Svensk i ledningen för the Green Climate Fund

Ambassadör Lennart Båge är utsedd till medordförande för fonden tillsammans med dr. Paul Oquist från Nicaragua.

Med stor stolthet annonserar vår regering detta samt att vi ”tillhör de sex största givarna i fonden och är den enskilt största givaren per capita.

TT:s lilla notis om detta har fått en så undanskymd plats i tidningarna att jag inte fått rapport om nyheten förrän nu.

Utmärkelsen kan ses som en inom FN naturlig belöning för de stora belopp Sverige bidragit med. Sådant kallas inte korruption. Det är bara en bekräftelse på vår ställning som en humanitär stormakt. . .

Målsättningen om 100 miljarder US dollar om året, verkar dock vara långt borta. Vid årets början hade 10,3 loggats in. Tre länder har bidragit med mer än $50 per capita, SE, NO och Luxemburg. Monaco noteras för $28,9 och övriga länder för mindre än $20.

Huvudkontoret är placerat i Syd-Korea och i full gång sedan något år. Placeringen där vanns med utlovandet av exceptionella villkor: FN får extraterritoriell status med full diplomatisk immunitet, d.v.s. som om det vore en suverän nation. . .

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Svensk i ledningen för the Green Climate Fund

  1. Klart vi ska ha något för att vi signat för mest per capita i hela världen. Att vårt bidrag till detta i stället för att ge dessa pengar till våra fattigpensionärer till exempel är exempel på orättfärdiga prioriteringar. 13800 kronor per fattigpensionär! Eller något annat nyttigt. Men det skulle förstås inte ge oss status som världsmästare i klimatgodhet.

  2. Ytterligare ett globalistiskt departement i den kommande världsregeringen. Denna illustra samling kommer med all sannolikhet att syssla med allt annat än vad namnet antyder. Som vanligt ska Sverige visa framfötterna i ett dödfött projekt som kostar oss medborgare ytterligare pengar. Miljöaktivisterna och klimatalarmisterna kostar miljarders miljarder i pengar kastade i havet. Vi som arbetar ihop dessa slantar får som vanligt inte vara med att besluta, men betala ska vi.

Comments are closed.