Australien: Längre period med frost tvärt emot vad IPCC:s rapport förutsäger

Prognos från BoM, Bureau of Meteorology, med nattfrost den 28/5 över nästan hela Australien

Från JoNovas blogg 2023-04-29:

En stor klimatöverraskning: I åratal har frostsäsongen blivit längre i hela Australien

Klimatexperterna har fel om Australiens frost, men media säger ingenting

IPCC-experterna var säkra på att det skulle bli mindre frost i Australien, men begravd i en regeringsfinansierad väderrapport från ABC, Australian Broadcasting Corporation, låg det praktiskt taget okända medgivandet att frostsäsongen faktiskt har blivit längre över södra Australien, inte kortare. Och på vissa ställen med häpnadsväckande 40 extra dagar om året. Dessutom har forskarna känt till denna långsiktiga trend i flera år, men inte tänkt på att nämna den. Och ABC hade inte heller några problem med att dölja den. (Det är inte som bönders trängande behov att veta om den ?)

På frågan om en förklaring till det ökade antalet frostnätter sa en klimatexpert från ANU, Australian National University: “Jag tror att detta är en av dessa klimatöverraskningar”, som om IPCC oväntat vann en omgång Bingo, istället för att få en grundläggande vädertrend 100% fel.

Vi noterar hur ABC:s låtsasjournalistik täcker över misslyckandena från BoM, Bureau of Meteorology, och IPCC. Var fanns rubrikerna: “Klimatförändringarna orsakar mer frost, inte mindre”, eller “IPCC-modellerna är farligt vilseledande om frost?” Köpte några australiensiska bönder och investerare upp egendomar och sådde fel grödor baserat på den desinformation om global uppvärmning som upprepades och underförstått godkändes av ABC, BoM och CSIRO, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation. ?

Frostskador kostar australiensiska bönder cirka 400 miljoner dollar varje år. (Om vi sålde ABC kanske vi skulle kunna täcka det).

+ – + – + – +

Frost väntas i nästan alla stater och territorier i Australien denna helg

Av Tyne Logan, ABC Australia

+ – + – + – +

Begravd under 450 ord av väder, banala varningar och ingress, kommer ABC-journalisten äntligen till en ny praktiskt taget okänd klimattrend som påverkar bönder, investerare, forskare och Australiens landsbygd:

Den senaste rapporten från IPCC förutspådde, med stor tillförsikt, att antalet frostnätter i allmänhet skulle minska i södra Australien i framtiden med klimatförändringarna.

ANU-klimatapplikationsforskaren Steven Crimp sa att vissa delar av New South Wales nu upplevde fem fler frostnätter i genomsnitt varje år, jämfört med 1960.

Och det har han vetat i flera år:

Han sa att detta var baserat på lokala väderstationsdata mellan 1960 och 2018, men det var osannolikt att trenden skulle ha förändrats mycket under de senaste fem åren.

“Jag tror att det här är en av dessa klimatöverraskningar,” sa han.

Vetenskapligt kan de inte vara ovetande, eftersom klimatmodellerna är värdelösa, politi-serade fantasier. Överraskningen beror på att det finns mer “klimatnyanser” i debatten numera:

“Trots den typ av övergripande uppvärmningstrend vi har i våra temperaturer, agerar extrema temperaturer, vare sig de är varma eller kalla, på ett lite mer nyanserat och komplext sätt, vilket kan vara ganska överraskande ibland,” sa han.

Men skämt åsido, det här verkar faktiskt vara en trend som betyder något:


Dr Crimp sa att de också hade funnit att frostsäsongen förlängdes över södra Australien.

“Så om vi tänker på östkusten först, ser vi en tidigare start och en senare avslutning på det frostfönstret,” sa han. “I vissa fall är förlängningen av det frostfönstret större än 40 dagar. Men speciellt i västra Australien ser vi att det har mindre att göra med den senare frostförekomsten, utan mer tidigare frostförekomst.”

Frosten beror på de torra förhållandena, säger Dr Crimp, som gör en beundransvärd ansträngning med vetenskaplig-ord-sallad för att täcka upp för det han inte får säga – att de inte har någon aning.

