernen förklarar utan omsvep att, när det gäller klimatet, tar de inte in information från annat än “trovärdiga källor”, d.v.s. institutionerna kring IPCC. Göteborgs-Posten förklarar att de källor vi uppger, ex.vis DMI och loggar från tidvattenmätare, inte är trovärdiga. Båda litar BLINT på IPCC, trots det fusk och bedrägeri, som avslöjats i Climate-Gate.

Albert Einstein: I have no special talent. I am only passionately curious.

(Jag har ingen speciell talang. Jag är bara passionerat nyfiken.)

Javisst, det är nyfikenheten som gör att forskaren finner något att forska om. Det är nyfikenheten som gör att journalisten finner något riktigt intressant att skriva om. Men dagens journalister är inte så nyfikna att de BARA MÅSTE ta reda på varför så många medborgare anser “klimathotet” som en BLUFF. Det vore ju drömmen för en “riktig journalist” att presentera dagens största tänkbara “SCOOP”, som skulle väcka uppseende i hela världen: COP26 vilar på en BLUFF.

Albert Einstein: There are two things that are infinte: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.

(Endast två saker är oändliga, universum och mänsklig dumhet: men jag är inte säker på att det gäller universum.)

Han verkar ha rätt. Det tycks ju gälla inom världens media och politik. MEN, varför är det så många som låter det ske ?

Albert Einstein: The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch and do nothing.

(Världen kommer inte att förstöras av dem som gör den illa, utan av dem som ser på och inte gör något.)

+ – + – + – +

Ja, vi som ser på måste våga stå upp och skrika ut:

“Klimahotet” finns inte. DET ÄR EN BLUFF !

NU ÄR DET DIN TUR ATT GÖRA DET !

När sätter du igång ? Nu är det ganska riskfritt att börja med elpriserna. Och sedan förklara Vindkraft som tekniskt och ekonomiskt vanvett. För att sedan fråga om någon minns något av IPCC:s larm som slagit in.

Gör det !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “Albert Einstein: Vilken narr som helst kan veta. Poängen är att förstå !

  1. # PW
    Jag vet inte vem som sagt att klimatproblematiken sitter i huvudet på forskarmajoriteten … personligen anser jag att det uteslutande är politiker och media som driver frågan till mer eller mindre dumhetens yttre gräns och är de som bär det moraliska ansvaret.
    Att det sedan finns sådana som kallar sig forskare som vill hoppa på trenden är någonting annat, likaså att det finns ”forskare” som inte lärt sig källkritik eller inte vågar bita den husse som föder honom …

  2. Petter !

    Enkelt: Om klimatmodellernas misslyckade är ett “obelagt påstående”, så åligger det dig att komma med FAKTA:

    Presentera den modell som lyckats med sina förutsägelser.

    OBS ! Förutsägelser handlar om framtiden.

  3. Föreställningen att klimatproblemet sitter i huvudet på forskarmajoriteten tycks vara smittsam. Kan inte se något argument som stöder den.

    Fredrik J: Karl Popper utvecklade falsifieringsteorin, som du nämner. Men att klimatmodellerarnas förutsägelser ”ständigt misslyckas” är ett obelagt påstående.

  4. Klimatalarmisterna har ju varit oerhört framgångsrika i det att nuförtiden pratar ALLA om CO2 som ett stort problem. Bristen på överslagsberäkningar som gör att man börjar fundera på om ett spårämne i atmosfären kan påverka temperaturen på den enorma luftmassa som omger vårt klot är för mig skrämmande. Frånvaron av funderingar på hur och varför ett 3000 meter tjockt istäcke försvann på förvånansvärt kort tid är också oroande.
    Vilka är motorerna som driver klimatdebatten i denna egendomliga riktning vi nu ser? Behöver mänskligheten en gemensam fiende att koncentrera sig på? Härskare har ju historiskt använt krig mot omvärlden för att motivera sin existens och ena sitt folk mot något gemensamt. Har vi inte kommit längre? Det finns ju så mycket i miljön att enas om att förbättra!!!

