Byråkratin för markägare !

Tabell i Västerbottens Markägares yttrade till Regeringen

Västerbottens markägarförening gjorde en framställning till Regeringen 2015-11-23, vars innehåll torde vara ännu mer aktuellt idag. De påpekade de orimliga följderna av den skenande byråkratin, som förutsatte att markägare skulle hålla sig underrättade om och åtlyda tusentals bestämmelser, då 17.333 sammanlagt. Idag torde antalet vara större.

Landsbygdens utmaningar

Dnr: JU2015/07693/L1 i justitiedepartementet.

Den fullständiga texten finns här:

Skrivelse från Västerbottens markägare | Frihetsportalen

Där saknas bara den tabell som finns ovan. Några korta utdrag:

´- + – + – +

Grundbulten i det svenska samhällssystemet är avvägningen mellan rättigheter och ansvar såväl mellan staten och medborgaren som medborgarna emellan. En väsentlig del i dessa rättsliga förhållanden avser det privata ägandet. För närvarande är situationen den att markägare belastats med en rad skyldigheter från staten och samtidigt fråntagits en rad rättigheter gentemot övriga medborgare.

En markägare möter flera svårigheter i försvaret av rätten att bruka sin egendom uti-från sina egna intressen och förutsättningar. Bland de detaljer som försvårar brukandet och försvaret av den privata egendomen kan nämnas; allemansrätten, strandskyddslag-stiftningen, utvidgat strandskydd, stängsellagen, skyltförbudslagen, riksintressen, miljöin-tressen, naturvårdshänsyn, nyckelbiotoper, natura 2000, Agenda 21, Århuskonventionen, Bernkonventionen, kommersiell bärplockning, kommersiell turistverksamhet, organiserad turistverksamhet, organiserad friluftsverksamhet, skoterkörning, fyrhjulingskörning, bio-topskydd, miljöbalken, vattendirektivet, markavvattningsförbud, olagliga bosättningar, mm.

. . .

Vi föreslår följande för beslut i Sveriges Riksdag. En parlamentarisk utredning under ledning av en jurist med internationell erfarenhet av äganderättsfrågor tillsätts, med uppdrag att:

  • Se över såväl allemansrättens utformning som nödvändiga begränsningar.
  • Sammanställa en förteckning över och värdera samtliga inskränkningar i ägande-rätten som staten ackumulerat genom olika lagar, förordningar, föreskrifter, domar, tolkningar och råd.
  • Granska och föreslå ny utformning av äganderättens rättsliga skydd.
  • Placera grunderna för äganderätten i Regeringsformen som övergripande lag, samt en ny lag som reglerar allemansrätten innehåll i underordnad lag.
  • Lämna sitt betänkande i god tid innan ordinarie riksdagsval 2018, så att förändringar i regeringsformen kan genomföras skyndsamt.

. . .

För Västerbottens markägarförening

CG Berglund ordf.

Lennart Erikson, Nils Gunnar Mattsson och Göran Bergström, styrelsen.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Byråkratin för markägare !

  1. De klimathotsreligiösa blundar verkligen för delar av klimatvetenskapen. Nämligen alla delar som är seriösa. Det är inte seriöst att till exempel hävda att korallrev inte klarar lite varmare havsvatten, när korallrev har klarat stora förändringar i klimat och havsnivåer under en halv miljard år.
    Larmet nyligen om att Golfströmmen ska kollapsa var också oseriöst. Fast det oseriösa verkar mera vara i mediernas rapportering än i forskarrapporten, som utgick från något totalt orealistiskt för att åstadkomma den där kollapsen. Vad forskarrapporten egentligen visade att Golfströmmen inte kan kollapsa.

  2. Göran

    Gärna källa i samband med dylika påståenden!

    Mvh

  3. Senaste forskningen om klimatet på romartiden.

    Lufttemperaturen: 2 grader Celsius högre än idag
    Vattentemperaturen i Medelhavet: 3,5 grader Celsius varmare än idag.

    Jag undrar: Hur lyckades vi människor, djur och växter överleva till idag? Ligger inte dessa värden över “tipping-point”?

  4. PW. Vad är “det mesta av klimatvetenskapen”? Vetenskap är ingen röstningsprocedur. Att atmosfärens marknära temperatur beror på hur mycket kortvåg solvärme som når jordytan är ett faktum, inget att rösta om.