Varför minskar inte frostdagarna?

Dr Crimp sa ironiskt nog att observationerna kan förklaras av de typer av vädersystem som förde med sig varmare, torrare väder. Det var högtryckssystem som ofta gav de klara, stilla nätter som krävdes för att frosten skulle lägga sig.

“Som alla vet som är ute på natten på vintern, måste man ha den klara natthimlen och atmosfären måste vara väldigt torr”, sa han.

“På det sättet förlorar jordens yta värme mycket snabbt och all fukt i luften kondenseras sedan som frost. Så eftersom de torra förhållandena nu börjar dyka upp, är det mer gynnsamt för bildandet av frost.”

Men sanningen är att i genomsnitt, och a priori – global uppvärmning skulle öka luftfuktigheten medan global kyla skulle torka ut luften. Och koldioxid är tänkt att fungera på natten också – vilket höjer de lägsta temperaturerna. Alla dessa faktorer gör frost mindre sannolikt.

Och ändå inträffar frosten.

+ – + – + – +

Förfärande förljugenhet i myndigheter och media

Framställningen belyser den förfärande förljugenheten inom myndigheter och media, som samfällt anstränger sig att vilseleda allmänheten i viktiga frågor, bl.a. den om “klimatkrisen”.

Såväl vädertjänsten BoM som universiteten bekostas med skattepengar FÖR ATT redovisa de FAKTA som kan vara viktiga för medborgarna. Istället döljer de fakta och sprider en falsk bild av klimatet. Det borde vara brottsligt och straffbart !

Lika illa står det till med de flesta etablerade media. De sprider den falska bilden och döljer medvetet fakta som kan så tvivel bland medborgarna. Det är ett svek mot medias viktiga uppgifter i en demokrati: Att meddela ALLSIDIGA NYHETER och KRITISKT GRANSKA aukto-riteter, ex.vis myndigheter och akademier.

Sådant svek hör hemma i en fascistisk regim, inte i en demokrati ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Australien: Längre period med frost tvärt emot vad IPCC:s rapport förutsäger

  1. @Thorsten Bergqvist

    Intressant. Kan du lägga in en länk ?

  2. Överensstämmer detta med Allan Emrens forskning?
    Har någon tagit del av den?
    Den finns publicerad i en vetenskaplig tidskrift och visar på att det är temperaturen som driver CO2, inte CO2 som driver klimatet!

  3. Den australiska genomsnittstemperaturen fick sitt maximum redan 2002, men har en klar trendmässig nedgång sedan 2016.
    Förklaringen till att de södra delarna av kontinenten får allt längre/fler frostdagar sammanhänger med att den södra magnetiska polen sedan länge är på väg mot Australien. Den följer i spåren på där det magnetiska fältet har sitt högsta värde. Där så är, alltmer i närheten av Australiens syd- och västkust, följer med fysikalisk verkan lägre temperaturer.
    Slutsatsen är att sålänge som nuvarande migrationsmönster fortgår kommer dels Australiens trendmässiga temperaturnedgång fortsätta, dels antalet frostdagar likadeles öka i de södra delarna.

  4. Ivar

    Det beteende vi ser hos meteorologerna förekommer i stort sett över hela linjen av personer som på något sätt har ansvar i samhället. Särskilt då hos nyhetsmedia och tyvärr handlar i botten om att “göra nyheter” så länge det går. Se kvällspressen om Putin. Den ena nyhetsankan efter den andra, varje dag eftersom det är lösnummerförsäljning som driver deras inkomster. Yrkeshedern eroderas sakta eftersom människor tenderar till slut att tro på narrativen. Folk som vet bättre vågar till slut inte säga sin mening vilket leder till självcensur som på Smhi.

  5. Det är de naturliga vädervariationerna som orsakar värme/kyla, störtregn/torka osv. Möjligen kan utsläpp av “klimatgaser” påverka en aning. Men meteorologer påverkas kraftigt av utsläpp av “klimatgaser” och försöker dölja sanningen så långt som möjligt utan att ljuga genom att utelämna opassande fakta.

