XR ! Kolla själva. Tänk om !

SNF

Sydsvenskan använder Naturskyddsföreningens förklaring av “växthuseffekten”

På sidan för “Åsikter” hade Sydsvenskan den 27/11 ett inlägg från Gry L. Fahlvik, Extinction Rebellion Lund med rubriken:

Det är dags för företagen att ta ansvar för sin klimatpåverkan

Hon skriver så här:

I veckan har vi i Extinction Rebellion Lund spridit ett rykte om att Nova Lund håller stängt under Black Friday. . .

Nog finns det en sällan skådad ironi i att locka med aktiviteter för just de barnen som kommer växa upp i en konfliktfylld värld härjad av pandemier, stormar, bränder och ett försvagat globalt ekosystem på grund av företags business as usual-inställning.

+ – + – + – +

Det var alltså ett falskt rykte !

Kevin Benn sände genast in nedanstående replik, som emellertid inte tagits in, uppenbarligen på grund av Sydsvenskans systematiska censurering av fakta som visar på BLUFFEN med “klimathotet”, vilket baseras på vanföreställningar om en imaginär “Växthuseffekt”.

+ – + – + – +

TÄNK OM . . .

Gry L. Fahlvik, Extinction Rebellion Lund, (Åsikter 27/11) påminner företagen om deras ansvar att reducera utsläppen av växthusgaser. ”Vi befinner oss mitt i en skenande klimatkris. De där tio åren vi hade på oss att ställa om för att klara Parisavtalet har snart gått.” Hon får svar direkt av Anna Käll, Nova Lund: ”Det handlar inte om ignorans för sakfrågan, den måste vi alla arbeta med.”

Sakfrågan, som tas för given av båda kontrahenterna, gäller huruvida våra bidrag av koldioxid till atmosfären påverkar växthuseffekten på ett för klimatet förödande sätt. Men om man skulle stanna upp ett ögonblick och fundera på hur den där växthuseffekten påstås fungera?

Sydsvenskan erbjuder sina unga läsare den lättfattliga bilden ovan:

Om jag skulle förklara bilden för ett barn skulle jag säga att solen värmer jorden. En del av värmen studsar tillbaka igen. Högt uppe i luften stoppas en del av värmen av ett ”tak”  av moln och andra gaser, som sänder den tillbaka mot jorden och ger den extra värme. Gasen koldioxid är särskilt bra på att fånga in värmen.  När vi människor använder olja och bensin som bränsle i våra fabriker och bilar, så skickar vi ut mer koldioxid i luften, och då blir det ännu varmare, kanske för varmt.

Håller ni med ungefär? Det är väl så vi har fått höra om hur det går till. Problemet är att termodynamikens andra lag förklarar att värmen inte kan passera från en kallare kropp till en varmare. Jag kan inte göra teet i min kopp varmare genom att hälla i mer te som är lite kallare. Det fattar vi alla – den saken är given. Men om man tänker på det, så gäller det även för värme som strålar ut från den varma jorden. Temperaturen faller hela tiden med ökad höjd; sen ska den skickas tillbaka till jorden. Det blir som med den kallare tekoppen . . .

Hela teorin om växthuseffekten och därmed om växthusgasers värmande effekt på den globala temperaturen är alltså ohållbar. Klimatet har alltid värmts och kylts, långt innan vår industriella tid.

Tittar vi på diagram bakåt i historien, ser vi att både dagens temperatur och dagens nivå av CO₂ i atmosfären har sällan varit så låga.

Klimatkrisen finns endast i IPCCs datamodeller.

Kolla själva!

Kevin Benn

+ – + – + – +

Vanföreställningar på grund av medias falska nyheter

Utrymmet för insändare är mycket begränsat, varför Kevin bara behandlat den fundamentala vanföreställningen. Men felen är många i Fahlviks text, och de upprepas ständigt i media, bl. a. i Sydsvenskan. Hon och hennes meningsfränder har blivit systematiskt felinformerade. De låter sig styras av känslor utan att kolla med lätt tillgängliga fakta.

Det finns inga trender, som visar på att den lilla uppvärmning vi haft orsakar tilltagande problem med:

  • Pandemier. I rapporten 1995 larmade IPCC om att malaria skulle sprida sig norrut, när klimatet blev varmare. Fakta visade att malaria funnits i norr förut, men eliminerats av bättre hygien och effektiv sjukvård. Men i årets rapport larmar IPCC åter om tropiska sjukdomars spridning norrut med varmare klimat. Det är alltså ren fantasi.
  • Stormar drivs av temperaturskillnader. Global uppvärmning minskar skillnaderna mellan polerna och ekvatorn, så att orkaner och cykloner blir färre och svagare. Detta bekräftas av satellitmätningar.
  • Bränder. På alla kontinenter har avbrända arealer minskat det senaste seklet. En liten uppgång har det senaste decenniet noterats på västkusten i USA: Kalifornien, Oregon och Washington, samt i ett par delstater i Australien. Men uppgången kan helt hänföras till olämplig lagstiftning för bevarande av biodiversitet. Man har förbjudit bortstädning av lättantändligt skräp i skogarna och avverkning av träd som stått döda och torra efter angrepp av barkborrar.
  • Ekosystemen i ett varmare klimat utmärks av frodigare växtlighet och ökad diversitet, precis tvärt emot IPCC:s larm.