  5. Många kloka citat från en av våra främsta tänkare. Dock är det svårt att förebrå den som inte förstår … Att däremot kväsa debatten mellan dem som förstår är ren dumhet … Är det sedan en som förstår som kväser debatten så är det mer eller mindre kriminellt.
    Vad ser vi då i Sverige i dag, är det enbart dumhet, eller är det en kultur med dolda agendor som är på väg att breda ut sig?
    Om det är det senare så krävs mycken uppbådad kraft för att stå emot!
    Tyvärr tror jag inte att den rena dumheten har sådan kraft som det som vi ser i väst i dag och det som är mest skrämmande är att det inte enbart verkar vara yttre krafter som hotar det goda samhället …

  6. WEF är alltså samma gäng som behöver typ 400 privatjet för att övertyga oss andra att flyga är dumt, WEC är Armstrongs samling för folk med vett i skallen.

  7. Einstein lär också ha sagt: “No amount of experimentation can ever prove me right; a single experiment can prove me wrong.”

    Inom vetenskaplig metodik kan det räcka med endast en observation som motsäger en hypotes, för att visa att hypotesen är felaktig.

    Kanske något för klimatmodellerarna att tänka på när deras förutsägelser ständigt misslyckas. Fast har man satsat en stor del av sin karriär på att lova ett visst utfall, är det naturligtvis lättare att skylla på skeptikerna än att medge att man kan ha haft fel.

  8. @Joyce Bowen.
    So therefore you mean, that everything he says is wrong?

  9. Joyce

    Are You doing the same error? Putting Einstein on a pedestal and judging according to rights or wrongs instead of understanding the meaning of curiosity? Did You even read the article?

  10. Rolf H. Grönvänstern (grönt + rött blir brunt) söker, erbjuds och besätter medvetet nyckelposter med egna, samhällsfarliga agendor. De måste bekämpas!

  11. Jag hade skolkamrater som “kom ihåg” vad som stod överst eller underst på en sida utan att för den skull förstå innebörden av det. De stressade alltid upp sig inför skrivningar med att komma ihåg ordalydelser – men inte betydelse och sammanhang.

  12. Igår blev jag upplyst om att Ursula von der Leyen tidigare var assistent till Claus Schwab, som förestår WEF (World Economic Forum). Denna info finns inte att hitta i officiella källor som Wikipedia eller i SvD, trots att tidningen i sitt arkiv samlat en mängd artiklar om henne. WEF, som stöds av världens rikaste (Bill Gates, big tech-ägarna/cheferna, dvs världen rikaste oligarker), har som mål att genomföra “The Great Reset”, dvs att införa en global teknokrati för att enligt agenda 2030 genomföra 24 mål, som ytligt sett och rubrikmässigt kan se bra ut, men som i sina detaljer (where the devil roams) leder till en global diktatur, ledd av Claus Schwab och hans hejdukar.
    Att von der Leyen blivit EU-kommissionens ordförande är givetvis ett viktigt steg i genomförandet av agenda 2030!
    Klimatalarmismen och Covid är generalrepetitioner samtidigt som de är led i genomförandet. Covidpassen planerades av EU redan innan Covidutbrottet i Wuhan!
    Är detta bara en konspirationsteori? Nej, det grundar sig på omfattande forskning av Jacob Nordangård och fakta talar för att detta inte är ett skräckscenario, utan en nu pågående realitet.

  13. Ahhh—Einstein. I’m still grumbling at him. When I was just a little girl and a prodigy, he was my absolute hero. He could do no wrong in my eyes.

    Well he did. He strongly dissed quantum early on. Said nothing could be that random. He was wrong twice and I know I will get blowback for this, but I don’t care.

    First of all—quantum is not random. Nothing, nothing, nothing is. Just because our minds are too small to perceive the patterns of quantum, does not mean they do not exist.

    And—of course—quantum is magical and glorious—Einstein—diss this…

  14. Albert Einstein: Jag har ingen speciell talang. Jag är bara passionerat nyfiken.
    IPCC och Petter är inte nyfikna eftersom science is settled. Dom tror sig redan veta allt genom att använda 102 klimatmodeller. Om dom visste allt skulle det räcka med en (1) klimatmodell eller hur Petter?

Comments are closed.