  6. Ja, inte är det bättre i Norrland där snön yrar i stället för sommar! Man ser nästan på SVT meteorologerna oviljan att nämna detta faktum. För att inte ljuga rakt ut så har de börjat med att säga klimatförändringar men utesluter numera oftast att påstå att det har med CO2 att göra utan säger bara klimatförändringar. Det är väl underförstått efter all propaganda att folk automatiskt ska koppla det till CO2 oavsett om det blir varmare eller kallare?

  7. enough. Det intressanta är ju vad individer inte säger och när. Det förstår inte att de avslöjar deras verkliga intentioner.

  8. Det är som med data som visar att Stora Barriärrevet har återhämtat sig och har mer koralltäckning än någonsin sedan mätningarna började. Ansvarig myndighet “råkade glömma” att rapportera det.
    Vi ser förresten något liknande när det gäller den fullständiga statistiken för bränder i skog och mark i USA. Den visar att det brann mycket mer för 100-120 år sedan än vad det har gjort de senaste årtiondena. Myndigheter i landet har då deklarerat att dessa data inte är tillförlitliga och inte ska användas. Utan statistiken ska börja när bränderna var nära minimum.
    Det är inte nog med att de klimathotsreligiösa envist förnekar fakta och seriös vetenskap för att kunna hålla fast vid sin religions dogmer. Myndigheter hjälper till genom inte rapportera fakta som inte stämmer med dogmerna, och genom att ogiltigförklara data som strider mot dogmerna.

  9. ……..Jag ( nästan) saknar Petter W’s nästan oförtröttliga inlägg, ifrågasättande det mesta som publiceras på Klimatsans…..

    Kanske är det lite svårare att angripa dessa tydliga och enkla fakta från verkligheten, för det är väl inte så att PW givit upp?

    När verkligheten slår rakt in i alarmistfläktarna, blir det naturligtvis en fråga om “damage control”, vilken kan ta sig olika uttryck, det ska bli intressant att följa Australiens temperaturer framöver. Hur står det förresten till med galjonsskeppet Stora Barriärrevet och dess död pga “klimatförändringar”? Som jag fattat det mår det prima, det är väl ingen positiv nyhet som förmedlas?

  10. Lite OT men ändå symptomatiskt hur politiker och dess politruker osv inom olika myndigheter inkl domstolar påverkats moraliskt när pengar och girighet växer i samhället (tänk “greed is good”).

    Den moraliska kantringen har varit större än de flesta förstår eftersom det handlar om långsamma processer i samhället. Även domar-kåren är människor. När synen på brott och lögner förändras händer saker. Här ett tidsdokument från min bransch;

    ps! Jag skulle vilja hävda att klimatalarmismen råder under samma top-down strukturer där särskilt samhällets elit påverkar riktningen.

    https://www.huffpost.com/highline/article/white-collar-crime/

  11. Min termometer hemmavid i Klippan, Skåne verkar inte heller bry sig om IPCC:s varningar för ökad temperatur.
    Medeltemperaturen för 1 januari t.o.m. 31 maj var för 2023 5,7°C och 2022 5.9°C.
    Uppvärmningsbehovet, som graddagar, för samma tid var för 2023 1.695 och 2022 1.665

  12. Det är säkert svårt för alarmisterna när deras teorier visar svagheter, därför kan det dröja med nyheter som denna.
    Däremot verkar det stämma bra med solar Brightening teorin.
    Större utstrålning vintertid med mindre växthusgaser i luften.
    Vatten är den viktigaste växthusgasen.

  13. Poletterna kommer att trilla ner efter hand som klimatet vänder ner i samtliga regioner, inte bara i Australien. Enligt nuvarande mätdata från över 100 år och likaså enligt satellitdata från ERA/Copernicus och UAH som enbart mätt senaste s.k. klimatcykeln från 1980-talet. Det som kallas vetenskap är rena “Kalle Anka-science” som inte förstår eller använder de enklaste tydligaste och mest trovärdiga mätverktygen då dessa pulveriserar lögnerna i atomer.

Comments are closed.