IPCC har haft totalt fel i alla väsentliga larm de publicerat under 30 år. Larmen har inte bara varit fel utan diametralt motsatta verklighetens utveckling.

IPCC förtjänar ingen som helst trovärdighet !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “XR ! Kolla själva. Tänk om !

  1. En fråga som kanske missas här är hur och varför XR och Naturskyddsföreningen blandas ihop i nån sorts aktivistisk symbios. Har XR annekterat Naturskyddsföreningen och gjort den till en extremistisk organisation eller är Naturskyddsföreningen medlem i XR? Vad gäller? Resp organisation framställer sig så här:

    https://www.naturskyddsforeningen.se/vi-ar-

    Lodjur, hackspettar…

    https://extinctionrebellion.se/

    🤯🤡🤬

  2. Petter

    Otroligt tröttsamt med alla dessa “OM … så kommer … “.
    Ja, OM något ändras så kommer något att påverkas.

    Den intressant frågan är OM kommer att inträffa.

    Med tanke på att klimatvetenskapen är “avgjord” så är det påfallande många OM som dyker upp i alarmistisk argumentation.

  3. Gränser mellan vissa länder, är underligt nog ofta också gränser för sjukdomar som påstås bero på klimatet. Där sjukdomarna finns på ena sidan gränsen men inte på den andra sidan. Och det trots att det är samma klimat på bägge sidor om gränsen. Exempelvis gränsen mellan Grekland och Turkiet och mellan USA och Mexiko.
    Det är inte klimatet som skiljer mellan länderna på varsin sida av gränsen, utan välstånd, välfärd och sjukvård!

  4. Petter Wulff !

    Innan du nästa gång tjatar om IPCC:s okunniga påståenden, måste du kolla vad vi skrivit om frågan i tidigare poster. IPCC larmade om den tropiska sjukdomen malarias spridning till nordligare breddgrader redan 1995. Det gjorde de trots att effekten tydligt förnekades av deras egen expert, erkänd inom hela vetenskapen för infektionsjukdomar.

    Han visade att temperaturen är en högst sekundär faktor i sjukdomens spridning. Avgörande är levnadsstandarden med fungerande sjukdomsbekämpning, så att smittan inte finns i befolkningen. Då har myggorna ingen smitta att sprida.

    Du är lika fel ute beträffande orkaner. Där finns data från satelliter, som visar en nedåtgående tendens sedan 90-talet. Det är fakta ! Ta reda på sådana INNAN du skriver här ! Googla på Maue ACE.

    Och kom inte fler gånger med vad okunniga IPCC påstår. Det basunerar media ut så flitigt att vi inte behöver höra det från dig också.

  5. Återstrålning som bl.a. Lennart Bengtsson skriver, tror jag inte heller på.
    Enligt den termodynamik jag fick lära mig, kan värmestrålning bara ske från en varmare kropp till en kallare. Tittar man på temperaturkurvan som Michael och Rovan Connolly mätt upp med sina ballonger, finns det inga varmare skikt än jordytan i troposfären. Snarare åtskilliga minusgrader.
    Tror snarare att man bör betrakta atmosfären som ett isolerande skikt likt vår husisolering.

  6. Petter W

    Jag skulle vilja påstå, när jag tittar ut över min snötäckta altan, att vi är ganska långt från tropisk värme. Tyvärr. Sverige är ju nätt och jämt beboeligt även med fungerande värme (hur länge det nu kommer vara så). En mängd sjukdomar grasserar här i världen på grund av brist på hygien, rent vatten, obefintlig sjukvård etc. Det sista inhemska malariafallet i Sverige vill jag minnas konstaterades 1941. Vi har även åtnjutit kolera, tyfus och massor av andra farsoter som är helt orelaterade till värme/tropiskt klimat. Fast det är klart kommer MP tillbaks och kan slutföra sin nedmontering av välfärden så kommer vi ju bli fattigare och därmed enklare offer för nya, spännande sjukdomar.

  7. Om klimatet blir mer tropiskt, torde risken för tropiska sjukdomar öka. Även argumentet om stormar har en hake, då tropiska cykloner utvecklas, om ytvattentemperaturen är tillräckligt hög (över 26,5 grader).

  8. Nja, termodynamiken i alla ära, men det är väl inte “värmen” som sägs komma tillbaka, utan de absorberade IR-fotonerna. Enligt flera tidigare inlägg på Klimatsans absorberar CO2 IR-strålning inom tre smala områden, 2,8, 4,3 och 15 mikrometer. De två första överlappas av vattenångans absorbtionsband, om jag inte har tolkat det hela fel. CO2 och vattenånga tar upp en del av IR-strålningen och skickar omedelbart iväg den i olika riktningar, alltså en del även tillbaka till jordytan. Enligt Lennart Bengtsson skulle effekten från CO2vara 3 W kvm. Jag tror inte på’t. I varje fall tror jag ev. uppvärmning genom denna “återstrålning” är försumbar.

  9. Verkligheten är elak mot den klimathotsreligiösa sekten. Lokal kyla kan inte skyllas på globaluppvärmning. Det gör bara klimathotsreligiösa personer.

Comments are closed.