Saboterade väderstationer

Väderstations placering, t.v. på grönt fält, t.h. på parkeringsplats

Den vänstra bilden visar en ideal placering: På ett öppet grönt fält långt från byggnader och vattendrag. Den högra visar vad som är aktuellt i många fall: På asfalterad gata i en tätort .

Aktuellt för denna post är möjligheten att sabotera de automatiska mätningarna. Den är närmast obegränsad för den vänstra, och ganska lätt för den högra med enkla medel.

Detta är en sann historia om bedrägeri i USA, som varit möjligt då den federala statens fantasilösa byråkrater och politiker inrättat ett system som direkt inbjudit till fusk.

Bönderna kunde teckna försäkringar mot dåligt väder, vilka garanterades av staten. Måttet på “dåligt” var nederbörden. Bönderna behövde inte visa att deras skördar var drabbade eller att de lidit annan förlust på något sätt.

Bedragarna saboterade de automatiska väderstationerna på olika sätt, ex.vis genom att täcka över deras regnmätare då skyfall väntades. De saboterade stationer på flera håll i både Colorado och Kansas.

Sens Moral

Politikers ingrepp på marknaden slår nästan alltid fel ! Helt fel.

Titta även på Henrik Jönssons video !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Saboterade väderstationer

  1. Thomas P
    Geovetenskap är bra men hur har geovetenskapen påverkats av klimatförändringarna?

  2. Göran

    Utan pastörisering kommer mjölken hållbarhet att försämras, d v s tiden mellan produktion och “bäst före datum” blir kortare än med pastörisering. Det skulle leda till större matsvinn. Inte önskvärt.

  3. #Christian H

    Jag sympatiserar inte med klimataktivisterna. Jag sympatiserer dock med deras rätt att demonstrera.

    Om vi skulle bara tillåta demonstrationer med rätt åsikt då skulle alla demonstrationer mot klimatkrisbluffen ryka direkt.

    Idag demonstrerade Greta och Co igen utanför riksdagen. Idag bar polisen bort dem. Nöjd?

    För egen uppfattning får de gärna riva hela riksdagshuset. Det kommer inget gott ut ur det.

  4. Thorleif

    På ett sätt är mina förslag inte så radikala. Jag tror större delen av Sveriges befolkning skulle hålla med mig. Är det egentligen inte sjukt att vi har skatt på det som är nödvändigt för att ens leva?

    Problemet är nog, för oss, att politikerna vill ha kontroll över bönderna. Till exempel skapade politikerna en gång i tiden kontroll över mjölkbönderna genom pastörisering. I princip behöver ingen mjölk längre pastöriseras eftersom hela kedjan är under kyla idag. Kravet på pastörisering hålls kvar för att ha kontroll.

  5. Göran

    Dina förslag är radikala och jag kan inte säga att de är dåliga. Problemet är att politiker inte vågar behandla den här typen av väsentliga näringar med betydligt lindrigare beskattning och mer okomplicerade regelverk. Som du säger krävs radikalare åtgärder om vi ska få behålla enskilda näringsidkare inom jordbruk- och djurhållning istf stordriftjättar med bidrag. Jag liksom du önskar en förändrad syn men vi saknar intresserade makthavare. Just nu pågår en “våg” av självmord nere I Europa pga WEF och deras sängpartners i parlamenten.

  6. Av klimattroende bekanta får jag ofta höra att “det är mätt” som dödande argument. De vägrar tro att mätningar kan manipuleras, bygga på fel förutsättningar, tolkas fel etc.

  7. Thorleif! Några saker att rätta till så att bidrag inte behövs till bönder. Lämna EU. Ta bort alla skatter för jordbruket. Ta bort i stort sett alla regler för jordbruket. De stackars bönderna har mer än 7.000 lagar och regler att följa.

    Ta även bort all moms på mat för konsumenterna. Alla skitvaror kan dock få ha kvar momsen. Problemet med det är dock att alla korkade politiker tror att skitmaten är den nyttiga maten.

    En liten rolig sak. Om folk slutade äta skräpmat, så skulle alla stora matvarukedjor gå i konkurs och i stort sett alla bönder också. Fast bönderna kan överleva genom att gå över från växtjordbruk till djurhållning eftersom efterfrågan på kött skulle öka när folk väl fattar att kött är det nyttigaste de kan äta, håller dem friska både fysiskt och psykiskt, lever längre och utan en massa djävla piller.

  8. Göran

    Jag förstår din inställning till subventioner och det finns också stora problem förenat med t.ex den europeiska jordbrukspolitiken. Däremot är det tyvärr så att om vi vill ha egna råvaror lokalt inkl Europa tvingas vi lämna bidrag. Problemet handlar om utformningen och storleken. Orsaken till behovet av subventioner bottnar i att odlingar och dess brukande har relativt svaga produktivitetsförutsättningar.

    Alternativet att köpa från långt-i-bort-stan eller konstgjord mat a la B Gates et al. Självförsörjningsgraden är en del av säkerhetspolitiken också. Ja det är ett svårhanterat problem kantat av politiska manövrar dessvärre (jmf Frankrikes bönder).
    Det måste gå att reformera jordbruket med lägre bidragsnivåer på flera håll och där t.ex inte de stora mellanhänderna får för stor makt och avkastning. Om folk tog sig tid att laga mat själva i större utsträckning skulle behovet av processad mat minska och samtidigt öka behovet av lokalproducerad mat. I synnerhet nu när fler tjänstemän arbetar hemifrån och allt fler kontor görs pm till bostäder.

  9. Om politikerna hade designat väderstationerna, då hade det inte funnits några väderstationer.

    Sabotagen är inte en del av marknaden utan en del av politiska subventioner som förstör marknaden.

    Man ska inte ge bönderna några som helst bidrag, utan man ska ta bort alla reglering, lagar och skatter som gör att bönderna måste få skattepengar utdelade av politiker och deras byråkrater.

  10. Petter Wulff.
    Tja,politiker försöker designa klimatet så det passar deras syften.

  11. Att det fuskas både med bidragssystem och väderstationer som är felplacerade har varit känt länge då de förvanskar resultaten men inget har gjorts för att rätta till eländet av den orsaken att de mäter fel åt “rätt” håll för klimatalarmisterna och politikerna.

  12. Saknar några tankeled.
    Skulle politikerna ha ha designat vädermätstationerna? Ska sabotagen ses som en del av marknaden? Skulle man ha ställt andra krav för att betala ut ersättning till drabbade bönder?

  13. Det här inget som klimatalarmister kommer att ge någon kommentar om,fusk och masserad data är något som går igen i deras resonemang…

Comments are closed.