  5. Petter Wulff
    IPCC WG1 tror inte på någon klimatkris eller några tipping points. Men media och det politiska etablissemanget föredrar att ignorera detta. Klimatkrisen är en politisk skapelse.

  6. PW

    Ämnet är ägande. Fråga bönderna söder om oss (kommer snart hit? Eller har vi skog som räcker? Dessutom är vi nettoleverantörer billigare el!) nu när EU och WEF ska lägga ner 20% av åkermarken. Detta å klimatets räkning menar de. Komplett stöld medan flera drabbade begår självmord vilket du sannolikt stöder?

  7. Tege: Vad är realismen i en klimatuppfattning, som blundar för det mesta av klimatvetenskapen?

    Jan Å: Du slår ett slag för det kortsiktiga intresset på det långsiktigas bekostnad.

    Thorleif: Spekulationer utanför ämnet (klimat, klimatforskning).

  8. Vad gör vi när vi röstar?
    Det vill jag ha ett bra svar på.
    Vi skall väl inte behöva “konsultera” Mikael Yuksel?
    Själv överväger jag SWEXIT som bästa lösning.

  9. De oligarker som via ombud är med och styr WEF har varit de som också driver klimatagendan sedan länge. Nu när “hela världen” (i väst) är ombord på klimatvagnen och närmast ostoppbar visar de sina verkliga avsikter genom att inte längre köpa “gröna företag”. I själva verket är det dessa ägare som (alltid varit) är ute efter tillgångarna i världens rikaste land, Ryssland. T.ex så är det i Ukraina’s östliga provinser (Donbas), som alltid bebotts av etniska ryssar, som landets naturrikedomar finns.

    https://www.ft.com/content/3ce06a6f-f0e3-4f70-a078-82a6c265ddc2

  10. Björn Wahlsten

    Instämmer helt. Vill bara tillägga att det bara på ytan handlar om socialism/marxism då det är WEFs medlemmar som utgör den “kommande” ägande-klassen (oligopolet).

    Om vi tar Blackrock t.ex (som sedan 2008-krisen och särskilt C-19) så agerar de som mass-uppköpare av privatfastigheter i särskilt USA för vidare uthyrning. Det var också Blackrock som under det internationella årliga (hemliga) centralbanksmötet i Jackson Hole hösten 2019 (parallellt med Event 201 om kommande pandemi) rekommenderade ökande inflation (källa: Richard Werner).

    Blackrock är världens största förmögenhetsfond vars huvudägare är världens rikaste personer via State Street/VanGuard och en stiftelse (ägande-insyn omöjlig). Blackrock sitter med i WEF och fonden var en av de stora förmånstagarna av FEDs gratispengar 2008 och under Corona/C-19.

    Då nämnda fonder är bland de mest lönsammaste att äga (insiders) får man automatiskt folk och förvaltare att satsa kapital till dem. De som köper fondandelar får alltså bäst index-avkastning samtidigt som de/vi skjuter oss långsiktigt i foten (ägarlöshet).

    https://theconversation.com/these-three-firms-own-corporate-america-77072

  11. Dessa är mina värsta fiender (globalisterna):
    FN, WHO, EU, Bill Gates och WEF.
    WEF strävar efter att vi ska leva i en värld där vi ingenting äger men ändå är lyckliga.
    Landsbygden ska avfolkas och alla ska ha en digital identitet.

  12. Man kan väl säga att våra regeringar över tid ignorerar medborgarna, det vill säga väljarna. Det senaste EU-direktivet i linje med Fit for 55 har definitivt gått motsatt riktning. Klimatclownerna är det enskilt största hotet mot miljön och ett dynamiskt samhälle.

  13. Idogt och nitiskt sitter små pappersvändare och präntar ned möjligen välmenande men ofta skadliga och oftast rent onödiga råd och föreskrifter – alla med illa samordnat uppdrag att göra just det. Över dem sitter räknenissar i kanslihus och riksdag, och över dessa sitter motsvarande i EU med spridningseffekt nedåt.

    Därför är EU-valet den 9 juni så viktigt för att hejda denna flod av ingrepp i enskilda personers och företags vardag och verksamhet. Vi måste återupprätta och hävda subsidiaritetsprincipen: att beslut och åtgärder skall fattas och vidtas på lägsta möjliga nivå av och för dem som de faktiskt berör.

    Upp till kamp mot EU:s detaljstyrning ! Syna partiernas EU-kandidater i sömmarna !Välj bara kandidater med realistisk syn på klimat, energi och försörjning !

Comments are closed.